Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pääkaupunkijuoksu 27.9.2015


Recommended Posts

En ole kisaa juossut, mutta treenilenkkejä noissa maastoissa tullut juostua. Toisella kilsalla voi jo varautua selvästi hitaampaan kilsaan mitä helpohko eka kilsa. Tuosta lähtien mennään vaihtelevaa reittiä, ei nyt kokoajan ylös/alas, mutta esim. 1.30 -tason puolikkaan juoksija voisi ainakin 1-2 min (3-6s/km) aikatavoitteestaan kenties tinkiä reitin vuoksi. Mutta reitin juosseet kommentoikoot enemmän.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Siitä on muutama vuosi kun on viimeksi tullut Pääkaupunkijuoksu taivallettua. Silloin ainakin lähdettiin kentältä leveällä rintamalla ja heti kentän jälkeen polku kapeni niin että tuli tungosta kun kaikki yritti mahtua etenemään. Eli jos tavoitteena nopea aika niin kannattaa pitää kiirusta että ehtii pahemman tulpan alta pois.
Muuten perus Keskuspuistomaista menoa joka ei kuitenkaan nopeudessa vedä vertoja esim. Vantaalle vaikka maisemallisesti onkin mukavan raikastava kokemus jos ehtii ihailla alkavaa syksyä juoksun aikana. Tosin huomattavasti nopeampi jos vertaa esim. Hyvinkää hölkkään joka menee valtaosin Sveitsin mäkisissä maastoissa.

Itsellenikin siirtyi tänä vuonna Vantaan puolikas Pääkaupunkijuoksuun aikatauluongelmien vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

Kerran olen Pääkaupunkijuoksun juossut. Siinä jossain 1-2 km kohdalla on yksi vähän pidempi mäki. Muuten varsin tasaista tai loivapiirteistä nousua ja laskua. Muistaakseni n. 8 km kohdalla, missä reitti meni syvemmälle Paloheinän metsään, oli toinen hiukan enemmän mäkinen osuus. 

Jos Keskuspuiston reitit ovat tuttuja, niin kyllä tässä kisassa mäet on enemminkin yritetty kiertää kuin ottaa mukaan  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vanhan tiedon mukaisesti menin hakemaan kisanumeroa Kaaren top-sportista enkä kuulemma ollut ainoa. Eli numero hakematta. Niitä voi hakea huomenna alkaen klo 9, mutta en mistään löytänyt, mihin mennessä numero viimeistään pitää hakea. Jälki-ilmo päättyy klo 12 eli pitääkö numerokin hakea ennen sitä vai riittääkö, kun hakee esim ennen klo 13?

Link to comment
Share on other sites

 Jälki-ilmo päättyy klo 12 eli pitääkö numerokin hakea ennen sitä vai riittääkö, kun hakee esim ennen klo 13?

Sähköpostissa tulleen tiedon mukaan:

Tapahtumapäivänä osallistujamateriaali on noudettavissa Pirkkolan  Urheilukentällä sijaitsevalta tapahtumatorilta klo 09.00 -12.30 välisenä aikana.

 

Link to comment
Share on other sites

Täytyypä kehua tätä tapahtumaa täälläkin. Ensikertaa mukana ja olen todella positiivisella mielellä tästä tapahtumasta. Ihan huippuluokan järjestelyt ilman häslinkiä ja paita ja mitsku ja tarjoilut maalissa paremmat kuin HCM:llä. Hyvä Viipurin Urheilijat! Reitti oli kumpuileva, mutta muuten helppo - paljon pitkiä suoria ja onneksi loppu alamäkipainotteista. Oma puolikkaan ennätys parani 7 minuuttia, vaikkakin aika tappiin piti vetää, kun keskisyke oli 176 ja kumpikin pohje jo kivasti kramppitykytteli muutaman kilometrin ennen maalia. Keskivauhti 4:58min/km.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hieno tapahtuma ja juoksusää omaan makuun täydellinen. Itse ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen mukana. Reitti ei ole tasaisimmasta päästä ja siihen nähden oma aika ja yli 2 min enkkaparannus tuli yllätyksenä. Koska aika oli odotettua parempi ja mun Garmin näytti matkaksi 20,77 km niin tuli jopa mieleen, että onhan tuo reitti oikean mittainen? En löytänyt mistään mainintaa tarkistusmittauksista. Onko jollain tästä tarkempaa tietoa? Toivottavasti nämä aprikoinnit kumotaan mahdollisimman brutaalisti niin voi nauttia ennätyksestä ilman kysymysmerkkejä. :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy