Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suunnistuksen MM-kilpailut


Siperia
 Share

Recommended Posts

Siis suunnistuksen MM-kisat nyt 2015 Invernessissä Skotlannissa.

Tässä on ohjelma kisoille: http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/10571-suunnistuksen-mm-kisat-televisiossa-tassa-ohjelma

suomalaiset suunnistajat http://www.mm2017.fi/suunnistus/10343-tassa-on-skotlannin-mm-kisoihin-matkaavat-suunnistajat


Lukasin tuossa World of O'n analyysin sprinttikisasta http://news.worldofo.com/2015/08/03/big-gps-splits-analysis-of-woc-2015-sprint-men/
Näyttää olevan kiinnostava lähde seurata kisauutisointia. Urheiluruudussa Mårten Boströmin neljäs sija ja Minna Kaupin kuudes sija käytiin valitettavasti alle minuutin juttuna. Ylen nettisivut mainostavat Yannick Michielsin kaatumista aidalla syynä mitalin karkaamiseen, mutta tuolta näkee - ja kisalähetyksestä jo näki - että virhe tapahtui aikaisemmin. Måre häviää koko ajan pikkuisen matkalla. Naisten sprintin analyysiä tuolla ei ainakaan vielä ole.

Link to comment
Share on other sites

Michiels näytti satuttavan jalkaansa siinä aitomisessa. Jos aitominen olisi onnistunut, niin olisiko mitali tullut? Alle 8 minuutin mies 3000 metrillä kuitenkin. No puhtaasi oma virhe, kun hapokkailla jaloilla lähtee loikkimaan kaiteiden yli.

Belgian mies olisi luultavasti voittanut kirkkaimman mitalin ilman turaamistaan aidan kanssa. Mutta sprintti on herkkä laji ja sekunneista kiinni.

Jäämme kuitenkin innolla odottamaan metsämatkoja, eiköhän sieltä härmäänkin vielä mitali matkaa.

Link to comment
Share on other sites

Jos luitte ton WorldofO'n analyysin, niin aitaan kaatuminen ei ollut syynä mitalin menettämiseen. Kyseisellä rastivälillä rastille 15 mennessä Michiels oli 4 sekuntia voittaja Leanderssonia hitaampi. Sitä edellisellä umpikujalle juoksulla hän hävisi 13 sekuntia sen rastivälin parhaalle. Onhan se näyttävä kaatuminen, ja yksi, jota media voi näyttää suurelle yleisölle ja kysellä, menikö mitali tähän.  No ei mennyt, meni muualla. Kuten tuossa analyysissä sanotaan, Michiels ei edes ollut lopussa hitaampi kuin muut vaan juoksi lopun suurin piirtein samaa vauhtia.

Link to comment
Share on other sites

Reilu johto hukkui belgiltä umpikujaan juoksussa. Siitä seurauksena paniikki ja kompurointi kaiteeseen + jonkin asteinen loukkaantuminen (koska ei ollut jalalla nopeampi kuin muut lopussa). Eli kyllä tuossa mediaseksikkäässä kaadossa saattoi mitali mennä, jopa kulta.

Link to comment
Share on other sites

jep, turhaa jossitella. Kokonaisuushan tuossa suunnistuksessa ratkaisee. Mutta näyttävä kaatuminen aivan kameran edessä - juuri sellaista dramatiikkaa sprinttisuunnistus tarvitseekin!

Toivottavasti metsämatkoille ja varsinkin viesteihin on riittävän vaikeat maastot, niin draamaa ja tilanteiden vaihtuvuutta saadaan myös gepsipallukoiden seuraamisessa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hehkuttelen edelleen näiden World of O'n juttujen analyyttistä otetta. Tuossa on naisten sprintin kilpailun kulku käyty: http://news.worldofo.com/2015/08/03/quick-gps-splits-analysis-of-woc-2015-sprint-women/

Kritiikkiä tulee väliaikaisten aitojen puuttumiselle. Eipä tuolla mitään erityisiä pummeja tai virheitä Kaupilla ole, muutamia välejä vähän vain jäljessä (muitakin kuin Almia).

Link to comment
Share on other sites

Hyviä ovat analyysit.  Väliaitoja kaipasi myös kommentaattori Salmi. Nyt meni liikaa juoksukilpailuksi. Harmi, että Boström oli ehtinyt tyhjentää jalat jo sprinttiviestissä. Miksi ihmeessä osallistui viestiin?

Tänään on sitten vuorossa keskimatkat, Minna Kaupin spesiaali. Voittaako Minna, toivottavasti, mutta veikkaan Tanskan nuorten ilotulitusta. Ida Bobach. Maja Alm säestää. Miesten voittajaksi veikkaan Daniel Hubmannia, Sveitsi. 

Link to comment
Share on other sites

Måre häviää koko ajan pikkuisen matkalla.

Kuten sanottu, Måre totesi haastattelussa paukkujen menneen sprinttiviestiin. Tämä varmasti selittää osin sen, miksi tappiota tuli tasaisesti koko matkalla.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt leimausjärjestelmän muutoksen vaikutukset. Måre voitti vuonna 2013 sprintin MM-kultaa Sotkamossa, ja silloin käytössä oli Emit-leimausjärjestelmä. Mårehan on tunnettu erityisen nopeana Emit-leimaajana. Hän on kehittänyt tähän aivan omanlaisen leimaustekniikan.

Skotlannissa käytetään SportIdent Air+ -järjestelmää, joka takaa kaikille nopean leimauksen, koska sähköistä kilpailukorttia ei tarvitse sovittaa leimasimeen ("touch-free"). Muutos tähän viimeksi mainittuun järjestelmään vei Mårelta selkeän kilpailuedun. JOS käytössä olisi ollut perinteinen Emit, samalla sprinttisuorituksella Måre olisi ollut satavarmasti mitaleilla.

Mutta hyvä näin, tasapuolinen systeemi kaikille, jolloin mitalit ratkaistaan suunnistamalla ja juoksuvoimalla.

Link to comment
Share on other sites

Olipas hieno naisten keskimatka. Rata oli tarpeeksi vaikea, koska ennakkosuosikeillekin tuli pummeja. Nyt tarvittiin todellakin tarkkaa rastinottoa, niinkuin keskimatkan kisassa kuulukin olla. Ja Merja Rantasen mitali oli kyllä hieno yllätys! Taisi suunnistaa liki täydellisesti, mielenkiintoista katsoa kärkiporukan gepsikäyrät.

Saa nähdä miten miesten kisassa käy. Toivottavasti on vaikea rata. Olisiko suomalaisissa jopa mitaliainesta...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy