Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Marine Corps Marathon, Washington D.C.


Recommended Posts

Koska USA:aan ei kannata matkustaa vain yhtä hölkkää varten, valitsin edellisviikkoisen Chicagon kaveriksi Merijalkaväen maratonin maan pääkaupungissa. Sitä oli Bostonissa takavuosina kehuttu. Myös sen suosio houkutteli.

Odotukset tapahtuman sotilaallisesta ryhdikkyydestä ja järjestelyiden täsmällisyydestä olivat melkoiset, mutta juuri tämä puoli aiheutti suurimman pettymyksen.

Expo armeijan palloiluhallissa oli tyyppiä "perus". Perjantaina sinne pääsi suoraan sisään, mutta lauantaina oli ollut kahden tunnin jono. Ensimmäinen miinus.

Sunnuntaina alku näytti hyvätä tavaroiden jättöpaikalla, mutta startissa huomasi, että alkupäähän (numerot 1- 2000) oli sijoitettu aivan turistiluokan hölkkääjiä, kun 2. ja 3. lähtöryhmässä (numerot 2000 - 4000) oli ihan kelpo kuntoilijoitakin (mm. useampia Bostonissa juosseita). Toinen miinus.

Ja kun starttiin oli 5 minuuttia ilmoitettin tylysti, että eikun siirretäänpä lähtöä kymmenenellä minuutilla. Kolmas miinus.

Mutta kun matkaan päästiin mainiossa syksyisessä auringonpaisteessa, niin itse juoksu kovasta tuulesta huolimatta oli erittäin antoisa. Reitti kierteli pääkaupungin monumentteja ja rantoja muistuttaen paljon Helsingin ja Tukholman (ja Philadelphian) vastaavia. Huolto pelasi ja yleisön kannustus oli erinomaista. Alun 2 mailia juostiin tosin melkoiseen ylämäkeen, mutta sen jälkeen 24 mailia oli profiililtaan varsin miellyttävää. Lopussa taas jyrkkä nousu Ivo Jiman monumentiile, mutta siinä vaiheessa matkaa juoksee/hölkää/konttaa vaikka pystysuoraa seinää ylöspäin.

Ehkä suurin miinus oli maalintulon jälkeinen hirveä (ja täysin epäsotilaallinen) hässäkkä. Yleisö sai tulla suurin piirtein maaliviivalle vastaan, eikä juoksijoilla ollut lainkaan omaa rauhaa. Samoin se, että koko poistumisliikenne tapahtui yhden metroaseman kautta (, missä vielä rullaportaat hajosivat), niin onnellinen oli se, joka pääsi maalialueelta nopeasti pois.

Isoista moitteista huolimatta juoksusta jäi hyvä kuva. Kysessä oli enemmänkin massamaratooni kuin kilpailu. Maalin pääsi noin 21000 juoksijaa. Voittaja juoksi 2.21 ja naisten puolella 3.00. Maltillisena tavoitteena olleen 3.30 alituksellakin pääsi vielä tuhannen sakkiin. Lokakuun saldo: Vantaa 3.15, München 3.22, Chicago 3.17, Washington 3.27.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy