Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Chicago marathon 22.10.2006


Recommended Posts

Jonkinlaista live-kuvaa pitäisi olla tarjolla tämän päiväisestä kilpailusta. Vaikka suurin ennakkosuosikki Felix Limo joutuikin jättämään kilpailun väliin, osanottajalistoilta löytyy joukko 2.07 tasoisia kenialaisia vauhdinpitäjiä. Naisten kisassa myös tasokkaita osanottajia. Sääolosuhteet vaan eivät ehkä tule olemaan kaikkein parhaimmasta päästä. Tuulta ja sadetta luvassa. Kilpailu alkaa klo:16:00 suomen aikaa tänään.

http://www.chicagomarathon.com

Link to comment
Share on other sites

Olipa huimaa katseltavaa! Aivan rautaisesti toteutettu lähetys. Sekä miesten että naisten kisa päättyi tosi komeaan loppukiritaisteluun. Saa nähdä näytetäänkö Urheiluruudussa, mutta miesten kisan lopussa oli todellista dramatiikkaa, kun voittaja Robert Cheruiyot liukastui maaliviivalla, tai ehkä jo hiukan ennen maaliviivaa, ja kaatui suoraan selälleen lyöden takaraivonsa pahasti katuun. Hyvin lähellä taisi olla sekin, että voittajaksi olisi pitänyt julistaa nyt toiseksi tullut, mutta onneksi sellaista spekulaatiota ei ruvettu käymään. Kun vielä naisten voittaja Berhane Adere piti viedä pyörätuolilla pois maalipaikalta ehkä tiputukseen, niin draamaa oli yllin kyllin. Kyllä tällainen kisa aina Formulat voittaa mennentullen.

Link to comment
Share on other sites

Chicagon maraton oli erittäin suositeltava kokemus, jota voi suositella kelle hyvänsä.

Matalan budjetin reissulla kannattaa majoittua Kansaiväliseen hostelliin 5 minuuttia lähdöstä/maalista. Vaikka kyseessä oli 10 hengen dormi, kaikki huoneessamme (4xUSA, Wales, Skotlanti, Kolumbia, Suomi, 2 tyhjää punkkaa) olivat viivalla ja pääsivät myös maaliin. Sosiaalisesti erittäin hyvä majoitusvaihtoehto. Ja hinta/laatusuhde kohdallaan.

Vaikka osanottajia oli noin 35000 (ilmoittautuneita 40000) expossa ei ollut lauantaina mitään jonoja (vrt NYC). Se oli myös suurin näkemäni. Sama hyvä toimivuus jatkui myös itse juoksupäivänä. Varttia ennen starttia pääsi 100 metrin päähän lähtöviivasta alle 3.36 juosseitten ryhmässä.

Itse juoksu käytiin tosiaan nollakelissä (lämpötila +2-4, mutta tuulta oli puuskissa 12 m/s), joten ihan ihanneolosuhteissa ei tällä kertaa juostu.

Reitti oli tasainen, mutta yllättävän paljon 90 asteen mutkia reitille mahtui. Se laskettakoon ainoaksi miinukseksi. Tasaisella reitillä alkuvauhti pääsee vain usein liian kovaksi, ja 11 - 12 mailin kohdalla voimien tunnossa tehty vauhdin lisäys kostautui. 3.15 alitus jäi haaveeksi vain, mutta tulipahan "tuvan mestaruus" puolen tunnin marginaalilla! Ja kun kyseessä oli lokakuun kolmas maratooni, ei ennätystä muutenkaan voinut odottaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy