Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sisäinen urheilija: Skorpioni


Recommended Posts

Body control -jumpassa yksi vakioliikkeistämme on skorpioni. Tämäkin on kuulemma skorpioni, mutta onneksi meidän liikkeemme on helpompi.

Skorpionissa ollaan makuulla mahallaan ja kädet ovat suunnilleen hartioiden kohdalla kämmenet lattiaa vasten. Sitten koukistetaan toinen polvi, jolloin jalka ilmeisesti kuvaa skorpionin pistintä. Koukistetun jalan varpaita viedään vartalon yli kohti vastakkaisen käden sormia, jolloin ollaan varsin hankalassa asennossa, mutta liike avaa selkää ja lantiota.

Skorpioniasennossa muistan joka kerta ensimmäisen ja ainoan matkani Afrikkaan Ambomaalle. Olin siellä kolme kuukautta opiskelujeni loppuvaiheessa oman alani harjoittelussa. Torakat, liskot, tuhatjalkaiset ja kookkaat hämähäkit olivat tuttuja asuinkumppaneita.

Skorpioneista meitä harjoittelijoita varoiteltiin ahkerasti, mutta emme olleet nähneet ainuttakaan. Kengät piti muistaa tarkistaa aina aamuisin, ettei niihin vain olisi kömpinyt skorpioni, joka pistäisi pahaa-aavistamatonta kenkijen pukijaa. Kerran metsästimme skorpioneja yhden illan erään talon pihamaalla ihan vain nähdäksemme niitä, mutta emme löytäneet yhtään.

Kunnes sitten eräänä iltana kämppäkaverini huusi nimeäni. "Täällä työhuoneen lattialla on SKORPIONI!" Ryntäsin työhuoneeseen. Kämppikseni istui työtuolilla jalat ylhäällä ja osoitti skorpionia. Se oli vain vajaan neljän sentin mittainen ja tuskin erottui lattian muovimatosta. "Tapa se", kämppikseni kehotti käheästi. Ryntäsin pois työhuoneesta hokien mielessäni "miten skorpioni tapetaan, miten skorpioni tapetaan". Ensimmäinen ase, jonka keksin, oli pullollinen Doom-merkkistä hyönteismyrkkyä, ja pullo kädessäni juoksin takaisin työhuoneeseen. Skorpioni oli paikoillaan, häntä pystyssä kuin konsanaan jumppaajan jalka. "Älä ruiskuta sitä, se voi mennä piiloon" neuvoi kämppikseni, yhä jalat tuolilla. Adrenaliini virtasi aivoissani ja terävöitti älykkyyteni äärimmilleen: koska myrkkyä ei voinut käyttää, ainoa ase oli kädessäni oleva pullo. Skorpionin tuomioksi koitui Doom-hyönteismyrkkupullo, jolla mojautin sen kuoliaaksi. Episodi päättyi uhrin liimaamiseen tuolloin ahkerassa käytössä olleen päiväkirjan lehdelle.

Nykyinen skorpionijumppa ei ole yhtä jännää.


Skorpioni.jpg
  

Lue lisää

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy