Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Epäurheilija (TGC 80km 2024)


Recommended Posts

21 tuntia sitten, Kukka75 kirjoitti:

Nyt on kyllä ollut aivan erinomaisen hieno syksy. Kelit ovat kyllä suurimmaksi osaksi hellineet ulkoilijaa. Pitää nauttia vielä niin kauan kuin voi.

Eilen postipate toi vielä talven varalle uudet nastalenkkarit! Olen tässä hypistellyt niitä ja testaillut jalkaan. Tulisi jo lunta, että pääsee testailemaan niitäkin. Tähän asti olen aina normi lenkkareilla talvisinkin. Mitään kremppoja ei ole tullut liukkaalla juoksemisesta, mutta ehkä nastakengillä uskaltaa pitää vähän kovempaa vauhtia. Syysilmoilla juokseminen on kyllä siitä erityisen mukavaa, että harvemmin tulee liian kuuma tai hengittämiseen ei ole liian kylmä. Ja tuo minun juoksukaveri (valkoinen paimenkoira) jaksaa juosta mukana. Kesäisin on liian kuuma ja talvisin saa jatkuvasti olla putsaamassa tassunpohjia. Lumi paakkuuntuu ikävästi sinne varpaiden väliin  =) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tämän päivän juoksuista ei paljoakaan kertomista synny. Tarkoituksena oli juosta 8 km. maraton vauhtinen harjoitus, meno oli jo heti alusta tosi tukkoista, eikä se siitä paremmaksi muuttunut missään kohtaa. Päätin vähän oikaista ja näinpä matkaa kertyi 7.5km aikaa kului 36 minuuttia ja keskisyke pommpi 156 iskua minuutissa.

Eilen oli tarkoituksella välipäivä. Iltasella tuli kuitenkin sellainen olo mitä jos kuitenkin lähtisin juoksemaan. Sain oikein taistella itseni kanssa, että jäin kotiin mussuttelemaan ben & jerrys jäätelöä. Niin kova polte juoksemaan oli, että piti tosiaan käydä suihkussa ettei vaan tule lähdettyä juoksemaan. Se toimi hetken ja sitten keksin syödä masun täyteen ja jälkkäriksi tosiaan jäätelöä pitkästä aikaa. Ennen vanhaan mua ei olis saanut juoksemaan vaikka olis aseella uhannut :D Niin ne ajat muuttuu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Onko elämää firman pikkujoulujen jälkeen? No aamulla tuntui että ei ole. Päiväunien jälkeen päätin kuitenkin lähteä ulkoiluttamaan lenkkikenkiä. Heti ensi alkuun päänvaivaa aiheutti sykemittari joka näytti kevyeksi hölkkäys-sykkeeksi 160. No ei muuta kuin mokkula irti vyöstä ja vyön asennon korjaus. Parin minuutin säätämisen jälkeen sain sykkemittarin tolkkuihinsa ja lenkki sai alkaa. Minulla siis menee niin hermot jos sykemittari ei pelitä. Noilla kalliimmilla mittareilla en ole koskaan törmännyt noihin vikoihin. Tuo ambit 3run on kyllä aika lelu... Harmittaa, että tuli myytyä ambit 3 sapphire peakki pois... Kuvittelin että tuo olisi lähes yhtä pätevä laite vähemmillä ominaisuuksilla vain... No ei näin ei ollut. No ei siitä enempää. Juoksu kulki yllättävän kevyesti ja ilma oli mukava +3 ja ilmassa leijui ohuita vesipisaroita tai sellaista sumua... Aikaa lenkillä kului 2.14 minuuttia ja matkaa 21.5 kilmetriä ja keskisyke tänään 137. 

Link to comment
Share on other sites

Tänään oli vuorossa taas lempi harjoitukseni. Maratonvauhtinen juoksu. Lähtökohdat lenkille oli vähän huonot, kun työpäivän jälkeen nukahdin koirien kanssa sohvalle tunniksi. No nopeat kahvit nassuun ja juoksukamppeet päälle. Alkuun vähän venyttelyjä ja 2km hölkkää. 6km 4.45 vauhtia ja lopuksi kilometri jäähdyttelyä. Juoksu kulki kuin unelma, askel tuntui hämmästyttävän kevyeltä ja hengitys helpolta ja kun vielä lenkin sai juosta viileässä ilmassa niin fiilis lenkin jälkeen oli kerrassaan huikea. Kotona vielä venyttelyä ja pallorullailua.

Matka: 9km 

Aika:46:05

Keskivauhti 5.06 (lämmittelyjen ja jäähdyttelyn kera).

Keskisyke 153 (4.45min/km-164bpm)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kauhealla kiireellä töistä kotiin, juoksukamppeet niskaan koira mukaan ja pururadalle juoksemaan, siksi että oli kiire katsomaan kuinka tepsi otti turpaansa sarjan heittopussilta porin ässiltä. Olipa surkea, mutta tapahtuma rikas peli. Harvemmin liigassa näkee että maalivahti lähetetään suihkuun ekan erän viidennellä minuutilla. 

No juoksut kulki hyvin ja koiruuskin nautti silminnähden menosta.

Matka 6.68 km

Aika 38 min 

Syke 144 bpm

Link to comment
Share on other sites

Eikäku voi hitsinhitsi sentään... Oli kyllä hirvittävän kauhea ja karmaisevan tukkoinen lenkki. Tarkoituksena oli juosta kiihtyvävauhtinen lenkki seuraavan kaltaisella meningillä. 10min hölkkä lämmittelyt, 4 kilometriä juoksua jokainen kilometri kiihdyttäen 5min/km 4.35/km 4.20/km ja 4.05/km ja vielä 10min hölkkää. Lähdin hölkkäilemään ja jo kotipihassa tajusin sykemittarin elävän ihan omaa elämäänsä taas leposykkeeksi tuo katiskanpaino näytti 120... No vähän koitin korjailla vyön asentoa ja otin lähettimen irti ja hetkeksi syke taisi korjaantua oikeaksi. Hetken aikaa juostuani tajusin kuitenkin, että mittari menee ihan omassa todellisuudessaan ja se oli aika kaukana jossain aika-avaruuden rajojen tuolla puolen. Mulla menee aina hermot kun noin käy ja nyt sitten meinasinkin, että okei hölkkäillään nyt sitten vaan ja unohdetaan jo ennalta suunniteltu harjoitus. Hölkkäilin 5 km ja sitten alkoikin kaduttamaan ja päätinkin vetää harjoituksen. Tuloksena "kieli vyön alla" juostu harjoitus. Matkaa tuli kohtalaisen paljon liikaa, mutta nuo suunnitellut kilometrit juoksin suunniteltuihin aikoihin. Tää mittari vaihtuu kyllä ensitilassa johonkin toiseen! Harmi, että kevään hampurin maratoni matka teki loven lompakkoon, eli joudun kärsimään tuon ambitin kanssa vielä ainakin tammikuuhun...

matka 12,46 km.

aika 57 min.

keskisyke 155 Tai jotain sinne päin...

 

Link to comment
Share on other sites

Ihan taivaallinen juoksu takana. Taivaalta satoi paistinpannun kokoisia tiskirättejä. Tuulikin puhalsi kohtuullisen kovaa, mutta sekään ei haitannut juoksua tänään. Vastaantulijoita ei kovinkaan paljon näkynyt?!

Harjoituksena tänään oli mäkisessä maastossa juostu tasavauhtinen lenkki. Vauhdiksi tuli tänään 5.45/km. 

Matka 9.2 km.

52 min.

Keskisyke 144.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy