Jump to content
Juoksufoorumi.fi

La 12.9.


JussiM
 Share

Recommended Posts

PK 10,2 km @ 5'21 min/km, ka. 127. Noniin, jotain rasitusta oli sentään havaittavissa jaloissa. Ruoskisin itseäni vielä enemmän eilisestä suorituksesta, jos kisa ei tuntuisi lainkaan jaloissa. Vielä vatvon sitä sen verran, että ei tällainen matalan askeleen maratoonari ole tietenkään oikein omimmillaan epätasaisella pururadalla. Harjoitusta siis tarvitsisi. Keväällä oli kovat luulot, että melkein viikottain kävisi pururadalla (matkaa vain reilu kilometri!) mutta ei paljon kourallista enempää kertoja kertynyt. Ensi kesänä uusi yritys?

Kiva keli noin muuten, jokunen lämpöaste, ei tuulta. Sumuista.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

"Kymmentuhatvuotisen historian tulos,
  hengitys sisään ja ulos.." 

Aamulenkki 14,68km / 1,16h / 5:12min/km -> http://www.movescount.com/fi/moves/move76243258

Neljä päivää livahti lepäilyn merkeissä. Nuha ja alkanut kurkkukipu aiheuttivat massiiviset vastustustoimet. Ammuin flunssakärpästä buranatykillä ja muilla kemiallisen sodan keinoilla. Ehkä se kuoli, ehkä vain kyyristyi poteroonsa iskeäkseen kohta entistä lujempaa, mutta prrrkele sen verran on nyt ilmassa uhoa, että viikon päästä odottavaa ensimmäisen puolikkaan starttia et kyllä tuhoa. 

Aamulenkuralla kävin fiilistelemässä osin Kullervo-maratonin reitillä. Pari kilsaa keskuskentän ja raviksen liepeillä, siitä lenkin ainut pitempi nousu kirkon kulmalle ja Lampikankaan kautta Ahvenlammelle. Reitillä pikku pätkä ihan uutta asfalttiakin, tuntui mukavan joustavalta tossun alla.

Juoksutunne oli muuten melko sekava. Neljän päivän totaalitauko ja päätään nostaneen taudin alku kai tähän syynä. No, muutama kilsa meni ihan ok, valtosa kuitenkin ettei oikein saanut minkäänlaisesta rytmistä kiinni, sen paremmin hengityksen kuin askelluksenkaan osalta. Kunhan koikkelehdin ;) 

Toivottavasti viikon päästä juoksun aikana rennompi fiilis. 

Tsempit kaikille foorumisteille, jotka tänään numerolaput rinnassa kirmailette tahoillanne!

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Pexrun tuo nousu ensi viikon lauantaina juostaan reippaan varovaisesti, mutta lopussa alaspäin kentälle sitäkin vauhdikkaammin :). Minäkin siis puolikkaalle menossa.

Tänään maraspesifistä : 32,56 km @ 4.44 min/km, ks 76% (max 89%), 7 km:n loppunostolla (@ 4.10 min/km). Keskisykkeet jäi aerk tuntumaan aika tarkkaan. Ekat 25 km rentoa vähitellen aukeavaa juoksua (taisi torstain treeni vähän ollut jumittanut paikkoja) 5 min/km -> 4.40 min/km alle aerk ja sitten loppunosto, joka alkoi rennosti ja helposti. Hymyilin pitkän aikaa ekoilla loppunoston kilsoilla, oli hyvä fiilinki :). Kai sitä voi joskus iloita, kun juoksu ja elämä muutenkin rullaa. 29-31 kilsat oli hieman vaikeampaa ku tuuli vastaan jotai 5 m/s ainakin kokoajan, mutta vauhti pysyi 4.10 min/km tuntumassa ilman sen enempää puskematta, toki tuntui jo jossain. Viimeinen kilsa sitten myötäiseen lähti rennosti 4.03,8 ja sykkeet jäi vielä 4-5 lyöntiä alle yläkynnyksen. Lopuksi vielä jäähdyttelyä jotai alle 5 min/km. Huomenna vielä palauttava noin 8,5 km, niin eka yli satasen viikko pitkästä aikaa on tosiasia.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Komeaa kulkua lenkilläsi @ruiskarhu, ei ihme että hymyilytti loppukilsoilla. Siulla onkii jo juoksuharrastus himppa eri tasolla kuin itsellä, noilla vauhdeilla millä painelet yli kolmekymppiä jaksan itse juuri ja juuri kolme ;)

Oletko millaista tavoitetta asettanut Kullervoon itsellesi? 

Itse olen muutamina viime vuosina ollut kannustamassa veljeä, joka myöskin puolikkaita tuolla juossut. Aiemmin olen ajatellut aina, että tuohon rääkkiin en kyllä itse lähde ikinä, mutta niin se mieli muuttuu. Viikon päästä tähän aikaan kokemusta rikkaampana. Toivottavasti hyvää sellaista ja ehjä juoksu takana. Mieluusti alle 2h :)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tiistain lenkin jälkeen päätin ottaa kolmen päivän ylimääräisen juoksutauon. Tuli ehkä rehkittyä liian nopeasti maratonin jälkeen, sillä meikäläisellä ensimmäiset oireet ylirasituksesta ovat aamuyöstä heräily. Ja näin kävi siis tiistain lenkuran jälkeen - kolmena yönä peräkkäin.

Tänään rauhallinen paluu juoksemisen pariin:

10.07 km - 01:06:13 - 06:35 min/km.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@Pexrun kiitti :). Joo vaiheittain sitä on edetty ja sitä rataa sitten vauhdit menneet eteenpäin. Sulla samaa kehityssuuntaa luvassa kun vaan lenkkejä juokset.

Kullervossa olen ajatellut hyvän päivän sattuessa pyrkiä < 4 min/km (< 1.24.24) puolikkaaseen, kun tuo semmoinen sopivan motivoiva raja. Mutta Kullervosta 3 viikkoa eteenpäin Vantaan maralla on päätavoitteet, joten ihan romuksi ei viittis itteään juosta. Mutta en usko, että onnistuneella juoksulla niin käy vaikka juoksisi ihan maksimivedon sillä monesti ne parhaimmat juoksut ovat tavallaan helpoimpia. Ennätystä siis selvästi (nyt 1.27.1x tammikuussa juostu).

2h alittuu kyllä sulla kun et ekaa 10k:ta ylikovaa juokse. Kadenssi tosiaan ollut sulla ainakin tänään hakusessa (kun askellukseen viittasit). Ittekin kiinnitin tänään huomiota omaani ja 15 askelta toiselle jalalle kertyi /10s (6x15=90x2=180). 180 monet pitää optimina, siis mitä olen tekniikkavideoita netistä katsonut. No viikon päästä sitten vähän nopeampaa askellusta niin 2h alitus on pala kakkua :).

Muokattu
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tiistain lenkin jälkeen päätin ottaa kolmen päivän ylimääräisen juoksutauon. Tuli ehkä rehkittyä liian nopeasti maratonin jälkeen, sillä meikäläisellä ensimmäiset oireet ylirasituksesta ovat aamuyöstä heräily. Ja näin kävi siis tiistain lenkuran jälkeen - kolmena yönä peräkkäin.

Tänään rauhallinen paluu juoksemisen pariin:

10.07 km - 01:06:13 - 06:35 min/km.

Fiksu veto:). 

6.5km ja päälle lihasten huoltoa. Illalla leffaan....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy