Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Porkkala Swimrun


226
 Share

Recommended Posts

Huomenna käydään Porkkalassa ns. Swimkku run kilpailu, jossa paljon lyhyitä uintiosuuksia ja eripituisia juoksuosuuksia. Kaikki kiertävät ensin lyhyen reitin, jossa on etenkin paljon lyhyitä uinteja melko viileässä vedessä ja lyhyitä juoksuja kalliosaarissa. Sen jälkeen pitkän matkan reitti erkautuu Minun Afrikka -nimiselle osuudelle, jossa on pitempiä hiekkatie/polku osuuksia, joissa märkäpuvussa voi tulla pikkasen kuuma. Meidän perheestä pitemmälle matkalle osallistuu kaksi keskimäärin 34 -vuotiasta miestä, eli ollaan siis parhaassa iässä tällaiseen kestävyyssuoritukseen. Lyhemmälle matkalle osallistuu tyttäreni ja hänen siskonsa. Pitkällä matkalla uintia tulee yhteensä 4,2 km ja juoksua 24 km. Ensimmäiset swimrun kilpailut käytiin jo 2000 vuotta sitten Genesaretin järvellä. Suurempaan suosioon laji on noussut Ruotsin ö till ö kisoista. Hyppösten lisäksi mukana on triathlonpiireistä tuttuja pareja mm. Luoto-Putkuri ja Kiviranta-Mölsä.  

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoinen laji tämä.

Meidän taloudesta vaimo on tänne tulossa.

Onneksi kisa ei järjestetä sunnuntaina, huomiseksi näytti kuitenkin tulevan ihan ok sää sunnuntaihin verrattuna.

Tämä on oikein pikku näpertelijöiden laji kun pitää miettiä miten energiat ja muut varusteet saa kulkemaan mukana. Ruotsin kisavideossa näkyi monet leikanneet märkkärin lahkeet ja hihat lyhyemmäksi juoksua varten ja köyttäneen pullarin tai muun kellukkeen jalkaan kompensoimaan lenkkareita ja lättäreitä löytyi kaikkia mahdollisia kokoja käsistä. Joillain oli jopa reppu selässä.

Ennustan kummallekkin team Hyppölälle kärkisijaa kisassa, sen verran lujaa Joroisten tulosten perusteella myös jälkikasvu painelee.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kakkosia oltiin miesten sarjassa ja kolmosia koko kisassa. Koko kisan kakkonen oli sekasarjalaiset. Alussa sain painella täysillä, että kestin Sampon perässä off roadilla. Puolimatkan jälkeen poika saunoi pitkässä märkäpuvussa pitkillä juoksuosuuksilla, eikä pyörtyminenkään  ollut kaukana. Päästiin kuitenkin kunniakkaasti maaliin ilman pahempia haavereita. Rannat oli todella liukkaita. Lopussa minulla oli  reisien kramppien kanssaongelmia. Ehkä hurjan hikoilun takia.

En kyllä lähtisi enää uudelleen pitkälahkeisen tai pitkähihaisen puvun kanssa yli 2 km juoksuosuuksille. Veden kylmyys ei haitannut missään vaiheessa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Onneksi olkoon 226 & 226jr, kuulin että kuuma siellä oli tosiaan ollut ja matkakin vähän pidempi mitä ilmoitettu!

Vaimokin tuli kotiin ja kertoi että pitää ostaa uusi märkäpuku, kun vanhasta on hihat ja lahkeet nyt liian lyhyet, ei enää yllä kuin kyynärpäihin ja polviin kuulemma, vaikka aamulla lähtiessä puku oli vielä ihan hyvän pituinen. Oli kuitenkin päässyt pitkän matkan maaliin parinsa kanssa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

näkyi monet leikanneet märkkärin lahkeet ja hihat lyhyemmäksi juoksua varten

Kyllä tuo on ihan ehdoton juttu, koska pitkällä puvulla joko on järjettömän kuuma juosta tai sitten hukkaa aikaa siihen, että pitkillä juoksusiivuilla riisuu yläosan ja pukee sitä sitten taas takaisin rantaan päästessä. Lisäksi minä sain aika häijyt hiertymät polvitaipeisiin, kun pitkällä tänään vedin.

Link to comment
Share on other sites

Näköjään Head ja Huub tekevät jo SwimRun märkkäreitä; erona on se että vetoketju on edessä ja on käytetty yli 5mm paksuja paneeleita reisissä. Puvut on täyspitkiä ja jokainen voi leikata oman pituisekseen. Varuste-kilpailu on näemmä ehtinyt tähänkin lajiin jo.

http://swimrunshop.com/product-category/mens-swimrun/mens-swimrun-wetsuit/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy