Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sisäinen urheilija: Juoksemaan???


Recommended Posts

"Sinä voisit nyt kokeilla kevyttä hölkkää", sanoi fysioterapeuttini kyseltyään minulta ensin tarkkaan jalan oireiluista. "Eikös se juoksu ollut sinun juttu?" Vedin henkeä, katsoin toiseen suuntaan, ja räpyttelin. 

Olin oikeastaan yllättynyt, kun se tuli eteen näin pian. Eihän tuo jalka vielä ole normaali, ainakaan koko aikaa. Mutta ehkäpä siitä ei tulekaan. Arjessahan se on jo ihan käyttökelpoinen, ja urheillakin sillä voi, ainakin jotain. 

Niin että haluaisinko kokeilla juoksemista? Hirvittävä, pelottava asia, mutta kuitenkin kiehtova ja stimuloiva. 

Fysioterapeutti sanoi, että voisin aloittaa viidestä minuutista, mutta hölkätä kuitenkin jopa kolme kertaa viiden minuutin pätkän, ja kävellä välissä aina viisi minuuttia. Treenin pituus olisi 30 minuuttia, ja tällaisia treenejä tulisi viikkoon istuttaa kolme ensimmäisen kahden viikon ajaksi. Tavoitteena olisi kuuden kuukauden aikana asteittain varovasti hölkkää lisäten palata kunnolliseen juoksemiseen. Maaliskuussa olisi tarkoitus pystyä aloittamaan oikea juoksutreenaus. 

Tulevaisuudennäkymät saivat minut melkein hämmentyneeksi. 

fyssarin%2Bohje.jpg
Fysioterapeutti kirjoitti ohjeet ja piirsi kuvan.

Hölkkätreeni olisi kuulemma oma juttunsa. Sen takia ei pitäisi vähentää muun liikunnan määrää, eli kuntosalia ja hydrobicia. Kotijumppaakin kerroin tehneeni, mutta hiljaa mielessäni hyvästelin yksinäisen ja tylsän kotipilateksen. Enhän minä ihan koko maailmaa sentään yhdessä viikossa ehtisi. Varsinkin, kun lisäksi jatkaisin vielä kuntouttavaa jalkajumppaa. Kuntoutus sinänsä ei veisi montaa minuuttia päivässä,  mutta kun fysioterapeutti asetti tavoitteeksi, että levätäkin pitäisi, niin viikko alkoi käydä lyhyeksi. 


Fysioterapeutin mukaan joka hölkkätreenin jälkeen tulisi olla hölkkätreenitön päivä, ja kerran kaksi. Jonkin näistä lepopäivistä tulisi olla sellainen, ettei silloin olisi yhtään mitään treeniä. Jouduin istumaan alas kalenterin kanssa ja miettimään, milloin mitäkin tekisin. Ihme kyllä sain kaiken mahtumaan ainakin kahdelle seuraavalle viikolle pojan futisjoukkueen varainhankintakoordinoinnin, kirjallisuuspiirin teatteri-illan, iltatyöpalaverin, kyläilyn, kahvittelun ja kahden vanhempainillan joukkoon. 

Hölkkätreeneistä kerron lisää, kunhan kokemusta vähän kertyy. Lue lisää

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy