Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Espanjalainen testijuoksu 2 x 6 km


jemmu
 Share

Recommended Posts

Uudessa Juoksijassa oli juttua espanjalaisesta maratoniin valmistavasta testijuoksusta. Testissä juostaan 2 x 6 km puolentoista minuutin hölkkäpalautuksella, eka kutonen maratonin tavoitevauhtia ja toinen täysiä. Taulukosta sitten ihmetellään, riittääkö kunto tavoiteaikaan. Onko joku kokeillut? Kuulostaa hauskalta ihan treeninäkin. Tuolla lisätietoa espanjaksi:

www.villamalea.eu/aponline/test.pdf

Link to comment
Share on other sites

@3.44 min/km siis täytyisi jälkimmäinen 6 km juosta näin alle 3:n tunnin tavoitteella. Ei mitenkään mahdotonta, mutta tuskin lähden enää tässä vaiheessa ohjelmaani moista lisäämään :). Ps. 10k meni elokuussa < 3.50, joten mielestäni tuo taulukko on kyllä "sillä suunnalla" ainakin kun alle 3:n tavoitetta miettii.

Link to comment
Share on other sites

Mulla olisi neljä viikkoa maratoniin ja ajattelin juosta tämän ensi viikonloppuna. Tavoite alle 3, joten viimeinen kutonen pitäisi juosta suunnilleen kympin enkkavauhtia. Eipä tämä tietysti sen kummoisempi mittari ole kuin joku kympin kisa mutta aina pitää jotain uutta kokeilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Minäkin ilmoittaudun kestävyystyypiksi. En usko, että vuoden takaisessa ennätyskunnossa oli kutonen liikahtanut taulukon 2:55-aikaan. Ei ainakaan lähiseudun lenkkimaastoissa. Kun ei tuo espanja oikein taitu, niin oletettavasti mahdollisimman kisamaisissa olosuhteissa reitin ja kelin suhteen pitäisi harjoitus tehdä? Paljonkohan huijaa (helpottaa), jos juoksee kentällä? :smiley:

Hyvän oloinen treeni ja täytyy pitää mielessä jatkossa.

Link to comment
Share on other sites

Itse rauhallinen juoksija/hölkkääjä – paras vähän alle 4h – ja siihen tulokseen ja sen vuoden kuntoon tuo näytti aika tarkalta. Silloin kun 4h alitin, tein Yassoo 800:set testaakseni marathonkunnon, joka oli minusta mielekäs treeni ja ennusti hyvin tuon 4h alituksen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 13.10.2015 21.34.30, MoJo_5 kirjoitti:

Tein tämän testin kentällä. Kyllä siihen ennusteeseen varmaan 5-10 minuuttia saa lisää pistää. No, se nähdään vajaan kolmen viikon kuluttua.

No nyt on maraton juostu. Tuohon urheilukentällä tehdyn testin loppuaika -arvioon sai pistää noin seitsemän minuuttia lisää. Rautavedellä juoksin maratonin, eli kyllä siellä vähän enemmän oli mäkiä kuin kentällä=) Mielestäni aika tarkka testi. Jos olisin tehnyt testin vastaavassa maastossa, niin olisi ollut aika lähellä totuutta.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy