Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Helsinki City Trail, 17.10.2015


Seppo
 Share

Recommended Posts

Multa oli jotenkin menny kokonaan ohi tämmönen lokakuun lopun polkujuoksu. Matkoina 12km ja 21km. Reitti kulkee Paloheinästä Olympiastadionille. Tuon pidemmän matkan juoksijat juoksee 9,3km sakkolenkin Paloheinässä. 

Juoksun sivut löytyy täältä ja reittikartta täältä

Erikoista tässä tapahtumassa on se, että lyhyen matkan juoksijat lähtee ensin matkaan n. klo 13.00. Lähdöt tapahtuu 200 juoksijan erissä (!). Pidemmän matkan juoksijat lähtee perään noin 5-10min viimeisen lyhyen matkan erän jälkeen. Kuuman ryhmän juoksijoilla on gps-seuranta eli maalissa saa jännittää miten juoksu etenee. Idea on muuten hieno, mutta kun se kuuma ryhmä lähtee klo 15.30. Että jos lyhyellä matkalla kestää vaikka 1,5h niin siinä pitäs vielä vartoa stadionilla 2h ennen kuin kuuma ryhmä tulee maliin. Ainakin ehtii käydä rauhassa suihkussa... Ilmeisesti tänne odotetaan satoja juoksijoita noiden lähtöryhmien kokojen perusteella. 

Link to comment
Share on other sites

Menossa olen tuonne 21 km matkalle, mutta en todellakaan kuumassa ryhmässä tai mistä sen tietää ;)  Ajattelin myös että ompa tyhmää kun joutuu maalissa odottelemaan kuuman ryhmän maaliin tuloa. Toki onhan se kiva, että välillä hitaammat on ennen kuumaa ryhmää maalissa ja saavat näin nauttia tapahtuman tunnelmasta varmasti enemmän kun jos olisi toisin päin. Yleensä palkintojen jaon jälkeen porukka valuu paikalta pois ja tunnelma maalissa hieman hiipuu. Itse en kyllä aijo jäädä stadionille notkumaan vaan suuntaan kohti kotia :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tutkimusmatka Helsinki City Trail Runin reitille lauantaina 19.9.2015 klo 11.00.

Lähtö Paloheinästä kisan lähtöpaikalta. Juostaan koko reitti läpi, aikaa menee 3 h, ehkä enemmänkin kun matkalla pitää vähän suunnistaa.

Lenkki alkaa siis Paloheinästä ja päättyy Stadikan lähitienoille. Oma suunnitelma on koota kimppakyyti Espoosta, jättää auto Stadikan tienoille parkkiin ja 63:lla paloheinään, vähän joutuu jopa kävelemään. Ei huoltoa eikä kuuluisuuksia, tihkusadetta on luvattu piristykseksi.

 

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

19.9 kimppalenkillä oli 6 henkilöä, juostiin koko reitti noin kolmeen tuntiin. Alkukympillä Paloheinässä on jonkin verran leveää ulkoilupolkua ja mutaista pellonreunaa, siis nopeaa mutta ei kovin polkumaista alustaa. Reitti Paloheinästä Stadikalle on kivempi ja matkalla on muutama hurjempi kallio- ja mäkirallattelupatkä. Oma osallistuminen on vielä harkinnassa, ehkä tuo kymppi Paloheinästä maaliin kiinnostaisi. Tänään oli märkä ja tuulinen keli, joka kuitenkin kirkastui loppupätkällä. Mäet paloheinässä ovat mutaisia ja kalliot murhaavan liukkaita, ainakin kostealla kelillä nastarit ovat must. Kiitos kaikille hyvästä lenkistä. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Oli muuten hieno kisa tämä. Mahtava sää ja järjestelyt, erityisesti reitin merkkaus ja ohjaus. Reitti oli nopea mutta rankka. Välillä pääsi tosi lujaa, mutta oli niitä mäkiä ihan riittämiin ja vaikka ne olivat lyhyitä niin aika jyrkkiä, ihan nelivetoakin piti kahdessa kohtaa käyttää. Tämä oli ihan kunnon polkujuoksukisa, ei uskoisi että stadikalle pääsee tämmöistä reittiä. Oma kenkävalinta oli välikelin kengät, eli Inovin Race Ultrat ja oli ne paikkapaikoin aika liukkaat. Erityisesti Paloheinän pohjoisnousussa niillä ei ollut yhtään pitoa. Mutta veti siellä jotkut ihan peruslenkkareillakin. Varmaan maastojuoksulenkkari olisi ollut paras. 

Omasta kisasta ei nyt paljoa jäännyt jäkipolville kerrottavaa, pohjekramppeja tuli n 15km kohilla ja loppu töpöteltiin varovasti ja jengiä lappasi ohi. 2:08 tuli ajaksi. Mutta ei se mitään hieno sää, fiilis ja syksyn värit kompensoi aikaa ja jalkakramppeja ihan 10-0.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kiva kisa takana. Alkuun oli vähän liian reipasta menoa kun se alku oli helpohkoa maastoa ja meinasin että noutaja tulee. Paloheinän 10 km:n kohdalla olevan nousun jälkeen alkoi helpottamaan ja maalissa aikaa 1.59 h. Tavoiteajaksi olin laittanut 2-2.05h joten ihan kivasti meni, tyytyväinen saa olla. Hienoja teknisiä polkuja näin lähellä keskustaa. Mulla oli inov8:n oroc nasturit alla ja pito oli kohdillaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy