Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Apua polkupyörän hankintaan


TeTi
 Share

Recommended Posts

Täällä kun näyttäisi olevan innokkaita pyöräilijöitä ajattelin kysästä apua pyörän hankintaan. Pyörä tulee jokapäiväiseen kaupunkiajeluun ja sulan maan ajan ~viikoittaisille lenkeille (1 h - 2,5 h). Hiekkaa voip joissain paikoin olla, pääasiassa asfalttia ei siis mitään maastopyörää. Eli vissiinkin joku hybridi? Mitä ominaisuuksia tuolla hybridillä pitäisi olla tai pikemminkin ei saisi olla? Fillarifoorumilta ja netistä jos jotain olen lukenut ja tajunut niin kaiken maailman jousitukset ovat ihan turhia ja vältettäviä, sillä halvoissa malleissa ne tekee pyörästä huonomman. Mutta käsitteet on vähän hakusessa eli onko lukittava joustokeula sama kuin joustokeula? Onko esim. joustoistuinputki myrkkyä?

Tämmöinen malli http://www.bikeshop.fi/Crescent_Milli/ekauppa/pCRMILLI/ olisi yksi vaihtoehto. Mutta tuossa sanotaan perushybridi työmatkoille.. Itsellä on nyt sellainen paksurenkainen ruostunut citypyörä ja pisin lenkki sillä oli 45 km ja ajattelen että jos vähän menis eteenpäin tuo pyörän laatu tuosta. Välillä tuntuu nimittäin että tuo pyörä ei mene yhtään eteenpäin ja on raskas poljettava. Tärkeintä olisi että ajo tuosta helpottuisi. 

http://www.puijonpyorapiste.fi/fi/Naisten+hybrid-pyörät/8/Merida+Crossway+40/340 (vaihtoehto 2), mutta tuossa on siis joustoistuinputki, tekeekö se huonon fillarista?

 Luulisi että max.5- 600 € olisi sopiva hintaluokka kun pyöräily ei kuitenkaan ole pääharrastus eli mukavan oloista pyörää yhdeksi peruskestävyyden rakentajaksi.

Link to comment
Share on other sites

Perinteinen vastaus monikäyttöpyöräksi on cyclocross. Etenkin jos tarkoitus ajaa noinkin pitkiä lenkkejä ajallisesti niin ajoasennon vaihtamiselle matkan aikana on tarvetta, ja pässinsarviohjaustanko mahdollistaa sen. Tuollainen suora tanko ,kun noissa hybrideissä on, käy kyllä lyhemmille matkoille mutta kun ajetaan tunteja putkeen niin se ei vaan ole hyvä. Kun ostaa vielä mallin johon saa lokarit ja mahdollisesti tavaratelineen niin käy ihan joka tarkoitukseen, paitsi kunnon maastorymistelyyn.

Toinen tärkeä seikka on kiinnittää huomiota pyörän kokoon. Väärän kokoisella pyörällä, erityisesti liian isolla, on erittäin ikävä ajaa (kokemusta on). Tässä iässä ei liene enää tarvetta jättää kasvunvaraa. 

Itse unohtaisin tuollaiset joustuputket ja halppisjoustokeulat. Muutama satanen budjettiin lisää niin saat jo laatupyörän tarjouksesta. Kalliimman pyörän etu halpoihin on paremmat osat, vähemmän säädettävää, vähemmän ongelmia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy