Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Uusi Lahti -juoksu su 6.9.2015


Recommended Posts

Syksylle siirtynyt Uusi Lahti -juoksu juostaan noin kuukauden päästä sunnuntaina 6.9.2015. Kisassa on matkoina virallisesti mitatut maraton ja puolimaraton sekä reilu kymppi (10,55 km) ja reilu vitonen (5,6 km). Lähtö matkoille tapahtuu klo 12.00. Kisassa on mukana jäniksiä niin maratonille kuin puolikkaalle.

Kisan perusreitti on pituudeltaan 10,55 km, joka juostaan maratonilla neljä kertaa ja puolikkaalla kahdesti. Perusreitti on kokenut muutoksen viime vuodesta. Reittikarttaan voi tutustua täällä. Linkki vie tapahtuman sivuille. Isoin muutos reittiin on se, että enää ei kierretä Pikku-Veskua eikä Ruoriniemä vaan nyt käydään Mukkulan kulmilla kääntymässä. Uusi Mukkulaan päin suuntavaa osuus ei ole kovin kaunis, mutta kokonaisuutena reitti on ehdottomasti parempi kuin edellinen. Nyt juostaan vähemmän hiekalla ja järvenrantaa, minkä myötä alusta on nopeampi ja riskit tuulen suhteen ovat pienemmät. Reitin sanotaan nettisivuilla olevan tasainen, mutta kyllähän siinä muutama mäki löytyy. Täytyy käydä testaamassa tuo reitti joku päivä.

Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Lahden stadion.

Onko foorumilaisia tulossa juoksemaan tänne? Itse en tule varmaankaan kisaamaan, mutta ehkä hölkkäilemään treenimielessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lahteen on ilmoittauduttu mukaan. Mielenkiintoista nähdä minkä verran koko maralle juoksijoita on tulossa. Onko tietoa minkä verran niitä on aiemmin ollut?

Jos oikein laskin, viime vuonna tuli maaliin vajaat 80 maratonin juossuta. Riippuu tietysti juoksuvauhdista, mutta varmaan vikoja kierroksia joutuu vetämään osa porukasta aika yksin, kun puolikkaan juoksijat ovat häipyneet pois reitiltä.

Kävin viime viikolla juoksemassa reitin läpi. Tämä uusi reitti vaikuttaa paremmalta kuin edellinen reitti. Jonkin verran mennään edelleen rannassa, mutta mahdollisia tuulisia osuuksia ei ole yhtä paljon kuin aikaisemmin. Reitistä ei tainnut tulla muutoksen jälkeen yhtään tasaisempi vaan itse asiassa yksi mäki (juostaan molempiin suuntiin) tuli lisää Mukkulaan päin mentäessä. Toisaalta vastapainoksi hiekkaosuudet poistuivat kokonaan ja ehkä muutama mutka väheni. Reitillä on kyllä jonkin verran pitkähköjä hivuttavia nousuja ja laskuja. Mitään kovin jyrkkiä ne eivät ole. Jyrkin on Pikku-Veskun kohdalla oleva mäki, joka tulee lähdöstä noin 1,5 km jälkeen. Silti kyllä tuolla pystyy reitin puolesta juoksemaan ennätyksensä.

Link to comment
Share on other sites

Tavoitteena alle 3.30 aika, jota aika lähelle on päästy Espoon Rantamaratonilla. Jos sää on suosiollinen, eikä päivän kunto petä, niin mahdollisuudet pitäisi siis olla päästä alle tuon  3.30 ajan. Aikatavoitteen kannalta tuo neljän kiekan reitti on varmastikin hyvä  - tähän asti omat kokemukset vain "pitkiltä radoilta" eli HCM:stä ja Espoon Rantamaratonilta.

Nettisivut lupailevat pupuja myös tuohon 3.30 aikaan tavoitteleville, eli matkaseuraakin lienee tarjolla...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

päivee kaikille 4.30 tavotteella juokseville huomiseen, muutaman sanan haluaisin sanoa, eli bruttoa lähen juoksemaan, joka tarkoittaa sitä että alussa mahdolliset kävelyt otetaan kiinni ekan puokin aikana. Lähden juoksemaan 6:15 - 6:20 kilsoja ja juomapaikoilla toivon että raaskitte kävellä sen 10m varmistaaksenne juoman sisälle menon, rinnuksilla se ei pahemmin lopussa auta. Keli on viileä, mutta muistakaa juoda, muutama hassi tästä itella takana joten ottakaa juomaa. Ja tämä vauhti alkaa tukottamaan omia jalkoja luultavimmin jo eka kiekalla, niin saatan ottaa 100-50m spurtin esim ennen juomapistettä, elekee tästä säikähtäkö, odotan varmasti porukan kasaan!! Tämä vaan aukoo reisiä mukavasti. 

Kannan mukana suolatabuja joten sitä saa pyydettäessä

Maratoonaria ei jätetä, joten kaikki kellä paukkuja on pääsee 4.29.xx aikaan, sen lupaan. 

Ja hyvää kisaa kaikille muillekkin

Muokattu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Juuri reitillä äsken kävelleenä niin kannattaa ottaa jotkut lasit päähän: rannan tuntumassa on paikoin pienien ötököiden parvia. Niiden läpi on aika ikävä vedellä. 

Sää näyttää ihan hyvälle, etenkin tuulien osalta. Onneksi ei sada, kuten tänään. Oli paikoin lainehtivia teitä. Ei muuta kuin lykkyä kaikille juoksuun!

Link to comment
Share on other sites

Sää näyttää ihan hyvälle, etenkin tuulien osalta. Onneksi ei sada, kuten tänään. Oli paikoin lainehtivia teitä. Ei muuta kuin lykkyä kaikille juoksuun!

Itse taas toivoisin pientä sadetta. Juoksu kulkee parhainten vesisateessa ja viileässä kelissä. Aurinkoa en ole toivonut, kun se tuppaa syömään mehut aika tehokkaasti.

Tsemppiä kaikille huomiseen. Itse puolikkaalla mukana. Toivottavasti saisi vihdoinkin posiviitisen suorituksen aikaan eikä mitään farssia niinkuin yleensä.

Link to comment
Share on other sites

Itse taas toivoisin pientä sadetta. Juoksu kulkee parhainten vesisateessa ja viileässä kelissä. Aurinkoa en ole toivonut, kun se tuppaa syömään mehut aika tehokkaasti.

Jep, jonkinlainen tihku ei olisi tietystikään pahitteeksi, etenkin kun huomenna on kuitenkin ajankohtaan nähden ihan kohtalaisesti lämpöä.

 

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Puolikkaan kisa juostu henkilökohtaisenä jäniksenä ja treeninä kohti maratonia. Mukavaa oli juosta, kun jengiä oli saapunut mukavasti lähtöviivalle ja kaikki pelitti hienosti huollosta liikentenohjaukseen sekä reitin merkkaamiseen. Suuret kiitokset kaikille vapaaehtoisille; teette hienoa työtä! Reitin varrellakin oli mukavan tasaisesti porukkaa kannustamassa. Sää oli ok vaikkakin viileämpääkin olisi voinut olla, etenkin maratonin juosseille.

Uudesta reitistä olisi mukava kuulla muiden mietteitä. Eihän se ole ihan nopeimmasta päästä, kun reitillä on jonkin verran nousuja. Muutama nousu ei ole paha korkeuseroltaan, mutta pituutta löytyy sitäkin enemmän. Loppukirin voi monella hyytyä, kun viiminen kilsa stadionille on pientä nousua koko ajan. Mutta kyllähän tuolla ennätyksensä juoksee jos on vain kunnossa eli ihan hyvä reitti. Tuulestakaan ei ollut haittaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy