Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kalevan kisat 2015 Pori


heguli_80
 Share

Recommended Posts

Jaahas, kävelijät on jo taputeltu maaliin, eikä löytynyt ketjua SM-kisoille. Taika Nummi selvä mestari naisissa, miehissä oli tiukempaa. Suurinta osaa taitaa taas kiinnostaa keihäänheitto, mutta itseäni kiinnostavat eniten kestävyysjuoksumatkat, vaikkei MM-kisalippuja ainakaan miesten puolella ole odotettavissa. Tietysti vaivihkaa tulee seurattua myös "naapurintyttöjen" juoksuja, josko jopa molemmat yltäisivät mitalisijoille. Kohtuullista keliä on ainakin luvattu, Esteri pysytellee pois näistä kisoista. Täytyiskin varailla lippuja lauantaille ja sunnuntaille, ettei ihan tarvi kiikaroida kentän ulkopuolelta.

Link to comment
Share on other sites

Maailman kärki on joka tapauksessa niin kaukana, että onneksi jännite on enemmän kunnon kamppailuissa kuin MM-kisalipuissa, miesten keihästä tietenkin lukuunottamatta.

 

Kyllä, juuri nähtiin että maratonin MM-edustajamme pystyy kuitenkin raastamaan suht tasavauhtisen ratakympin sillä vauhdilla mitä maailmanluokan maratoonarit juoksevat 42km. Joka vuosi ei ole tilanne ollut ihan näin hyvä..

Muokattu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jos Ruotsiin ja Norjaan verrataan, niin aika tavalla ollaan tosiaan jäljessä; molemmista maista on sentään kolme juoksijaa Euroopan top-100 -listalla. Parhaina Norjan Moen 28.25,23 ja Ruotsin Ekvall 28.31,65. Sitä en kyllä 44 minuutin juoksijana osaa yhtään sanoa, miten puolesta tunnista parannetaan 28 minuuttiin, kun en ole 2.50-tonneja yöunien lisäksi juossut vielä ollenkaan ;) Joka tapauksessa hyvä kisa ja hyvää vauhtia nykytasolla. Onnittelut mitalisteille!

     

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

No nyt, oli hieno juoksu Vainiolta <33min. Vielä kun huomioidaan että nainen on vasta 19-vuotias. Aika lähellä IAAF:n kauden top-100:aa ja kuulemma 5. kovin naisten aika Suomessa koskaan. Meinasi että kovempaa olisi mennyt jos ei olisi ollut vitosta alla ja varmaan hieman olisi mennytkin. On tuossa Peiposen dieselissäkin se hyvä puoli että kun juoksee tasavauhtista niin syntyy tuloksia näissäkin kisoissa missä yleensä vain kytistellään loppusuoralle saakka.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

No nyt, oli hieno juoksu Vainiolta <33min. Vielä kun huomioidaan että nainen on vasta 19-vuotias. Aika lähellä IAAF:n kauden top-100:aa ja kuulemma 5. kovin naisten aika Suomessa koskaan. On tuossa Peiposen dieselissäkin se hyvä puoli että kun juoksee tasavauhtista niin syntyy tuloksia näissäkin kisoissa missä yleensä vain kytistellään loppusuoralle saakka.

Korjataan sen verran, että kyseessä siis vasta 17-vuotias! Tosiaan 5. kovin naisten kympillä kautta aikain Suomessa. Ja huomioiden eilinen kova vitonen, petrattavaa on varmasti vielä selkeästikin, kuten nainen (tyttö?) sanoi itsekin.

Ainakin paloa kestävyysmatkoille on, joka on hienoa! :)

Link to comment
Share on other sites

Ja vielä se eilinen 5000m alla niin kun Alisa Vainio pääsee vetämään tuoreeltaan 10000m, silpastaan ajasta vielä taatusti jonkin verran pois. Toki tänään Peiponen toimi hyvänä selkänä, jota lähteä tavoittamaan, mikä varmasti helpotti juoksemista. Joka tapauksessa todella hieno juoksu ja viikonloppu häneltä!

Link to comment
Share on other sites

On muuten IAAF:n junioritilastossa 5. kovin juoksija maailmassa tällä kaudella ja vain yksi edellä oleva tyttö on syntynyt -97 kuten Alisa, muut 96:sia.  Kolme on Japanista, yksi (-97) Keniasta. Tuosta kenialaisen syntymästäkään uskalla olla ihan varma kun syntämäajan kohdalla on pelkkä vuosiluku toisin kuin muilla. Eli todella lupaava juoksija kyseessä, vaikka Sandell aikanaan menikin vielä hurjasti lujempaa jo juniorina. Hänellä sitten kehitys ei ollut myöhemmin toivotunlaista.

Vielä samasta tilastosta paras jenkki melkein minuutin Alisaa hitaampi ja eurooppalainen yli 1,5 minuuttia perässä.

Muokattu
korjattu tilastotietoa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy