Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mäkien juokseminen maastossa


TeTi
 Share

Recommended Posts

Onko teistä ok juosta lyhyet melkein pystysuorat mäet pelkillä päkiöillä niin ettei kanta käy maassa ollenkaan? Aikaisemmin ainakin näin tykkäsin paljonkin mennä, mutta tyyli on ottanut jänteisiin/pohkeisiin joten sitä täytyy mielestäni annostella sopivasti. Aikaisemmin menin paljon loikalla noita jyrkkiä kohtia ja taas ajattelin aloittaa sitä tyyliä. Tuntuu että sillä tavoinkin pääsee melko tehokkaasti eteenpäin.  Viimeksi itseasiassa loikkasin pitkästä aikaa ja huomasin että loikat tuli automaattisesti pelkille päkiöille (vaikka tietääkseni loikat pitäs tulla koko jalalle).

Alamäkijuoksu on mielestäni vielä vaikeampaa teknisesti ja ainakin tosi jyrkät alamäet juoksen mielestäni niin että tavallaan on takanoja, mutta todellisuudessa on pystysuorassa mäkeä vasten... noin voi antaa välillä myös tiuhempaankin tahtiin tikata jalkojen.

Niin laitoin tään nyt tänne, oishan tää ketju sopinu ehkä yleistä keskutelua juoksustakin. Mutta kun kyse on maastosta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

juup, mutta eikö periaatteessa olisi mahdollista tehdä normaali päkiäaskellus eli eka päkiä_ sitten kanta maahan (päkiän kautta koko jalka maahan), nyt siis puhun että mennään vain ja ainoastaan päkiöillä :) mutta kaipa se menisi jyrkässä ylämäessä vauhdikkaammin juostessa liian monimutkaiseksi tuollainen :)

Meinasinkin lähteä huomenna juoksemaan maastoon, jossa vähän pidempiä ja jyrkempiä ylämäkiä kuin lähimetsässä ja meinasin ns. antaa mennä... pitääpä vähän katsoa miten askellus menee. Puru on tosin todella pehmeää siellä...

 

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Ainakin tuntuu että tuollainen 'antaa mennä vaan' tyyli kasvatti paremmin kuntoa kuin että yrittää pitää sykkeet kurissa (alle kynnyksen). Tosin mielestäni sykekään ei noussut kuin ala- ja anakynnyksen puoleen väliln (VK1-2).

ed. ei siis pelkkää tuollaista menoa, välillä pelkkää sauvakävelyä, sen verran on vielä huono kunto.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Jep, vetelin puijolla tänään ja kyllähän nuo päkiöllä pitkät ja jyrkätkin mäet meni kun tarkoitus oli ettei vauhti pahemmin hidastu. VK1:lle meni keskisyke ja alle alakynnyksen alamäessä.. vähän kuin hiihto, mutta sykkeiden vaihtelut eivät niin nopeita (kun vauhti ei niin nopea) eikä niin suuria.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy