Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Väärin juostu elämä: Tiheä askel on taloudellisempi


Recommended Posts

http://www.hs.fi/blogi/juoksublogi/a1305982114976

Periaatteessa kai tiesin vähintään 180 askeleen minuuttitahdin edullisuuden. Se oli kuitenkin päässyt unohtumaan, juoksutekniikkaa parannettaessa kun oli niin paljon muutakin muistettavaa. Viime syksynä järkeilin, että ainoa keino parantaa tuloksia olisi lisätä askelpituutta. Se varmaan tehoaisikin, mutta jouduin lisäämään pituutta tiheyden kustannuksella ja juoksusta tuli tehotonta harppomista.
Hesarin juoksublogi oli sopiva heräte, ja niinpä mittasin tänään 18 kilometrin lenkillä askeltiheyteni Se oli alle 180. Kokeilin tihentää, ja suurimman osan matkasta pidin tämän uuden rytmin. Välillä tiheä askel tuntui kevyeltä, välillä paikallaan töpöttämiseltä, mutta erityisesti ylämäessä uusi rytmi tuntui hyvältä.
Ja kuinka kävikään? Lopussa Polarin taloudellisuutta mittaava juokusindeksi näytti korkeampaa lukemaa kuin koskaan ennen edes lyhyillä matkoilla.
Kaksi vuotta on siis mennyt tämänkin asian suhteen väärin. Tiedän että tekniikan muuttaminenkin on aina vaarallista, mutta yritän tehdä parannuksen vielä näinä viitenä Kankaanpään maratonia edeltävänä viikkona.
Hesarin blogissa ehdotetaan sopivaa musiikkia pitämään oikeaa rytmiä yllä. On varsin vähän sellaista musiikkia, jota suostuisin kuuntelemaan maratonin ajan. Neutraalimpi ratkaisu on metronomi, jonka voi ladata kännykkään. Tempoksi voi valita tuon 180 tai puolet tai neljäsosan siitä.
Tänään olisi ollut Tampereen puolimaratonin päivä. Arvoin pitkään, ja lopulta päädyin jättämään sen väliin, niin hieno kuin reitti onkin. Palautuminen olisi kuitenkin haitannut harjoittelua seuraavaa maratonia varten. Kankaanpään maraton on juoksuharrastuksen kannalta ratkaiseva. Jatkanko vai en? Se nähdään 17.10.
 

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy