Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Wannabe juoksija:Viikon liikunnat ja kuntoutusindeksit


Seppo
 Share

Recommended Posts

InstagramCapture_1cb4cd9b-3f13-4346-bacc
Kävin lauantaina kattelemassa juoksukisoja...

Jaaha. Laitetaanpa sitten pitkästä aikaa päivitystä viikon treeneistä. Nyt kun vihdoin ja viimein on ollut jotain muuta, kun kaksi suunnilleen tunnin kestävää yläkroppatreeniä.


 • ma: ---
 • ti: sali 1h + vesijuoksu 30min.
 • ke: sali 1h10min. + vesijuoksu 30min.
 • to: core-jumppa 40min.
 • pe: spinningpyörä+soutulaite+crossari -yhdistelmä 1h (30+15+15)
 • la: ---
 • su: sali 1h
 • yht: 6h


Ja koska ihmisten toimintoja mitataan nyt jos jonkinlaisilla indikaattoreilla, niin laitetaanpa tässä omatkin kuntoutusindeksit kehiin. • päivä ilman keppejä: saavutettu kolmantena päivänä kipsinpoiston jälkeen
 • tennari-indeksi: kokeiltu neljäntenä päivänä kipsinpoiston jälkeen, virhe!
 • takakyykkyindikaattori (tää voi olla vaihtoehtoisesti myös slaavikyykkyindeksi tai puskapissamittari :D): ei sinne päinkään!
 • rappuskävelymittari: ylöspäin sujuu ajatuksen kanssa, alaspäin ei lähelläkään!

Kävely on tosi hankalaa. Tuntuu, että leikkausalue on parantunut ihan jees, akilles on ruvennut toimiin ja sitä rataa. Murheenkryyni on tuossa nilkan päällä. Dorsifleksio sujuu musta ihan ok tilanteeseen nähden. Lisäksi pystyn jossain määrin nousemaan vähän päkiöillekin, mutta kun painoa pitäisi siirtää eteenpäin (kuten kävellessä kuuluu), niin nilka etuosaan käy kun puukko lyötäis sinne jonnekin keskitarsaaliniveliin, jonka seutuvilla on vaikka ja ties mitä ligamenttia, sidekudosta, jännettä sun muuta. Melkoinen on nilkan anatomia, esimerkiksi tästä voi klikata ja katsoa, jos jotakuta muutakin kiinnostaa. Vähän onkin huoli, että mitä jos siellä on jotain merkittävääkin pehmytkudosvammaa, kun eipä sellaiset rtg-kuvissa näy. Toisaalta järkiminä kyllä puhuu höyryäjäminälle, että ei kai se ihme oo vaikka sitä puukkoa lydään vähän sinne sun tänne, sen verran kauan oli jalkapolo käyttämättä. No anyway, viikko olis aikaa saada ihmismäinen kävely aikaiseksi mikäli töihin on mieli.

Treeneissä on edelleen hakemista. Aerobista tekis mieli tehdä ihan hitosti, mutta se on niin hankalaa. Paljon mikäänhän ei siis edelleenkään onnistu, mutta sen lisäksi on haettava uomiaan jalkatreenille. Tää viikko on mennytkin mitä milloinkin -agendalla, mutta kunhan selviää, miten mikäkin asia onnistuu ja kaikenlaisille kyykyille sekä maastavedoille korvaavat jutut, niin värkkäilen uuden saliohjelman. Yläkroppatreeni menee aikalailla vanhan kaavan mukaan. Haluaisin ehkä myös tehdä himpun verran erilaisen jaon. Joka kerrallle siis lihasryhmiä, jota voi huoletta päästellä täysillä ja sitten myös joka kerralle jotain jalkajuttua. Palautusajat menee mukavasti kuminauhojen ynnä muun parissa.

No mutta. Ei se auta, kun kohti uusia pettymyksiä sitten vaan... No ei vaiskaan! Uutta viikkoa päin ja hyvällä mielellä. Mukavaa viikkoa kaikille teille myös!

InstagramCapture_6b2c50c4-fd4c-429a-837f
Kuokkalan kirmaisu -tapahtuman lähtö. Ens vuonna määkin!

Lue lisää

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy