Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Wannabe juoksija:XXII Ween Maan Wiljaa


Recommended Posts

Markinat melkein yhtä vanhat kun minä ite! Ween maan wiljaa kala- ja elomarkkinat on Jyväskylässä syyskuun kolmantena viikonloppuna vuosittain järjestettävä markkinatapahtuma. Nimensä mukaisesti myynnissä on sitä ween ja maan wiljaa, sekä heti syötäväksi että kotiin vietäväksi. Verkkosivuillaan markkinoista kerrotaan seuraavaa:

"Tapahtumassa on tarjolla syksyn satoa pelloilta, puutarhoista ja järvistä. Viljelijät, kalastajat, jalostajat ja käsityöläiset esittelevät ja myyvät syksyn satoa, luomutuotteita, kala- ja lihatuotteita, leivonnaisia ja erilaisia käsitöitä."

Tämän vuoden markkinat oli isot. Koko ympyrätori oli ääriään myöten täynnä ja sisätilojakin oli varattu Paviljonkiin parin hallin verran. Katseltavaa riitti useammaksikin tunniksi. Paljon oli herkkuja, ihmisiä ja ihania juttuja. Ostella olisi voinut vaikka ja mitä, mutta kohtuuden nimissä kuitenkin pysyin. Ostoskoriin tarttui tänä vuonna seuraavat jutut.

InstagramCapture_6922631c-4b4f-4b8f-9b52


Merinovillasukat mulle ja Jarpalle sekä itselleni sormikkaat. North outdoor.

North outdoorista ja sen merinovillaisista tuotteista olen kirjoittanut aiemminkin postauksen, eli sen kummempia en ala niistä enää jaarittelemaan. Kotimaisen villatalon tuotteita siis ja hyviä ovat, kun kerran taas niitä hankin!

Lasin aluset. Design Pylsy.

Kotimaista designia. Tuotteet tehdään alusta loppuun saakka Suomessa. Kaikenlaisia sympaattisia sisustusjuttuja, koruja ja vaatteita oli heillä myynnissä. Varmaan tulevaisuudessakin tulen jotain heiltä hankkimaan. Onnekseni Design Pylsyltä löytyy myös myymälä Toivolan vanhalta pihalta, eli ihan läheltä.

InstagramCapture_87e54c46-d712-4a97-b51f


Siitepölyä. Heinäholman Mehiläistarhat.

Mehiläiset keräävät siitepölyn rakeiksi, joka sisältää luonnon omia vitamiineja, proteiineja, aminohappoja, flavonodeja, kreatoneja ja kivennäisaineita. Siitepölyä kutsutaan jopa maailman parhaaksi lisäravinteeksi. Ennen kaikkea se maistuu hyvälle! Siitepölyn ravintosisältö vaihtelee riippuen siitä, mistä siitepöly on kotoisin. Meikäläisen siitepöly on tietysti Pohjanmaalta, eli todellakin sitä maailman parasta.

Aito Cheddar Valkosipulinapuja. Jukolan juusto.

Ihan törkeän hyviä naposteltavia cheddarjuuston palasia. Jukolan juusto sijaitsee Leivonmäellä, mutta juustoja löytyy kaupoista sieltä täältä ympäri Suomea. Juustoihin käytettävä maito saadaan naapurin tilalta, onnellisilta lehmiltä. Sivuillaan kertovat hyvin tarkkaan valmistusprosessin. Suosittelen todellakin maistamaan!

InstagramCapture_e938e0fa-6166-4efd-a82e


Markkinoiden henkeen kuuluu monenmoiset maistiaiset ja makkarissa olikin iloinen valkosipulin käry seuraavana aamuna. Toinen markkinoiden henkeen kuuluva juttu on ruokailla ja/tai kahvitella paikan päällä. Koska tällä kertaa ruokailin vain ja ainoastaan syömisen ilosta, valitsin muikkuroven. Muistaakseni Kuusamon muikkujen. Hyvää oli, niinkun aina!

Lue lisää

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy