Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ermonikia 20km 11.10.2015, Kreeta


Recommended Posts

Tämmöinen juoksu olisi tarjolla Kreetalla:

ermonikia.thumb.JPG.9e56bc5d1871fa91f2bd

Ermonikia

Ermonikia on kaksipäiväinen kulttuuri- ja urheilutapahtuma, jota innoittavat muinaisen Kreikan suuret juhlat. Vuosittainen tapahtuma järjestetään Kreetalla, Rethymnonin läänissä, Lampin alueella. Toinen Ermonikia 2014 sai suuren kannatuksen, osallistujia oli noin 400 Kreikasta sekä muista maista. Huippu-urheilijoita, muusikoita ja monia vierailijoita saapui nauttimaan ainutkertaisesta elämyksestä.

Urheilutapahtuman huipentuma on sunnuntain 20 km:n Ermonikia-juoksu. Lisäksi kahden päivän ohjelmaan kuuluu kolme muuta juoksukilpailua, antiikin Kreikan soitinten ja musiikin esittelyä, puheita, antiikin Kreikan ”Pagration”-kamppailulajin näytös, hevoskulkue, patikointiretki lähiseudulla, kreetalaista musiikkia sekä tansseja.

Nimi Ermonikia on ainut laatuaan. Siinä yhdistyvät meillekin tutut jumalten nimet “Ermes” eli Hermes ja “Nike” eli voitto. Kreikan mytologian mukaan Hermes oli maailman ensimmäinen juoksija, ensimmäinen urheilija, ensimmäinen muusikko ja ensimmäinen virallinen sanansaattaja. Olympian jumalten, Titaanien ja Jättiläisten välisten tasteluiden jälkeen, Hermes sai tehtäväkseen julistaa jumalten voittaneen. Rauha, hengellisyys, kulttuuri ja sivistys tulivat alkeellisuuden, väkivallan ja sivistymättömyyden tilalle. Antiikin klassisella ajalla Hermes oli myös urheilijoiden, kilpailujen ja viestinviejien suojelija.

 

 

Miksi juuri Ermonikia

1.Kauniit ja vaikuttavat maisemat valloittavat juoksijat heidän ohittaessaan pieniä idyllisiä kyliä mahtavien vuorten ja luonnon keskellä, kuin myös vihreitä, viljavia laaksoja sekä myyttisiä rotkoja. Paikalliset ihmiset ja vapaaehtoiset avustajat ovat valmiina auttamaan ja rohkaisemaan todistaen samalla kuuluisaa kreikkalaista vieraanvaraisuutta.

 

2.Juokset ihmisyyden arvoille. Juokset samoja polkuja, samoissa maisemissa joissa jumala Hermes aikoinaan ja joissa häntä palvottiin. Tämä ensimmäinen juoksija, joka tuhansia vuosia sitten ensimmäisenä levitti ihmisten keskuuteen sivistyksen arvoja, tiedonkulkua, urheilua, kaupankäyntiä ja rauhaisaa eloa. Juokset omaksi iloksesi ottaen osaa ajan kiertokulkuun, samoissa ajattomissa maisemissa, joiden arvostusta muinaisina aikoina välitettiin. Kaikkein tärkeintä on osallistua ja tukea puhdasta kulttuurin ja urheilun juhlaa, sekä tuoda uudelleen tietoisuuteen näitä alkuperäisiä arvoja meidän päiviimme.

 

3. Juoksun päätöspaikka on melkeinpä pieni paratiisi, Spilin kylä, jonka aukiolla 26:sta leijonanpäästä pulppuaa raikasta ja virkistävää lähdevettä juotavaksi vuoden jokaisena päivänä. Lämminhenkinen ilmapiiri virittää vanhojen hyvien aikojen tunnelmaan. Juoksun päätöspaikalla odottavat paikalliset kylän ihmiset ja vapaaehtoiset avustajat, lääkärit, hoitajat ja hierojat sekä antiikin tapaan oliivipuun oksista kiedottu seppele ylistämään voittajaa. Suihkun jälkeen ruoka ja olut maistuvat nautinnollisilta vehreitten plataanipuiden katveessa, ruumiin saadessa levähtää. Palkintojen jaon jälkeen alkaa juhla, kreetalainen musiikki nousee ilmoille ja tanssijat täyttävät aukion saaden aikaan tuhansia vuosia vanhan ilmapiirin, josta nauttia täysin siemauksin.

 

 

Suomalaiset Ermonikian ystävät!

Suomalaiset ovat aina rakastaneet Kreetan saarta ja kiinnostus on lisääntynyt vielä entisestään, sillä kaikista Kreikan lomakohteista Kreeta on ykkösvalinta monille suomalaisille ja skandinaavisille ihmisille. Ensimmäisestä Ermonikia-tapahtumasta lähtien suomalaiset ystävät ovat olleet mukana, joten saat tuntea vieraanvaraisuutta sekä paikallisilta että lämpimät tervetulotoivotukset ja opastusta meidän suomalaiselta avustajaltamme ja muilta suomalaisilta Ermonikian ystäviltä.

 

 

 

Voit ottaa yhteyttä meihin sekä englanniksi että suomeksi Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/Ermonikia tai laittaa sähköpostia osoitteeseen: ermonikia@gmail.com

ermonikia2.JPG

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy