Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Recommended Posts

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No minä tiedän siitä aika tavalla, asuin viime vuoden Tshekissä ja juoksin viime vuonna puolikkaan, kokonaisen ja 10 km Prahassa.

Jos haluaa todellakin tutustua kaupunkiin täytyy se jättää juoksun jälkeen, nähtävää ja käveltävää on sen verran että se haittaa jo valmistautumista maratonille.

Maraton on osallistujamäärältään hieman HCM pienempi, maraton-juoksu ei ole vielä saavuttanut buumin kaltaista tilaa Tshekissä joten maratonillakin suurin osa osallistujista ovat ulkomaisia. Järjestelyt ovat mallikkaat ja hinta-laatu-suhteelta todella hyvä.

Link to comment
Share on other sites

Peesaan Kalmania tässä asiassa. Yhdessähän me viime vuonna Prahassa maratonin kirmaisimme.

Maratonin reitti on suhteellisen tasainen ilman nuosuja ja laskuja. Reitillä tosin mennään pitkiä pätkiä kaduilla, joilla on ratikkakiskot ja asfaltti on niillä osuuksilla tosi huono. Samoin mukulakivikatua on siinä loppukilometreillä riittävästi... Järjestelyt toimivat mallikkaasti, ainoastaan maalin jälkeen en bongannut banaanienjakopistettä lainkaan, vaan jäin ilman banskuja.

Lensin Prahaan kaksi päivää ennen juoksua ja ehdimme tutustua kaupunkiin hieman, mutta juoksun kannalta kaupungin kiertely helteisessä säässä maratonin aattopäivänä ei välttämättä ollut järjevää touhua. Tämä osuus kannattaa ehdottomasti jättää juoksun jälkeen. Silloin voi nautiskella myös niitä hyviä tsekki-olusia...

Link to comment
Share on other sites

Miinuksia: helteinen toukokuu, mukulakivet Prahan vanhassa kaupungissa

Plussia: toimivat järjestelyt, ei liian iso kaupungin kokoon nähden, upeat nähtävyydet: juoksu mm. Kaarlen sillan läpi, matkustuskohteena mielenkiintoinen joten yhdistämällä maraton lomailuun saa ikimuistoisen lomapaketin, halpa ruoka ja juoma

Maratonin kotisivut:

http://www.pim.cz/index.php?action=main〈=en&sessid=a2ab388aadf8482173360f08161d6407

Link to comment
Share on other sites

Niin olisi tarkoituskin, että paria päivää ennen h-hetkeä saapuisin paikan päälle Prahaan, ja loma jatkuisi sitten viikon itse maran jälkeen:).

Onko sulla jotain suositeltavia paikkoja, joissa ehdottomasti kannatta käydä? Entä osaisitko suositella hotellia, joka ois mukavan matkan päässä lähtöpaikasta, edullinen hintakin ois plussaa:). Netissä katselin hotelleja, ja tarjonta tuntui olevan runsasta. Tiedä sitten kuinka kaukana ja lähellä lähtöpaikkaa kukin majoitus on.

Link to comment
Share on other sites

Juoksupäivänä saattaa olla (oli viime vuonna) että juoksunumerolla saa matkustaa ilmaiseksi julkisilla.

Monesti Prahaan saa jonkilaisia pakettitarjouksia ja kaupungissa on todella hyvät liikenneyhteydet joten kunhan hotelli on Prahassa niin sieltä pääsee kyllä ydinkeskustaan raitsikalla tai metrolla.

Vierailtavia kohteita, no se riippuu omista kiinnostuksenkohteista, kannattaa hankkia matkaopas ja miettiä sen pohjalta.

Oletko löytänyt halpoja hotellitarjouksia ?

Link to comment
Share on other sites

Kahdesti olen ollut mukana Prahan maratonilla: vuonna 1999 tuli juostuakin maaliin asti ja v. 2001 piti luovuttaa kilpailunumero pois jo ennen lähtöä polvivaivan takia, tuli siis turistimatka.

Reitti on siis aika tasainen, mutta julmetun pitkiä suoria sisältävä, varsinkin kun lähdetään Vltava -joen vartta menemään etelään. Ja samaa reittiä tullaan takaisinkin. Loppukilometreillä saa tosiaan olla tarkkana mukulakivien, raitsikkakiskojen ja jalkakäytäväkiveysten kanssa.

Molemmilla kerroilla on keli ollut aika helteinen ja se korostuu vielä noilla pitkillä joenvarsisuorilla, joilla ei juuri varjopaikkoja ole.

Kannattaa katsella hotellimajoitusta hieman ydinkeskustan ulkopuolelta, esim. Zizkovin kaupunginosa on parin kilometrin päässä maratonin lähtö- ja maalipaikalta. Siellä on sekä ruuan että juoman hintataso halvempi ja tarjontaa on yllinkyllin. Viimeksi olimme siellä hotelli Kafkassa. Keskustaan voi tulla kävellen tai sitten raitsikalla.

Viimeisin kokemus Tsekin hintatasosta on 2 viikon takaa, kun olin Etelä- ja Länsi-Böömissä syyslomalla: 0.5l tuoppi Platania maksoi 13 korunaa (1 euro on n. 27 korunaa). Urquellia ja Gambrinusta sai 16 korunaan lähi-pivnitsasta. Niin että varovainen kannattaa olla, ainakin ennen juoksua ...:morebeer:

Terkuin

Kuoma

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lupauduin Prahan oppaaksi kaverille joka majoitti minut Nykin maratonin aikana. Mikäpä olisi kätevämpää kuin käydä Prahassa maratonin aikaan joten myös minä osallistunen Prahan maratonille, toista kertaa. Toukokuu on myös matkailullisesti hyvää aikaa kun turistitulva ei ole niin suurta kuin kesällä.

Luultavasti vuokraamme auton ja kierrämme Tshekkiä ja sen linnoja, suunnistusta helpottaa gepsi johon hankin täydelliset ajo- ja maastokartat työkomennuksen aikana pari vuotta sitten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt kun alkaa keskustelu mennä tuonne olutkolpakoitten puolelle, niin ilmoittaudun mukaan keskusteluun.

Juoksin Prahassa puolikkaan kaksi vuotta sitten keväällä. Silloin ilma oli hyvä juoksemiseen (kymmenkunta astetta), reitti mukava nähtävyyksien keskellä. Mutta toisaalta pitkiä suoria, kiskoja, kivetystä jne.

Mutta Praha on hieno kaupunki kaikkine nähtävyyksineen ja rakennuksineen. Ja maratonin jälkeen voi sitten tutustua perusteellisesti tsekkiläiseen olutkulttuuriin!

Niin, tuo yläkuva, siinä tutustutaan Amsterdamin olutkulttuuriin noin 15 minuuttia maaliin saapumisen jälkeen 15.10.2006!

Link to comment
Share on other sites

Jees! Kuulostaa hyvältä tuo tarinointi Prahan maran suhteen. Nyt alkaa taas Berliinin jälkeen ehkä kohta puolin lenkki maistumaan (muukin kuin sininen). Meinasin jo lopettaa koko juoksentelun mutta voisihan sitä ottaa enemmän turistimielellä jatkossa. Aikaahan tuonne on vielä reilusti jotenb vielä kinkut voi syödä rauhassa!:party0021:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy