Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyhän Olavin maraton 19.7.2015 klo 11.00,Savonlinnassa

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Sunnuntaina 19.7.2015 juostaan Savonlinnan keskustan alueella Pyhän Olavin juoksumaraton. Pyhän Olavin maratonin reitti on yksi Suomen hienoimmista, sillä reitti suureksi osaksi kulkee pitkin Savonlinnan upeita rantamaisemia. Reitin varrella mm. Savonlinnan matkustajasatama ja Olavinlinna. Täysmittaisen maratonin ohella voi osallistua myös 1/2 maratonille ja 10,6 km juoksuun. Tapahtuman yhteydessä myös sauvakävelysarja 10km ja 1/2 maratonille.

Pyhän Olavin maratonin yhteydessä juostaan myös veteraanien SM-maraton

 LÄHTÖAJAT:
- maraton 42,195 km lähtö kello 11.00
- muut sarjat lähtöaika kello 12.00

MATKAT
- Maraton 42,195 km (virallisesti mitattu)
- 1/2 maraton (virallisesti mitattu)
- 10,6 km
- Sauvakävely 10,6 km ja 21,1 km ( kuntosarja ja Kansainvälisen sauvakävelyliiton alainen sauvakävelykilpailu)

Lähtö ja maalipaikka sijaitsee Heikinpohjan urheilukentällä.

 

Tapahtuman yhteydessä juostaan Aikuisliikuntaliiton SM-maraton.

TAPAHTUMA SIVUILLE TÄSTÄ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mukana täällä, vaikkakin vaan puolittaisella matkalla. 

Kaupunki on kyllä tuttu ja siten tietty osa reitistäkin. Tuossa kuitenkin juostaan ravirataa ilmeiseti kierros, onkohan alusta sitä perus kaviohiekkaa? Edellisen sääennsuteen mukaan aika kosteet olosuhteet tulossa. Voipi olla sateella siis suhteellisen kurasta munaravia? :D

Ylämäet ei sinänsä haittaa ollenkaan, se on vaan kun ylämäet tietää myös alamäkiä, jotka taas ei kuulu kyllä vahvuuksiin.

Sittenpähän sen reitin näkee. Suhtkoht raskaita työviikkoja nyt ollut PaavoNurmeilun jälkeen, juoksemiset jääny tosi vähiin, mutta tokkopa se haittaa. Edellä mainittu "Raskas reitti" on hyvä kirsikka siis tän kerroskakun päälle.

Veteraaneille tsemit maratonille!

Link to comment
Share on other sites

Mukana täällä, vaikkakin vaan puolittaisella matkalla. 

Kaupunki on kyllä tuttu ja siten tietty osa reitistäkin. Tuossa kuitenkin juostaan ravirataa ilmeiseti kierros, onkohan alusta sitä perus kaviohiekkaa? Edellisen sääennsuteen mukaan aika kosteet olosuhteet tulossa. Voipi olla sateella siis suhteellisen kurasta munaravia? :D
 

Ravirataa mennään yksi kierros, alusta ei ole pehmeää hiekkaa. Raviradalla einole hevoset juosseet pitkään aikaan, alusta on kovettunut ja siinä on paljon kasveja, sekä uria ja kuoppia...

Siinä on yksi polku jota pitkin on suht hyvä juosta, mutta kahta enempää siinä ei mahdu menemään rinnakkain. Rata tulee jossain 13-15 kilsan kohdalla, joten eiköhän porukka ole jo aika hyvin jonossa kun sinne asti päästään.

Vielä vinkkinä, raviradan jälkeen tulee lyhyt, mutta todella jyrkkä alamäki maantien alikulkutunneliin. Osa menee tämän todella varovasti, osa melkoista haipakkaa, joten ollaan hereillä.

 

Link to comment
Share on other sites

Ravirata heti 14 km kyltin jälkeen tiukka vasen. Viime vuonna meni vähän leveäksi tuo kun luulin että reitti menee huoltopöytien välistä, mutta molemmat pöydät olikin oikeassa reunassa tuossa kurvissa (toimitsijalla saattoi olla jutut kesken siinä katsojien kanssa eikä huomannut ohjeistaa). Raviradalta poistuttaessa onkin jo 15 km kyltti, joten radalla juostaan n 800-850m. Semmoista savimaista kovaa polkua. Ei hidasta yhtään menoa, jos voi omaa vauhtia juosta (ei siis jonoa). Radan jälkeen se jyrkkä alamäki oli viimevuonna paha sillä siinä oli irtohiekkaa, jossa teoreettisesti olisi voinut vetää lipat.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Hölökkä jatkuu! Toukokuussa juostuna Terwa (myskytuuli ja sadekin haittasi), kesäkuussa Rovaniemi, Heinäkuussa POM, elokuussa Lyon.

Eihän täältä Oulusta ole Savonlinnaan kuin 50 km enemmän kuin Leville, jossa on tullut käytyä melkein joka vuosi vuodesta 2002 taikka jotain.

Katselin 2013 ja 2014 ketjuja, uskoisin, että noista harmeista  mitä silloin on ollut, ei ole nyt haittaa. Elikkä saapi keskittyä juoksemiseen!

Link to comment
Share on other sites

Nätti reitti oli läpsytellä, ja hirmuisen mäkinen. Etenkin se maalia kohti kiivettävä ylämäki meinasi ahdistaa, kunto kun on ihan p*ska. Tulospalvelua tässä kuitenkin ihmettelen. Siinä on varsin luovia ratkaisuja: ikäsarjaan ilmoittautunut on tuloksissa yleisessä sarjassa, naiskilpailija on saanut tuloksen miesten sarjassa. Voisikohan itse Pyhä Olavi kertoa perustelut tämmöisiin käytäntöihin? Ja miten hoidetaan asia, jos moisten virheiden takia on jo jaettu palkinnot väärin?

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy