Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Stockholms Ultramarathon


joukor
 Share

Recommended Posts

Tukholman ultra juostaan kolmena eri matkana, 50, 75 ja sata km. Juoksin tällä kertaa tuon 50 km. Lähdöt olivat hyvin porrastettu ja ruuhkaa ei ollut lainkaan. Reittihän kulkee läpi Gärdetin  ja Djurgårdenin  puistojen, merenrantaa ja kanavanreunoja pitkin. Silmänruokaa riittää, on vanhoja hienoja taloja, isoja jalopuita ja nauravia ihmisiä. Kyllä vaan ruotsalaiset osaa järjestää tapahtumia. Tämä on kaikenlisäksi vielä niin tuore juttu, että väkeä on sopivasti. Eli ei tuhansia, niinkuin maratonilla.

Juoksuni sujui kuntooni ja harjoitteluun nähden odotetusti. 

Heti kättelyssä tuli selväksi, että ei mitään asiaa juosta vitosen vauhdilla. Kokeilin kyllä alussa kepillä jäätä tyyliin, josko tämä noin vitosen  vauhti pelais. Ei pelannut. Eka kieros tais mennä n. 5:06 vauhdilla, ja sykkeet takoi ihan  liian ylhäällä, toisella kierroksella annoin periksi ja annoin vauhdin hidastua. Eli plan B kehiin,maaliin mennään hallitusti tuntemusten mukaan. Omaan kuntooni nähden aivan liian hautova sää ja hienolla reitillä oli vielä pari äkäistä nyppylää, jotka sitten imaisivat mehut. Juoksuhan koostuu kuudesta 8 km lenkistä + kahden kilometrin sakkokierroksesta. 

Kolmannesta kierroksesta eteenpäin otin ne pari nyppylää kävellen, samoin juomapaikoilla vietin hetkisen pidempään. Kummasti neste putosi ja kylmä suihku jeesas. Ilman suhteellinen kosteus oi varmaan sata. Hikoilu ei jäähdyttänyt lainkaan.  Neljännestä kiekasta alkaen koitin vaan nauttia maisemista ja se kyllä onnistui. Viimeinen kierros oli mukava, kannustusta riitti ja loppukirin pukkaamana maaliin. Talo tarjosi juomaa ja hyvää lihapataa, joten se oli sitten taputeltu.

Tämän juoksun omistan vaimolleni, joka on kai saanut kestää matkan varrella kaikenlaista hulluttelua, menimme 8.8. Tasan 35 vuotta sitten kihloihin.

 

 

Muokattu
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy