Jump to content
Juoksufoorumi.fi


rifish
 Share

Recommended Posts

Viime sunnuntaina 19.7.2015 juostiin järjestyksessään ensimmäinen Repovesi Trail Run Repoveden kansallispuistossa. Ajattelin avata kisasta ketjun näin takautuvasti ja kirjoittaa kisasta lyhyen raportin, jos joku kaipaa kisasta tietoa tulevia vuosia varten.

Repovesi Trail Runin matkat olivat 5 km, 10 km ja 21 km. Tapahtuma painottui kuntotapahtumaksi, mutta mukana oli myös kilpasarja. Järjestäjinä tapahtumassa olivat käsittääkseni Kouvolan Suunnistajat ja Kouvolan Varuskunnan Urheilijat. Kilpailukeskuksena toimi Tervajärven sisääntuloportti ja sen parkkipaikka, joka oli jo tälläk osallistujamäärällä (kaikki sarjat ja matkat huomioiden 80 osallistujaa) jo aikalailla täynnä. Tässä linkki tapahtuman verkkosivuille, josta löytyy tarkempaa tietoa kisasta, kuten kartat reiteistä.

Itse juoksin kisassa 21 km reitin, joka kuitenkin gps-mittauksen perusteella oli noin 19,5 km. Reitti kierteli mm. Tervajärven ympäri ja sen pohjoispuolella. Reitti oli hyvin monipuolinen ja oikein mukava juosta. Paikoin reitti oli ainakin tällaisen kuntoilijan mittapuulla hyvinkin tekninen. Paikoin reitillä pääsee juoksemaan suht leveää ja tasaista hiekkatietä, mutta paikoin vedetään hyvin kapeaa ja kiemurtelevaa polkua kera juurakoiden ja kivien. Osa reitistä kulki kallioilla. Pitkospuita oli myös jonkin verran ja rappusia muutamassa kohdassa reittiä. Pitkospuut olivat paikoin läpimädät ja sateen jäljilta todella liukkaat, mutta onneksi monessa kohtaa pystyi vetämään pitkospuiden vierellä. Reitiltä löytyy tasaisiakin pätkiä, joissa vauhti pääsee kiihtymään kuntoilijallakin. Vastapainoksi on ihan riittävästi korkeuseroja, joissa tällaisen vähemmän kokeneen ja ei niin osaavan polkujuoksijan meno tyssäsi ja muuttui kävelyksi. Reitillä ei ole luonnollisesti mitään pitkiä uuvuttavia nousuja vaan lähinnä lyhyitä jyrkähköjä nousuja ja laskuja. Haastetta varmasti riitti myös kokeneemmillekin polkujuoksijoille. Ensimmäisen kisan voitti huippusuunnistaja Jonne Lakanen ajalla 1.38.07, joka on mielestäni melkosen käsittämätön aika.

Reitillä oli kahdessa kohtaa vesihuolto, mutta nämä huoltopisteet ohitettiin 21 km:n kisassa kolmeen kertaan, joten huolto oli kyllä ihan riittävä. Ajanotto tapahtui Emit-järjestelmällä eli jokainen kantoi sormessaan emit-korttia, jota leimailtiin muutaman kerran juoksun aikana ja lopuksi maalissa. Emit-systeemi toimi tällaisessa kisassa oikein hyvin.

Kisa oli mielestäni ensikertalaisilta kaikin puolin hyvin järjestetty. Osallistumismaksu ennakkoon oli 30 euroa, mikä ei ollut paha, kun vastineeksi sai mm. hyvin merkityn reitin, vesipisteet, ajanoton ja maalissa juomaa ja sämpylää/pullaa. Itselleni ei kantautunut tietoa, että jengi olisi harhautunut pahasti reitiltä. Muutamista lyhyistä pummeista kuulin, mutta esim. itse pysyin koko ajan reitillä. Toki mulle reitti oli yhdeltä vaellusreitiltä osaksi tuttu.

Suosittelen siis mieluusti tätä tapahtumaa ja toivottavasti se järjestetään jatkossakin. Tuota 21 km reittiä tai Tervajärven ympäri menevää reittiä kannattaa myös käydä juoksemassa ihan ilman kisaakin. Sopii esimerkiksi mainioksi treenipaikaksi meille etelän juoksijoille esim. Vaarojen maratonia varten. Reitiltä löytyy yksi kaivo, josta voi täydennellä vesivarantoja.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Juoksut Repovedellä jatkuivat tänään 21.5. ja kaksi tapahtumaa on vielä myöhemmin (31.7 ja 23.10). Kävin etenemässä tuon 21km reitin joka oli hiukan kaksijakoinen. Eka kymppi oli jonkin verran haastavampi kuin jälkimmäinen, mutta kaiken  kaikkiaan tosi hieno reitti. Suunto antoi nousumetrejä himpun alle 500. Osallistujia oli tänään tosi vähän, joten tungosta ei reitillä ollut ja reitillä liikkuneet vaeltajatkin antoivat mukavasti tilaa. Toivottavasti juoksijat löytävät noihin seuraaviin tapahtumiin runsaammin määrin.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Eka kerta on aina eka kerta. Koko päivän horissu et ei oo mun juttu mut onpahan haastetta. Hieno muisto jäi ja hyvä treeni. Kyl oli niin hienoja maisemia että ja kokemuksena hyvin haastava ja nöyräks vetää kun ei taida eikä kai oo motivaatiota vetää samalla lailla ku asfaltilla. Kyl se on uusiks otettava jos ei kilpailussa ni itekseen. Arvostan polkujuoksijoita ja suunnistajia taas ihan uudella tavalla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy