Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tuhoutuvatko maratonkuvat muistitikulla?


Vieras
 Share

Recommended Posts

Vuonna 2009 osallistuin ensimmäistä kertaa maratonille (HCM) ja ostin muistoksi kuvat muistitikulla MarathonFoto.com firman kautta.

Tänään ajattelin katsella kuvia pitkästä aikaa, ja muistitikku ei suostu avautumaan, vaan vaatii formatointia! Kokeilin parissa eri tietokoneessa, sama ongelma.

Onko todellakin, että maksetut kuvat lakkaavat toimimasta muistitikulla tietyn ajan jälkeen? En nykyisin juuri osta enää marathon-kuvia, mutta vahingosta viisastuneena en enää ikinä enää osta muistitikulla olevia kuvia! Paperikuvat lienevät turvallisimmat!

Link to comment
Share on other sites

Onko todellakin, että maksetut kuvat lakkaavat toimimasta muistitikulla tietyn ajan jälkeen?

Ei tietenkään ole, mutta muistitikkujen toimivuudesta ei ole takeita. Voivat "yhtäkkiä" lakata toimimasta. Tiedostot ovat silti kohtuullisella todennäköisyydellä sieltä vielä pelastettavissa. En tiedä, millainen ummikko siellä kirjoittelee, mutta olisiko tämä ohjelmisto helppokäyttöinen siihen tarkoitukseen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tikku voi olla USB1 standardia ja portti USB3. Ainakin minulla on USB3 (ja toisinaan USB2) porttien kanssa ongelmia vanhempien tikkujen lukemisessa. Ja noiden tikkujen lukuhäiriöt yleensä opiskelukavereiden kesskuudessa on suht yleisiä. Formatointikehoituksia tulee silloin tällöin, mutta sen kun ohittaa ja  odottaa hetken, niin kyllä tikku toimii. Useampien kymmenien tikkujen kanssa pelanneena ei ole yhtään ollut rikki tai yhtään tiedostoa hävinnyt. Tikku on kyllä fyysisesti saattanut rikkoutua, tai hävitä.

Tikkuun on voinut sisältyä myös joku kuvien autoplay/viewer, eli haluaa avata jonkun Xp:n tai Vistan kuvien näyttöohjelman tai vaatii tietyn .dll:n ja koneessa on win7 tai 8, jolloin avaus tökkii ja kone ilmoittaa ongelmista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy