Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Wannabe juoksija:Somesta ja sen herättämistä fiiliksistä...


Recommended Posts

Mä ikään kuin päätin jokin aika sitten, etten aio avautua tästä asiasta. Pyörsin kuitenkin päätökseni. Ensin facebook -avautumisella. Itse itseäni lainaten:


Kyllä huomaa, että tämän päivän ihmiset on päässyt internetin ihmeelliseen maailmaan vailla minkäänlaisen medianlukutaidon opetusta! Etenkin kaikenmaailman mvlehtien ja magneettimedioiden lukijoille toivoisin pikaista kurssia kansalaisopistolla sisältönä medianlukutaito ja mitä on tutkittu tieto. Foliohattuakin vois opetella askarteleen. Kiitos ja anteeksi.

Ja nyt myös täällä blogissa. Päivityksen aiheuttaman keskusteluntyngän mukaan en suinkaan ole ainoa ihminen, jonka uutisfeediin ilmestyy näitä edellämainittujen roskasivustojen uutisia. Porukka pohtii mm. sitä, pitääkö kyseisiä julkaisuja jakavia ihmisiä yrittää sivistää vai tulisiko uutiset taikka tyypit vain heivata pois. Itsehän en tähän päivään saakka ole harrastanut minkäänlaista sensuuria facebookissa, lukuunottamatta peliuutisia. Näitä mvjulkaisuja jakaa kyllä ihmiset hyvinkin yllättävältä taholta ja joo, oikeastaan haluankin tietää.

Mikä jengiä oikein vaivaa??? Laiskuus ja tyhmyys? Kombinaatio kahdesta edellämainitusta tekee sosiaalisen median tällä hetkellä jossain määrin vastenmieliseksi! Sen verran pitäisi viitseliäisyyttä jakamaansa materiaalia kohtaan löytyä, että selvittäisi edes jonkin verran taustoja. Ja sen verran viisautta, että jos taustat vähääkään epäilyttää (tai jos ei niitä jaksa tsekata), niin jättää jakamatta. Jos "lehden" nimi on mitä vittua? -lehti, niin ei edes tarvitse nähdä juuri vaivaa tai olla mikään ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että ehkä joku on pielessä. Eikä ihan vähääkään pielessä.

Ärsyttää ihan suunnattomasti myös se, että ihmiset eivät edes pintapuolisesti voi selvittää maahanmuuton eri muotoja, peruskäsitteitä, Syyrian tai Irakin kriisiä tai ihmisoikeussopimusten sisältöä näillä roskasivuilla surffaamisen sijaan.  Meillä täällä Suomessa tekee koulutettu henkilöstö työtä rajalla ja vastaanottokeskuksissa. Eivätköhän he osaa työnsä tehdä, myös mahdollisten lieveilmiöiden osalta. Jonkinlaista työrauhaa toivoisi heille. Nämä somessa pyörivät julkaisut ihan varmasti madaltavat kynnystä sen kaikista typerimmän ihmisjoukon ryhtymistä yöllisiin mellakoihin taikka muuta.

Mielipiteen perustaminen valehdellun, tai vaikka todenperäisenkin, lieveilmiön tai marginaalisen ilmiön varaan on ihan käsittämättömän typerää: se on ihan sama, kun rupeaisin väittämään, että syöpäsairaudet ja niiden aiheuttamat kuolemat on ihan puutaheinää. Mielipiteeni olisi hyvin perusteltavissa sillä, että osa kasvaimista on vaarattomia, joten miksipä en voisi yleistää. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin juuri kyseiset julkaisuthan ovat ystävälläsisesti tiedettä sivistäneet ja kertoneet että syövän voi parantaa ruokasoodalla.

Samoin toivoisi myös kotoutumisrauhaa heille, jotka turvapaikan Suomesta saa. Onnistunut kotoutuminen tuskin on keneltäkään pois, paitsi ehkä heiltä, jotka kieriskelevät mvlehtien ja muiden tuomassa mielihyväntunteessa. Jostain sellaisesta tässä on pakko olla kysymys. Tälle ihmisryhmälle toivon tosiaan tuota yllämainittua kurssia kansalaisopistolla. Oma-aloitteisestikin voi itseään sivistää. Siinä samalla saattaa ikäänkuin sivussa oppia vahingossa myös sen, että ihan kaikkia ruokavaliosuosituksia tai sairaudenparantamiskeinoja ei ehkä kannata uskoa. Vaihtoehtoisesti voisi pitäytyä vaikka nyt esimerkiksi niissä peleissä, joissa kerätään pikkupalloja isolla pallolla taikka tehdä hassunhauskoja testejä, jotka kertoo mikä eläinhahmo olet tai koska menet naimisiin. Sitten voi tietty lähteä metsään lenkille, se on nyt kauneimmillaan! Siinä on aika paljon ideoita vähän tervehenkisemmälle "vaihtoehtomedialle".

Toivoa todellakin sopii, että tuleva sukupolvi selviytyy täällä verkossa piirun verran paremmin! Eikö niillä siellä jotain mediakasvatusta nykyään opeteta? Toivottavasti opit uutisen ja "uutisen" sekä tutkimuksen "tutkimuksen" eroista myös menee paremmin perille, kun vanhemmalla sukupolvellaan vaikka nyt liittyen sisällissodan ja valtioiden välisen sodan eroihin.

Lue lisää

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy