Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ateenan Maraton 5.11.


Recommended Posts

Moi,

onko palstalaisissa Ateenaan lähtijöitä? Nyt alkaa olla viimeset viikot menossa ja ainakin täällä alkaa kummasti jo olemaan perhosia vatsan pohjassa... Miten on treenikausi sujunut?

Omani on mennyt niin nappiin, että tarkoitus on lähteä tavoittelemaan 4.30 aikaa. Tukholmassa (eka mara) aika oli vielä 5.08, joten tuntuuko ihan yltiöpäiseltä suunnitelmalta? Tosin Tukholmassa ei edes yritetty aikaa, vaan nautiskeltiin kaverin kanssa ensimmäisen maran tunnelmista. Testilenkeillä on ainakin siltä tuntunut että nopeus on kasvanut melkoisesti (n. 10min/10km) ja pitkillä lenkeillä juoksu on maistunut niin hyvältä että vauhti meinaa väkisinkin karata VK:n puolelle. Myös eCross meni loistavasti, joten itseluottamus sinänänsä paremmalla tolalla kuin Tukholmassa (täysin pieleen menneen CityRunin jälkeen).

Mutta se Ateenan profiilihan on tunnetusti tosi vaativa ja mäkeä piisaa... Tuskin tuolla Paloheinän täytemäessä ihan niin fiiliksiin pääsee, mitä sitten on Ateenassa vastassa, HELP! Mutta rennosti ja fiiliksen mukaan ajattelin mennä, ja jos hyvin kulkee niin sitten tuohon 4.30 tähtäillen.

Ateenan konkarit, olisiko jotain hyviä vinkkejä reissulle? Toimiko siellä huolto hyvin vai oliko esim omille juomille tarvetta? Entäpä jotain tärppejä, mitä muuta Ateenassa kannattaisi katsastaa, kun komeita maratoonareita :smiley:

Nyt on siis viimenen "kova" viikko menossa ja sen jälkeen pitäisi malttaa keventää. Jännitys aika korkeella, onko "kohtalotovereita"...?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No niin, Ateenasta on kotiuduttu ja aivan mahtava reissu oli! Olin kyllä vähän pettynyt kun kukaan ei innostunut tänne mitään kirjoittelemaan, mutta todetaan nyt sen verran että tapahtuma oli hyvin järjestetty ja vaikka keli oli tosi viileä (+3 startin aikaan ja päivällä +10), niin sopi mulle loistavasti ja ennätys tuli reippaasti!

Malto tuntu sopivan mulle hyvin ja tankkaus meni tosi putkeen. Juoksu ei tuntunu missään vaiheessa raskaalta. Ainoastaan reidet hapotti pitkässä nousussa ja alamäki loppuun oli vähän tuskasta sen takia, mutta sehän kuuluu asiaan.

Kaiken kaikkiaan ihan "voittajafiilis" :1st:

Suosittelen lämpimästi!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Ananas! Koko viikko on mennyt sellasessa Endorfiini-pöllyssä että tekis mieli todeta entisen mäkikotkan sanoja lainatakseni: "Elämä on ihmisen parasta aikaa" ja siihen malliin... On se niin palkitsevaa kun tässävaiheessa uutta harrastusta nuo tulosparannukset on niin huikeita. Tuollaisia reilun puolen tunnin parannuksia ei varmaan jatkossa tipu enää ihan näin helposti.

Juoksua on kerrattu kilometri kilometriltä kaikille jotka on vaan jaksanu kuunnella, niin että lähipiiri on jo varmaan ihan kyllästynyt. Onneksi löytyy näitä juoksufriikkejäkin, jotka ymmärtävät mitä ne sykkeet ja mäet ja juomat yms yms yms oikeen maratoonarille tarkoittaa. Nehän on ÄLYTTÖMÄN tärkeitä juttuja, joita viilataan urakalla, saati sitten treeniohjelmat, valmistautumiset, tankkaus yms yms yms.

Harjoituksesta sen verran että Matin Varalan Maratonkoulun opeilla tuo ensimmäinen Tukholma vietiin kunnialla läpi ja sen jälkeen sitten otin ohjelmaan mukaan vähän tiukempia intervalleja VK lenkin lisäksi, eli sille se sitten irtosi.

Ei muuta kun tsemppiä talvitreeniin Ananas!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy