Jump to content
Juoksufoorumi.fi

TalonmiehenPiikki (Maraton alle 4h vuonna 2016)


Recommended Posts

Kirjottelin tossa 26.09 tonne alle 4h tavoite ketjuun pienen esittelyn niin laitetaan se myöskin tähän: 

"Terve vaan kaikille,

jos tästä ottais tälläsen ei niin vakavan tavoitteen. Eli joskus ens vuonna maraton alle 4h. Ikää 26-vuotta, eipä oo mitään liikunnallista oikeestaan tässä elämän aikana tullu harrastettua. Nyt oon muutaman kuukauden hölkkäilly, viimeset viikot oikeestaan vaan kerran viikossa. Viime viikolla kuitenkin kolme kertaa ja tällä viikolla jopa kaksi kertaa. Lenkki yleensä tollaset 40 min ja vauhti arviolta 6min/km. Tällä viikolla ja viime viikolla kuitenkin yks tollanen 1h lenkki myös. Varmaan lujempaankin pääsisin, jos yrittäisin tai ainakin kauemmin pystyisin juoksemaan, mutta tuo vauhti ja matka  tuntuu ihan kivalta kun voi ottaa aika rennosti. Pitäis ehkä vähän pidentää noita matkoja ja ottaa jotain vaudikkaampia vetoja, mutta oon vähän tällänen, että mielummin otan rennosti nuo lenkit. Treenipäiväkirjaa ajattelin tänne kirjottaa, vaikka eihän tätä nyt treenaamiseksi voi kutsua..."

Eli ens vuonna maraton alle neljään tuntiin. Normaali lenkki tollanen 40-50min. Tänään just tollanen lenkkin, oli mulla kello kädessä, mutta sammutin se ajanoton siitä kuitenkin aika pian. Kolme kertaa viikossa koitan käydä juoksemassa, ihan omasta haluamisesta se on kiinni kuinka usein juoksen, mutta kai tuo määrä ny ainakin talvikuukausien ajaksi riittää. Enkä ny muutenkaan oo mikään kauhea kilpailuhenkinen, niin en tätä harrastusta tai tavoitetta niin tosissani ota. Eli pari lenkkiä vielä tällä viikolla. Koitan vähintään kerran viikossa tähän ketjuun päivitellä, miten on juoksut sujunut.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

En tiedä tuosta viikkoannostuksesta, koska luotan siinä asiassa täysin talonmieheen, onhan hänellä niistä asioista kokemusta enemmän kuin itselläni ikää. :D  Muistelisin, että hemoglobiini olis ollut aina aika matalalla, yläasteella taidettu viimeks mitata ja onhan siitä jo aikaa, mutta muistaakseni jotain päälle 120 tais sillon olla. Täytyis ehkä syödä rautaa...

Tänään pisin lenkki mitä oon tehnyt suunnilleen 1h 20min, tosi rauhallista vauhtia. Taivaalla näkyi revontulia, niitä siinä samalla kattelin.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lauantaina piti tehdä vetoja, mutta eihän se ihan putkeen mennyt ja lenkistä tulikin kevyt hölkkä lenkki. Tulipahan vastaan myös joku idiootti, joka pyörätiellä ajo sitten autolla vastaan jotain 80km/h , onneks huomasin sen ajoissa ja väistyin tieltä pois, mutta sain kuitenkin hiekkaa silmiini. Tiellä on autolla ajo sallittu, mutta eipä ne kyllä yleensä ihan tota vauhtia siinä aja.

Tänään sitten lyhyt about 20min lenkki tavallista nopeampaa vauhtia.

Huomenna sitten vähän pidempi lenkki...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viime viikolla tuon 20min lenkin lisäksi kaksi muutakin lenkkiä; 40min ja pikkasen vajaa 50 minuutin lenkki.

Tän viikon aloitinkin sitten pikkasen päälle 1,5h lenkillä. Tänään sitten tollanen sekalenkki missä aluks ihan perusvauhtia ja sitten kävelyä ja pari lyhyttä vetoa (muutama lampun väli) joiden välissä kävelyä ja sitten taas kevyttä juoksua ja sitten pari lyhyttä vetoa aika lenkin lopussa kävelyä niidenkin välissä. Eipä ollut kovinkaan pitkä tuokaan lenkki, ehkä joku 40 minuuttia... Tällä viikolla vielä yksi lenkki ja se vois olla joku tunnin mittanen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

No eipä oo tullut ton edellisen postauksen jälkeen juostua. Tai taisin mää yhden lenkin koittaa tehdä, mutta tais noilla kengillä tulla kilometrit täyteen niin aika sain sitten jalkani jonkin verran niistä kipeiksi. Sitten täyty ettiä uusia kenkiä... No tänään sitten uudet kengät jalassa lyhyt lenkki, mutta eihän ne nyt kovin hyviltä vaikuttanu, tuli siinä juostessa jalan sisäsyrjä kipeäksi noissa kengissä siitä kaaren kohdalta, kun siinä kengässä on sellanen juttu sisäsyrjässä, vähän erilainen mitä noissa vanhoissa, ei sitä kävellessä niin huomaa, mutta juostessa kuitenkin. Ja nyt lenkin jälkeen myös huomasin, että tuo vasemman jalan polvenkin sisäsyrjä vähän kipeä ja myös molempien jalkojen nilkkojen alue. Täytyy vielä muutama kerta testailla...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Illalla kävin pitkästä aikaa juoksemassa tai eihän sitä oikeen juoksuksi voi kutsua, mutta kuitenkin. Nyt on omaan jalkaan paremmin sopivat kengät... vähän ehkä pienet, mutta kyllä noilla nyt ainakin kevääseen asti juoksee. HCM olis elokuussa, siellä sitten vois kokeilla onnistuuko alle neljän tunnin. Hankin myös sykemittarin, niin saan tähän laitettua jatkossa matkan mitä oon juossut, eikä tarvii arvioida jne. Eiköhän tää tästä....

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tämä tästä ja se siitä! Mutta oman kokemuksen mukaan tuollaiset vähän ehkä pienet kengät on saanut aikaan hirvittäviä kipuja, kun niillä juoksee vaikka sen 40 km viikossa. Jos on mahdollista, niin suosittelen kyllä ostamaan vaikka vähän normaalia isommat kengät, itselläni on juoksukengässä n. puoli numeroa normaali kenkää isompi koko. Ihan vaan mukavuussyistä johtuen. Tsemppiä treenailuun 4 tunnin alitus on jo aika kova juttu!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viime lauantaina about 4,5km lenkki, en saanut mittaria pelittämään aluksi. Aika peruslenkki, vaikka ei siitä mitään muistikuvia ookkaan.

 

Tällä viikolla: 

maanantai: 6,66km@5:30 Tää 5:30 min/km on aikalailla se perusvauhti mitä juoksen, mutta pitää välillä koittaa juosta vähän maltillisemmin.

lauantai: 6,72km@6:15, sama reitti kuin maanantaina. Aika kevyt lenkki oli. Loput 1,5km vähän reippaammin, hitaimmat 2km noin 6:50-6:55min/km vauhtia.

 

Ensi viikolla sitten kolme lenkkiä...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy