Jump to content
Juoksufoorumi.fi10 km alle 55 min


Recommended Posts

Nyt "virallisesti" täällä, kun tunnin ketju on kuitattu, vaikka valmistautuva herkistely oli kaikkea muuta kuin SaSan ohjeen mukainen. Uskon kyllä että se olis saattanut toimia paremmin kuin oma, vai miltä kuulostaa toteutettu "herkistely"?

la: testireitillä 4 x 10+ km pk-sykkeillä /~90 min palautuksilla (sivutuotteena sain alekirjoutukseeni myös maraväliajan tälle kaudelle :smiley: )

su: lepo

ma: muutaman tunnin käveleskelyä kaupungilla

ti: 10 km testi

En ainakaan yritä tätä "ohjelmaa" myydä, mutta keksin ainakin sellaisen pointin, että itse testissä tiesin että nyt riittää yksi "veto", ettei tarvitse säästellä seuraaviin.:wink_(2):

 

Katsotaan, milloin tulee ajankohtaiseksi kiskaista seuraava testikymppi. Rantakymppi voisi olla yksi mahdollisuus, jos en silloin pääse kokonaiselle.

Muokattu
Link to post
Share on other sites

Minä en ole missään tavoiteketjussa kirjoitellut mitään. Jos nyt tähän jotain. Juoksen Sepon 4:30 -ohjelmaa Vantaan maratonille ja toinen viikko menossa. Tällä viikolla tehdään kympin testi ja eilen kävin juoksentelemassa 5x400m radalla 200m palautuksin. Tavoitevauhtina oli 2:12/krs, eli 55 minuutin kympin vauhti.

Tuntui helpolta. Syke ei noussut missään vaiheessa yli 151:n, max syke minulla varmaan jossain 183:n paikkeilla(151/183=0,83). Nyt sitten mietin, millä vauhdilla juosta sunnuntaina testi.

Itse veikkaan, että semmoinen 52:30 saattaisi mennä (2:06/krs). Meneeköhän harhaan?

Link to post
Share on other sites

Tuskin kauheesti harhaan menee, mutta toki pitää muistaa  että kympillä syke ehtii nousta vähän korkeammalle kuin yhdellä ratakierroksella, vaikka nopeus olisi sama. ;) Mun testissä meni ensin parikolme minuuttia alinopeutta, ennen kuin keksin että siitä tulee testi (soittolistasta johtuvaa...).

Maksimiskyke mulla on jotain samaa luokkaa ja testikympillä vilahti nyt 178. Ajassa 2:40 vauhti oli noussut yli "keskinopeuden" silloin syke oli vielä 138. Sitten kun olin päättänyt että nyt on testi, niin pidin vauhdista kiinni. Kymmenen minuutin kohdalla syke 152, josta sitten nousi noin viisi pykälää per 10 min ja loppua kohden loivemmin (loppusyke 172).

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Tämä ketju virallisesti kuitattu pienellä marginaalilla, tosin kympiksi olisi lyhyempikin reitti riittänyt. 50 minuuttia ei ainakaan tämän kauden juttu ole, mutta kyllä senkin kimppuun pitää käydä.

Nyt on viikon sisään tullut neljä uutta kausienkkaa ja kahdesti uudet maksimisykkeet. Su: 10 km, Pe: Cooper ja 800 m (väliaikana) ja La: puolikas.

Link to post
Share on other sites
 • 6 months later...
 • Vieras

Ilmoittaudun tähän ketjuun.

 

Kymppi meni ensimmäistä kertaa pahan onnettomuuden ja parin leikkauksen jälkeen (3v sitten kympin kävely oli saavutus, 10 metrin siis) alle tunnin melko epäoptimaalisella reitillä, joten 55:00 pitäisi olla tasaisemmalla radalla mahdollisuuksien rajoissa. Sopivaa keliä odotellessa, itselläni liian lämmin tai toisaalta myös kylmä syö vauhtia kympillä useita minuutteja.

Link to post
Share on other sites
 • Vieras
Guest PunkOnTyperää

8vk sitten sorvastin itelleni kuntoiluohjelman. Tarkoituksena on kokoajan ollut pitää vauhdit ja matkat sellaisina, että paikat kestää ja juoksu tuntuu vielä mukavalta.

 

Lähtötaso 10km matkalle oli noin 75min. Eilen kymppi sujahti 54.33min. Hyvin on homma mennyt eteenpäin kahdessa kuukaudessa ja tarkoitus jatkaa juoksentelua sopivan rennolla otteella, että hommasta pystyy vähän nauttimaankin

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Ilmoittaudunpa tähänkin ketjuun, vaikka harjoittelupäiväkirjapuolella on otsikossa tavoite 10k alle 50 min.... se kun tuntuu jäävän lähiaikoina saavuttamatta..

 

Viimelauantaina HCR:ssä kympin väliaika oli 55:25. Tätä lähden parantamaan vajaan neljän viikon kuluttua Tapiolajuoksun 10k:lla. Yritys olisi puristaa 52-53 minuutin väliin.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Lyöttäyvyttäämpä mukkaan. Eilen kymppi juostuna elämäni ensimmäisessä juoksutapahtumassa Limingan Rantalakeusjuoksussa 150 muun juoksijan seurassa, kesälle laitoin päätavoitteen että ukko pysys kasassa ja sais juostua kympin alta tuntiin, aika oli 58:05 kovasta lämmöstä ja hitokseen kosteesta kelistä huolimatta. Maalissa oli väsynyt mutta onnellinen kuntoilija.. Nyt sitte ruveta kerään kilsoja ja kohti seuraavan rajan kimppuun eli alle 55 min/10 km

 

Link to post
Share on other sites

Mukana. Kympin ainoa virallinen aika viime kesältä tuo 59.41. Sen jälkeen en ole kympin reippaita juossut edes testimielessä. Nyt tavoite on 55min alitus, 54:59 riittää siis. Aikataulua / tapahtumaa ei ole, mutta jos vaikka vielä tän vuoden puolella (tai viimeistään ensikeväänä). Katsellaan miten vauhdikkaammat treenit lähtee rullaamaan.

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy