Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Eka maraton takana


alottelija82
 Share

Recommended Posts

Eka maraton takana ja fiilikset ja olo hyvä! Kiitos täältä saamistani vinkeistä mm. flunssaan ja hiertymiin liittyen. Kannatti odottaa, eikä lähteä maralle puolikuntoisena. Matka Kiimingissä sujui oikein mukavasti 39 kilometriin asti ja senkin jälkeen voimattomana, mutta ok. Kävelinkin sitten pätkän ja sitten hölkkäsin melko hitaasti maaliin. Sykkeet olivat koko ajan reilu 10 pykälää korkeammalla, ehkä flunssailun seurauksena, mutta ei niin, että olisi menoa haitannut. Valkovaseliinilla useat paikat huolellisesti rasvattuani sain vain pari pientä rakkoa, jotka eivät vielä matkalla vaivanneet lainkaan. Kaksi varvasta on kipeänä, mutta siihen syynä on että toinen lenkkari on hieman suuri jalkojen kokoeron vuoksi.

Ainoa miinus reissulla oli etten pysynyt tankkaussuunnitelmissani ja siitä johtuen kai energiat loppuivat. Oli tarkoitus ottaa geelit 8 km: välein, mutta 30 km:n ja 38:n kohdalla jäi ottamatta. koska unohdin ottaa mieheltäni ennen kolmea kymppiä viimeiset kaksi geeliä, jotka eivät aluksi mahtuneet mukaan. Hieman rusinoita kerran nappasin naamaan, mutten tyhmänä sitten enää viitsinyt pysähdellä (enkä edes kaivaa vyöstäni siripiriä, mahavaivoja peläten!). Kuvittelin pärjääväni saamillani energiajuomatäydennyksillä, kun meno tuntui niin hyvältä aina 39 kilometriin asti. Energioiden päättyminen oli aika selvä syy lopun uupumiseen, sillä hetki maaliin pääsyn jälkeen aivan tärisin horkassa ja olo oli kaamea. Koko ajan yrtitin juoda ja syödä väkisin pikkusen jotain, mutta vasta suihkun jälkeen vedettyäni tarjotun keiton naamaan, kylmyys hellitti ja olo parani selvästi. No opinpa jotain, joka nyt jälkeen päin tuntuu aivan selvältä, mutta juostessa ei. Ajattelin, että eihän matkaa ole kuin 10 km, että kyllähän sen jaksaa... mutta jos takana on 32 km, niin ehkä energiatankkaus on tarpeen;-) No tästä tuntuu helpolta lähetä parantamaan seuraavalla kerralla:-) Jo kevään juoksuja selailin...

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onnittelut ekasta maratonista.

Maratonissa kiehtoo sekin, että koskaan ei voi annalta tietää miten sinne maaliin lopulta pääsee (vai pääseekö ollenkaan). Kun sinulla juoksu sujui hyvin 39 km asti, niin voin todeta, etä olet jakanut voimasi paljon paremmin, kuin esim. meikäläinen ekassa maratonissaan ja aika monessa sen jälkeenkin. Nykyisin pystyn juoksemaan jo melko hyvin tasaisella vauhdilla loppuun asti, mutta onhan niitä takanakin jo yli sata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiitos onnitteluista! Siitä vauhdin pitämisestä sopivan maltillisena olinkin tyytyväisin. Siihen, että maltoin hölläillä tarpeeksi, varmasti vaikutti taustalla olevat flunssailut.

Eipä ole täällä tullut hetkeen käytyä, kun tympäisee, koska en ole päässyt juoksemaan. Maratonin jälkeen pari viikkoa meni ok ja ehdein vähän alkaa juoksennellakin, mutta kolme viikkoa sen jälkeen alkoi liian uusilla kengillä tehdyn vaellusreissun seurauksena kantapää kipuilemaan. Pari kertaa kävin kuitenkin vielä juoksemassa pehmeällä alustalla, mutta sitten flunssa pisti taas kapulat lenkkareihin. Fysioterapeuttisiskoni suosituksesta yritän nyt olla juoksematta ja sen sijaan ottaa lihaskuntotreeniä ja aerobista vain uiden, pyöräillen tai crostrainerilla, jottei alkava luupiikkivaiva (todennäköisesti sitä) pääse pahemmaksi, kunhan tästä flunssasta pääsen. Uusia maratonohjelmiakin heti katselin, mutta jos talvikauden alun keskittyisi enemmän hiihtoon peruskuntotreeninä ja lisäksi lihaskuntotreeniin. Lunta odotellessa siis:114:

Onnea myös teille muille tuoreille maratoonareille!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy