Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tampere puolimaraton 12.9.2015


Recommended Posts

Lauantai lähestyy, ensi kertaa osallistumassa Tampere puolimaratonille.

Ilmeisesti tapahtumassa ei ole mitään lähtöryhmiä? Katselin vain tapahtuman sivuilta löytyvää videota viime vuoden lähdöstä, aika tukkoiselta näytti meno... jos haluaa aikaa juosta, niin melko kärkeen olisi ilmeisesti pyrittävä lähdössä?

Link to comment
Share on other sites

Ainakin viime vuonna ryhmityttiin jänisten eteen/taakse miten kukin halusi ja siitä sitten liikkeelle.

Tulihan siinä muutama minuutti netto- ja bruttoaikoihin eroa kun kaukaa takaa lähti. Mutta kyllä siinä heti lähtöviivan jälkeen sai ihan omaa juoksuaan juosta.

Jo nyt on 600 nimeä listassa enemmän kuin viime vuonna, tosin osa on varmaankin kympin juoksijoita. En sitten tiedä onko alussa omat kaistat kummankin matkan juoksijoille vai joutuuko puolimaran kärkijuoksijat taistelemaan itsensä kympin juoksijoiden läpi.

1:40 on nopeimman jäniksen tavoiteaika, että jos sen alitus on tavoitteena niin ei muuta kuin niin kärkeen kuin pääsee.

 

S.

 

Link to comment
Share on other sites

Osanottajan oppaassa, joka tuli sähköpostiin, on näin:

15.00 LÄHTÖ 10 km (lähtöpaikka n. 200 metriä Keskustorilta eteenpäin kohti Finlaysonin porttia)
15.00 LÄHTÖ 21 km (lähtöpaikka Keskustorilla)

Viimevuonna pääsi muutaman sadan metrin jälkeen ihan hyvin juoksemaan omaa vauhtia. Alkuun oli hieman tungosta Finlaysonin poritlla ja vähän siittä eteenpäin.

 

Link to comment
Share on other sites

Eipä hirveästi auta. Kovempaa juoksevat saavat silti sumpun kiinni todella äkkiä. Onneksi katu levenee nopeasti niin pääsee toivottavasti ohittelemaan kohtuu helposti. En pidä järjestelystä yhtään.

Onpa outoa. Uskon että harmittaa. Juoksu menee kyllä aivan päin prinkkalaa kun joutuu pujottelemaan ja mahdollisesti hidastamaan, jonka jälkeen kiihdyttämään kun haluaa menetetyn ajan juosta kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Ei kai tää niiiin vakavaa ole. Vai onko?  Muistaakseni viime vuonna tämä oli ihan ok hölkkätapahtuma, eikä jääny hirveesti naristavaa. Ehkä nyt sitten jää! Kaiken tämän eroamiskriiseilyn ja puolentoista viikon sairastelun ja juoksuttoman ajan lisäksi, saan itse ainakin uuden hyvän tekosyyn ettei kulje :)

Link to comment
Share on other sites

Minulle on jäänyt käsitys, että kymppi starttaisi 2 minuuttia aikaisemmin, mutta en nyt sitten ole varma onko se 1 vai 2, jos joillekin kerran on tullut tieto 1 minuutista. Kympillä on selvästi vähemmän juoksijoita ja jos ero on 2 minuuttia, niin sitten tuskin tulee isoa ongelmaa. Kahdessa minuutissa puolikkaan kärki saa kympin juoksijat kiinni "vasta" Finlaysonin sumpun jälkeen Finlaysoninkadulla ja Puuvillatehtaankadulla, missä tilaa ohitukseen on aika hyvin (juostaan ajoväylällä). Eihän tuo silti ideaalista ole.

Aikaisempina vuosinahan kymppiä ei ole juostu, eli samaa tilannetta ei ole ollut.

Link to comment
Share on other sites

Tulee kyllä hauskaa, kun lähdön jälkeen edessä on kympin juoksijoiden muodostama sumppu. Aika mielenkiintoinen järjestely ja voi aiheuttaa mutinaa jälkikäteen.

Tämä taitaa olla joku tamperelainen erikoisuus. ;) Sama juttu oli Tampereen Maratonilla, missä puolikkaan ja maratonin juoksijat lähtivät Ratinan stadionilta samaan aikaan ja sumppuna toimi stadionin portti. Portilla osa joutui sitten pistämään kävelyksi ennen kuin pääsi portista läpi. Ei maailman vakavin asia mutta olisi helppoa hoitaa toisinkin.

Link to comment
Share on other sites

Ohittelusta ei mielestäni muodostunut minkäänlaista ongelmaa, hyvin oli alussa tilaa juosta siinä puolimaratonin 1.38-1.40-vauhdissa. <1.40-ajalla on näköjään päässyt koko kisan sijalle 62, joten kärjessä on saanut juosta rauhassa muutenkin. 

Itse olin aika vakuuttunut siitä, että olisin hyvänä päivänä ainakin 1.39.xx-iskussa, mutta harmikseni tänään tuli paha hyytyminen jo 5-6km kohdalla ja kilometrivauhti painui kympin jälkeen lopullisesti päälle viiden. Vetämätön olo, kropasta oli vaikea saada kierroksia irti, mutta yleisvointi oli kuitenkin hyvä, joten jatkoin matkaa. Lopulta maalissa ajassa 1.48.15 ja fiilis oli yllättävän tyytyväinen. Harvoin maaliviivan yli juokseminen on tuntunut yhtä helpottavalta ja palkitsevalta. Ehkä perheessä jyllänneet vatsatauti ja flunssa veivät juoksulta parhaan terän, sillä perjantain verryttelyssä tuntui ettei henki kulje täysin normaalisti. Vatsataudista toivuin viime viikolla, eikä flunssa ole vielä iskenyt, joten eipä tuo lopullinen syy ehkä koskaan selviäkään.

Reitti ja sää olivat tavallaan kohdillaan - kaunista ja lämmintä oli! Ei reitti mielestäni nopea ollut, mutta hyvänä päivänä 1.40 alitus ei olisi jäänyt reitistä kiinni. Juostessa tuli kyllä lämmin, mutta kehtaako tuota valittaa tällaisista keleistä tähän aikaan vuodesta. 

Lähdössä oli järjestäjien puolelta pientä hapuilua. Kympin juoksijat lähtivät 15.00, minkä jälkeen oli hieman epäselvää ehtiikö lähettäjä ajoissa puolikkaan starttiin, joka nyt lopulta oli 15.02. Lopulta lähtö sujui ongelmittaa, tosin minua hieman harmitti loppuvaiheen kuulutus, jossa kerrottiin, että nopein jänis onkin 1.50-ajalle. Netissä on edelleen maininta, että myös 1.40-jänis/jäniksiä löytyy. 

Reitti oli aika syheröinen ja monessa paikassa oli useita kääntymismahdollisuuksia. Onneksi toimitsijat olivat hereillä, muuten olisi ollut aika helppoa eksyä reitiltä. Kympin reitin erkanemiskohdassa oli pienehkö kyltti asiasta, mutta mun kohdalla toimitsijat eivät pitäneet asiasta ainakaan mitään ylimääräistä melua. Hetken piti seurata, että ööö minnes suuntaan nyt.

Tapahtumasta jäi ihan hyvä mieli ja joskus voisi käydä tuolla uudestaankin. Helsingissä asuavana sanoisin, että ehkei tästä kuitenkaan ole jokasyksyiseksi perinteeksi, vaikka Tampere toki mukava kaupunki on.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy