Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Helsinki Half Marathon 6.6.2015


Recommended Posts

Helsinki Half Marathon sai suuren suosion heti ensimmäisenä vuotenaan.

 

Vuoden 2015 reitti on nyt julkaistu. Tutustu urbaaniin reittiin ympäri Helsingin:

http://helsinkihalfmarathon.fi/info-ukk/reitti/

 

Muut tärkeimmät linkit seuraavassa.

 

* Ilmoittautuminen: http://helsinkihalfmarathon.fi/ilmottautuminen/

* Lista tähän mennessä ilmoittautuneista: https://fi.mynextrun.com/helsinki-half-marathon#runners

* Viime vuoden tulokset: http://www.championchip.ee/ftp/liveresults/2014/140607_21km/

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA KESÄISEEN JUOKSUJUHLAAN!

 

 

http://helsinkihalfmarathon.fi // https://www.facebook.com/helsinkihalfmarathon // #HHM2015 #WeRunHelsinki

Link to comment
Share on other sites

Mä olisin vaan tyytyväinen, jos esim. maratonit alkais aina tuolloin. klo 0900 on kyllä yleensä jo täysin hyvä aika juosta ns. pääkilpailu :) Siksi vähän ihmetellytkin HCR ja HCM aikatauluja...

Ja reittihän on loistava, yli puolet reitistä reittiä pitkin, jota tallustin usean vuoden useamman kerran viikossa :)

Edit: Jo viime vuonna taidettiin kokeilla tuota kiinnostavaa 1.00 jänistä, kuinka pitkälle hän juoksi viime vuonna, ja mihin asti on tarkoitus vetää porukkaa tänä vuonna?

Link to comment
Share on other sites

Reitti on kyllä loistava, mutta lähtöaika aiheuttaa pientä köhimistä. Pitänee herätä ennen kukkoa että on ajoissa paikalla.

Jep, näin pääkaupunkiseudun ulkopuolisten vinkkelistä lähtöaika on perseestä. Liekö sitten reitti saatu tehtyä tollaseksi juuri sen takia, että lähtö on tohon aikaan. No juoksijoita riittänee ihan riittävästi lähiseudulta, joten kauempaa tulevista ei tarvi suuremmin välittää.

Link to comment
Share on other sites

Riippuu tietysti miten kaukaa on tulossa. Aikasinhan sitä pitäisi lähtä kotoa, mutta jos tilaa numeron kotiin, jättää auton radanvarteen ja tulee julkisilla lähtöpaikalle niin aika kaukaa pääsee vielä mukaan osallistumaan. Tai sitten hotelliin yöksi. Mutta tottahan tuo on että enemmän kustannuksia siitä syntyy.

Link to comment
Share on other sites

Esimerkiksi Lahdesta ei junalla pysty käytännössä lauantaina tulemaan tapahtumaan. Bussiaikataulut natsaisi sentään, mutta tällöinkin pitäisi herätä tyyliin 5.30. Autolla tietty pääsee noin reilussa tunnissa paikalle, joten ei tarvitsisi ehkä herätä kuin vasta kuuden jälkeen. Joka tapauksessa kaikkea muuta kuin ideaali lähtöaika eikä palvele todellakaan vähänkään kauempaa tulevia. Pääkaupunkiseutulaisilla vielä menee ja onhan siinäkin kohderyhmää melkoisesti.

Link to comment
Share on other sites

En nyt tarkkaan tiedä, miten aikaisin yleensä esim. keskieuroopassa massamaratonit ovat, mutta eikö nekin ole yleensä siinä aamusta, yhdeksän molemmin puolinkin? Maratonille yleensä mielestäni täytyy herätä vielä aiemmin kuin puolikkaalle, mutta toisaalta, en usko, että yhden kisan takia ennen kuutta herääminen olisi kellekään ongelma. Siinä tilanteessa toki, jos julkiset eivät kulje ja autoa ei ole käytössä ja jos paljon lähempää löytyy yhtä mieleinen kisa. Maratonit ovat kuitenkin usein "käydään kerran elämässä kaupungissa x kisaamassa" mutta tällainen puolikas ei välttämättä sitä ole.

Siinä mielessä totta, että varmasti lähialueelta saadaan kisaan huomattavakin osallistujamäärä, mutta tietenkin asiaa voi yrittää ajatella laajemmin ja tarjota mahdollisimman monelle juoksuiloa vähän myöhäisemmälläkin startilla. Ehkä silloin saataisiin enemmän kannustajiakin reitin varrelle jo alkuun, kun tapahtuma ei kuitenkaan ole vielä mikään "kesäkauden klassikko" jota varten perheet edes tajuaisivat nousta ja lähteä kadunvarteen, toisin kuin monessa kauemmin järjestetyssä ja isommassa tapahtumassa (etenkin ulkomailla, Suomessa muutenkaan harvoin on ihan kauhean suuria massoja reittien varrella).

Link to comment
Share on other sites

Loistava uudistus! Hienoa tekemistä HHM-porukoilta, arvostan! Nyt ollaan saamassa oikea katujuoksu Helsinkiin.

Katselin muutamien isompien kisojen alkamisaikoja:

Köpis 09:30

Rottis 10:00

Amsteri 09:30

Berliini 08:45

Eli aika samoissa mennään.

Lahdesta pääsee junalla, lähtö 5:37, eta 06:40

Tampereelta pääsee bussilla, lähtö 4:15, eta 07:05

Turusta pääsee bussilla, lähtö 4:58, eta 07:35.

Bussilla ja junalla tultaessa ollaan suoraan ytimessä ja siirtyminen kisapaikalla ei montaa minuuttia vie.

Junassa/ bussissa aamiainen nassuun ja unta palloon. Kisa on muidenkin kuin pääkaupunkiseutulaisten saatavissa, jos vaan haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Chicagon maratonilla lähtö taitaa jo olla siinä aamuseitsemältä, joten kaikkihan on suhteellista. Juoksijat ovat erilaisia, minulle paras starttiaika olisi siinä 10-11. Mieluummin kuitenkin heti aamulla kuin vasta myöhään iltapäivällä. Ei tarvitse erikseen miettiä aamiaista, lounasta ja välipalaa jos startti vaikka klo 15.

Siinä mielessä la-aamu on tietysti vähän hankalampi kuin sunnuntai, että useimmat ovat töissä vielä perjantaina. Vuorotyötä tekevänä täytyy olla vuorotoiveiden kanssa tarkkana, että työvuoro mielellään saisi loppua ennen iltakymmentä kisaa edeltävänä iltana. Sekin on totta, että niin paljon HHM ei kiinnosta, että satojen - tai edes sadan - kilsojen päästä tulisi lähdettyä kisaan. Helsinkiläisenä pääsee inhimillisemmällä lauantaiherätyksellä.

Itse reittihän on loistava, ja ensikatsomalta hyvinkin tasaisen oloinen, joskaan ei ihan Vantaan tasoa. Muutama mäkisempi kohta osuu silmään: Kaivopuiston osuuden kohdalla loivahko nousu, vähän jyrkempi mäki ennen Olympiaterminaalia ja Hakaniemen silta (kartassa Siltavuorensalmi). Olisko tuolla Kumpulassa ja Vallilassa jotain pieniä nyppylöitä, ei nyt suoraan tule mieleen ainakaan mitään tappomäkeä reitin loppupuoleltakaan. Hyvin pitkiä ja tasaisia osuuksia mahtuu joka tapauksessa mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Lahdesta pääsee junalla, lähtö 5:37, eta 06:40

Tampereelta pääsee bussilla, lähtö 4:15, eta 07:05

Turusta pääsee bussilla, lähtö 4:58, eta 07:35.

Bussilla ja junalla tultaessa ollaan suoraan ytimessä ja siirtyminen kisapaikalla ei montaa minuuttia vie.

Junassa/ bussissa aamiainen nassuun ja unta palloon. Kisa on muidenkin kuin pääkaupunkiseutulaisten saatavissa, jos vaan haluaa.

Kuten yllä osoitat, kisa ei ole muiden kuin pääkaupunkiseutulaisten saavutettavissa ilman, että tulee edellisenä päivänä jo Helsinkiin. Esimerkiksi lähimpänä Lahdestakin joutuisi heräämään jo jotain klo 4.??, saati sitten Tampereella klo 3.??. Bussissa nukkuminenkin ei monelta suju vaan on sellaista valvetilan ja nukkumisen rajamailla oloa. Eli kyllä se vaan niin on, että tämä lähtöaika on kaikkea muuta kuin optimi kauempaa tuleville.

Ja mitä tulee vertailuihin isoihin eurooppalaisiin massatapahtumiin niin niihin ulkomaalaiset tulevat aina etukäteen ja ovat varautuneet yöpymiseen/yöpymiseen. Lisäksi ko. suurkaupungissa on valtava massa kohderyhmää myös omasta takaa. Vertailu ei siis mielestäni ihan toimi. Sen sijaan vertaillessa muihin suomalaisiin kisoihin, taitavat ne alkaa lähes järjestään myöhemmin, mikä mahdollistaa pitkien välimatkojen Suomessa kauempaakin tulemisen ilman yöpymistä.

Ei tässä ole tarkoitus sinänsä "itkeä" vaan ymmärrän kyllä aikaisen lähdön, jos taustalla on ollut se, että reitti saadaan kulkemaan noilla teillä missä nyt mennään.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tälläinen tapahtuma on tervetullut, vaikka kävelymatkaa lähtöpaikalle on huomattavasti enemmän kuin HCR:lle. Kantakaupunkilaisten ongelmia :wink-new:. Reittiä saattaisin joskus soveltaa pitkikselle. Onkohan mitään reittiin tutustumis -yhteislenkkejä kaavailtu?

Hieman piilossa se lähtöaika oli tuolla sivuilla ja mullekin maistuisi paremmin hieman myöhempi aika. Aamussa tietty se etu ettei aurinkoisen kesäpäivän sattuessa vielä ole niin kuumaa. Veikkaisin kuitenkin että tärkein realiteetti ja suunnittelukriteeri lähtöajan ja kiertosuunnan suhteen on että saadaan tientukkeet ajoissa pois tuolta ytimestä. Siljan ruottinlaiva saapuu Olympiaterminaaliin kymmenen maissa jne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eli kyllä se vaan niin on, että tämä lähtöaika on kaikkea muuta kuin optimi kauempaa tuleville. Vertailu ei siis mielestäni ihan toimi.

En mä olekaan väittänyt, että se optimiaika on, kyllähän sen nyt jokainen ymmärtää. Tarkoitin vaan sitä että kyllä tänne pääsee jos haluaa.

Toimii vertailu tai ei, niin nyt on ainakin potentiaalia järjestää oikea suuri katujuoksu, mitä tänne on jo monta vuotta kaivattu. Pusikkojuoksut erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Ei tässä ole tarkoitus sinänsä "itkeä" vaan ymmärrän kyllä aikaisen lähdön, jos taustalla on ollut se, että reitti saadaan kulkemaan noilla teillä missä nyt mennään.

Luulen, että viimevuotisesta startin aikaistaminen 1h50min johtuu just liikennejärjestelyistä. Tuskin kannattaa puolikkaan vuoksi kenenkään kauempaa vaivautua, mikäli vaikeaksi menee. Ainahan sitä voi sattua joku sukulaisissa tai kavereilla kyläily tms. sopivasti samaan viikonloppuun, mutta muuten aika hankalaa voi olla.

Maratonit on sitten eri juttu jopa Suomessa. Mielestäni Vantaan maraton menee tässä hyvään suuntaan kun kisa onkin jo lauantaina. Itse en ainakaan voisi lähteä maratonin jälkeen autoilemaan moneksi tunniksi, jos mara olisi sunnuntaina ja pitäisi seuraavana päivänä taas mennä duuniin.

Aikataululla itselle ei muuten ole väliä. Ehkä optimi klo 11 startti (hyvä Vantaa!). Zürichissä startti jo klo 8.30 paikallista aikaa, mutta kuten Spica totesi, kyllä sitä voi kisan vuoksi joskus vähän aikaisemmin aamunsa startata. Forssassa lähtö klo 16. Ekalle maralle lähdin ilman lounasta ja hyvin meni. Pääasia ettei ollut keskipäivän kovimmat lämpötilat tuolloin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy