Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tb2

Johanna Peiposen vauhti kiihtyy

Recommended Posts

Tehokasta askellusta oli kieltämättä ja hyvin piti itteään lujilla. Haastattelun mukaan tosin ei uskaltanut edes ihan täysillä juosta, varsinkaan alussa kun Mäkeä kunnioitti. Kädet vispaa aikalailla, mutta ittelläkin kuulemma juoksussa kädet menee hieman eritavoin kuin muilla, mutta enpä ala väkisin niitä ylemmäs ja koukumpaan laittaa. Eikös monella huipulla ole ollut aina joku detaili mikä juoksusta erottuu :) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tuo Peiposen käsien liike on selvä tekniikkavirhe, koska kädet menevät ristiin rintakehällä ja ylittävät siis vartalon keskilinjan.

Ihan perusasioita hyvästä tekniikasta joka pitäisi ehdottomasti korjata.

Onneksi jalat toimivat suht hyvin vaikka vähän pomppimiselta sekin näyttää.

Odottelin jo, että tuolle olisi vuodessa jotain tapahtunut parempaan suuntaan, mutta ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tehokasta askellusta oli kieltämättä ja hyvin piti itteään lujilla. Haastattelun mukaan tosin ei uskaltanut edes ihan täysillä juosta, varsinkaan alussa kun Mäkeä kunnioitti.

​Kuulosti vähän oudolle lausunnolle, kun maalissa kuitenkin lysähti heti maihin ja näytti antaneensa kaiken. Ilmeisesti kuitenkin alun olisi voinut vetää kovempaakin ja lähteä heti Mäen kanssa vähintään samaa vauhtia. Joka tapauksessa kova suoritus ja mielenkiintoista nähdä mitä kesä tuo tullessaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, kisan jälkeiset kommentit on kisan jälkeisiä kommentteja. Niitä ei ihan älyttömän tarkkaan kannata mun mielestä syynätä.

Airan kommentti tuosta kestävyysurheilu-lehden jutusta:

– Aiemmin Johanna ei ole pitänyt mäkijuoksusta, mutta tänä keväänä valmistauduimme juuri siihen. Teimme yhdessä loivia mäkivetoja vaihtelevissa maastoissa 3-4 erilaisessa maastotyypissä Rovaniemellä.

Homma on selvästi toiminut. Oli kyllä osoitus raudanlujasta kunnosta. Tekniikka on kyllä omintakeinen ja kerää helposti arvostelua mutta juoksu näytti tällä kertaa todella voimakkaalta ja Kristiina Mäki on todella kova ja arvokas päänahka vielä täysin suvereenisti niitattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tekniikat nyt on aina yksilöllisiä, ja se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle rakenteellisista eroista johtuen. Voihan tekniikkaa yrittää muokata, ja joskus siitä voi olla apuakin mutta usein ei. Tärkeintä että juoksu kulkee. Onhan näitä erikoisia tyylejä ollut ainakin Sandellilla ja Tuomas Jokisella, ja hyvin on juoksu kulkenut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä. Mielestäni Keskisalo totesi hyvin asian, että juoksijoilla kaikilla on erilaiset lähtökohdat, eri pituiset kädet ja jalat jne.... Parempi linja lieneekin se, että kehutaan hyvän tekniikan juoksijoita jos sellaisia on juoksemassa, esim. M22 -sarjan voittajaa kehuttiin ja hyvältä juoksu näytti kieltämättä, ja jos jonkun tekniikka ei niin hyvännäköistä (kuka tämän nyt sitten määrittelee?), niin kehutaan sitten muista asioista, esim. tätä Peiposta voi kehua suht ylivoimaisesta tämänhetken kunnosta maastossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotenki vieläkin oon ihan fiiliksissä tuosta kisasta. Kristiina Mäki lähti sellaita vauhtia että otetaan kilpakumppaneilta luulot pois mutta Peiponen ei säikähtänyt vaan lähti leikkiin mukaan. Ja siinäpä sitten kävikin niin että se oli Mäki joka joutui lopulta taittumaan. Rohkea veto varsinkin kun haastattelussa Peiponen totesi ettei uskaltanut heti lähteä kovin lujaa koska piti Mäkeä niin kovana kilpakumppanina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisipas ollut vielä Sandra mukana tuossa kilpailussa. 

Peiponen (tai Peiposet) on mielenkiintoinen persoona. Sanavalmis: antaa sopivasti kyytiä "toppatakkiukoille". Harjoittelu: äiti valmentaa ja harjoittelu tapahtuu kesät talvet Suomen Lapissa. Juoksutekniikka: juoksee persoonallisella tekniikalla ja kovaa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni Keskisalo totesi hyvin asian, että juoksijoilla kaikilla on erilaiset lähtökohdat, eri pituiset kädet ja jalat jne....

Eipä Kessi tainnut puhua Peiposen tekniikasta. Olisi varmasti löytänyt jotain korjattavaa. On nimittäin senverran pedantti mies.

No, Josun kova kunto ja määrätietoisuus tulivat kisassa oivasti esille. Toivottavasti paikat kestävät.​

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy