Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Uinnissa merisairaaksi!


RR72
 Share

Recommended Posts

Sattuisiko jollakin olemaan vastaavaa ongelmaa ja ehkä ratkaisutkin? Ongelmani on aallokko. Normaalit laineet järvissä ei aiheuta mitään, mutta meressä jossa aallot ovat hieman voimakkaammat saavat olon samanlaiseksi kuin laivassa joka on isommissa aallokossa. Todella kiusallinen olotila joka tulee jo muutaman minuutin aallokossa pyörimiseen jälkeen. Onko joku selättänyt saman vaivan?

Link to comment
Share on other sites

Hieman oma vastaava kokemus: katsoin jostain uintikuvastani, että minulla on pää liian suuressa kulmassa vartaloon nähden, minkä johdosta keskityin sitten saamaan vartalon tikkusuoraksi ja katseen kohden merenpohjaa -> aallokossa alkoi tulla olo, että maailma alkaa pyöriä silmissä. En merisairaaksi tullut, mutta ihmettelin kyllä, että onko tällainenkin mahdollista. Eli ehkä se ohje voisi olla tehdä päinvastoin - jännittää niskaa eikä antaa pään kellua kuin korkki aaltojen mukana?

Lisäyksenä vielä edelliseen, että tuo tapahtui, kun aallot tulivat sivulta. Eipä olisi vasta/myötätuulessa keinuttanutkaan vastaavasti.

Link to comment
Share on other sites

Vielä ehtii, merivesi lämmennyt ihan uusiin lukemiin ja täällä Turussa päin siinä 20-asteen tietämillä.

Korvatulpat ja uintilakki on hyvä varuste aina meressä uidessa. Uima-allasvettä viileämpi merivesi jäähdyttää nopeasti ja 20-asteinen korvaan mennyt vesi voi aiheuttaa ikäviä tuntemuksia. Toki pahoinvointilääkettä voi tarvittaessa joutua ottamaan ennen pitempää uintilenkkiä, jos ongelma ei ala mennä ohitse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy