Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jalkapallon MM 2018 -karsinnat


tb2
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Nyt on sitten Huuhkajien uusi päävalmentaja tuotu parrasvaloihin. Ruotsalainen Hans Backe vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta. Ainakaan kokemusta ei mieheltä puutu. Näyttöjen aika on myöhemmin.

 

Hans Backe valmentajana
1979-81 Bro IK
1982-84 Djurgårdens IF
1985 Molde FK
1986 Tyresö FF
1987-88 Hammarby IF
1989-93 Östers IF – nousu Allsvenskaniin 1990
1994-95 AIK 
1996-97 Stabaek
1998-2000 Aalborg BK (AaB) – Tanskan mestaruus 1999
2000-01 SV Austria Salzburg
2001-2005 FC Kööpenhamina – Tanskan mestaruus 2003, 2004, Tanskan Cup-mestaruus 2004
2006 Panathinaikos
2007-08 Manchester City (apuvalmentaja)
2008-09 Meksikon maajoukkue (apuvalmentaja) – MM-kisapaikka
2009 Notts County
2010-12 New York Red Bulls
Link to comment
Share on other sites

Aika paljon myöhemmin toki, kun nelivuotisessa mahalaskussa mukana ollut joku Kanerva valmentaa (parin noviisin ex-pelaajan kanssa) monta matsia vaikka uusi valmentaja on nimetty. No ei auta kuin odotella mitä aika tuo tullessaan kun ei kerran liitolla ole varaa/halua palkata valmentajaa heti kokeilemaan juttujaan jo ennen seuraavan karsinnan käynnistymistä.Litmanen lienee valinnut nämä ruotsia puhuvat  peli- ja siviilikaverinsa tuonne sillä silmällä että liitto tekee heistä myös Hassen apuvalmentajia. Aika ammattimainen valintaprosessi ammattivalmennustehtäviin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Katsoin Ylen streamia päivällä ja ainakin Hassen esiintyminen tilaisuudessa teki vaikutuksen. Myös tyyli valita taktiikka aina tilanteen mukaan kuulostaa hyvältä. Tiedä vaikka alkaisi potkupallo taas kiinnostamaan.

Jep. Ilahduttavan erilainen ajatus, kuin Mixun "Joulukuusella mennään, oli joulu tai juhannus"

 

 

Link to comment
Share on other sites

Päävalmentaja on ensivaikutelman ja cv:n perusteella todella hyvä valinta!

Johanssonin ja Nurmelan valintoja apuvalmentajaksi en ymmärrä ollenkaan. Johanssonin kokemus on Motherwellin A-junioreista muutaman vuoden ajalta ja Nurmela ei ole valmentanut mitään joukkuetta. Ovatko päävalmentajan suomifutikseen perehdyttäjiä vai työharjoittelijoita? Mikä on valmennuksellinen uskottavuus maajoukkueen pelaajien silmissä? Vai onko Palloliiton kassa tyhjä ja muihin ei ole varaa. 

Kritiikin tausta on tavoite arvokisoihin selviämisestä. Kertokaa minulle apuvalmentajien valintaa puoltavia näkökulmia, kiitos. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kyllä näin mutten ymmärrä silti. Karsintaa pelattu viisi matsia ja neljä matsia jäljellä. Pitkälle samat pelaajat mukana myös seuraavassa karsinnassa. Minusta tämän karsinnan pelejä voisi ja tulisi hyödyntää. Tosin Backen sopimus ja puheet viittaa siihen ettei häntäkään kiinnosta nämä merkityksettömät ottelut. 

Litti voisi olla toinen Backen apuvalmentaja ja toisen tulee olla kokenut ammattilainen. 

Link to comment
Share on other sites

Ilmeisesti tämä uusi (2016 aloittava siis) valmentaja kuitenkin käy pelejä läpi, ilmeisesti myös jo pelattuja. Lisäksi Pohjois-Irlanti matsin aikoo katsoa paikanpäällä. Joten kyllä häntä ihan varmasti vähän kiinnostaa, muttei lähde hutkimaan ennen kuin on analysoinut Suomen rämpimistä hieman.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

 

Kertokaa minulle apuvalmentajien valintaa puoltavia näkökulmia, kiitos. 

Raha. On ihan turhaa polttaa viimeisiä pennosia väliaikaisiin ratkaisuihin. Ja mikä vika Rivessä, Nuressa ja Tintissä on? Ammattimiehiä.

Rive, vuoden valmentajaksikin valittu, on jo vienyt Suomen arvokisoihin. Tintti on Riven lailla mukava mies ja kielitaitoinen ammattilainen, joka voi opettaa Huuhkaja-kärjille maalintekoa. Nure tuo hyvän kontrastin. Osaa ja uskaltaa v.tt..lla. Oli ammattilaisuransa jälkeen pitkään, käytännössä, pelaajavalmentaja. Ja hauskakin hän osaa olla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy