Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Heke ( Tallinnan maraton 8.9 alle 3:50)


Heke

Recommended Posts

16.8 Juoksua 23,7km@avg5:33@HRA 175

 

Tein kuten suunnittelin ja hyppäsin vaimon kyydistä pitkiksen verran ennen mökkiä ja lähdin jolkottelemaan. Keli oli mukavan lämmin joten shortsit ja T-paita linjalla jatkettiin. Mukana oli yks puolen litran vesipullo, geeli ja neljä desin pikkupulloa juomavyössä.

 

Matkaan päästyäni piti ensiksi miettiä millä vauhdilla mennään. Olisiko kevyt PK-lenkki vai maravauhtinen? Kumpikaan ei oikein tuntunut mukavalta, joten päätökseksi tuli siitä väliltä. Kulku oli ihan kohtuullisen hyvää mutta piirun verran korkealla oli yhä sykkeet suhteessa vauhtiin. Polarin running index myös todisti tämän. Index näytti nyt 51 kun normaalisti hyvällä lenkillä se on 52-53.  No tulipahan viikon pitkis juostua ohjelmasta pois. Tänään on kalenteri sen verran täysi että lepopäivää pukkaa. Toisaalta jalatkin tuntuu sen verran kankealta että lepo ei liene pahaksi. Sunnuntaina sitten taas jatketaan.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

18.8 Juoksua 12,3km@avg5:58@HRA 171

 

Pyhäaamun kimppalenkki kavereiden kanssa. Ilma oli kuuma ja kostea mutta juoksu tuntui kohtuullisen kevyeltä. Sykedata ja running index  (49) oli sitten ihan eri mieltä. Tämä oli sinänsä odotettua sillä en tiedä mikä on mutta juoksen näitä aamulenkkejä ehkä kerran, pari kuukaudessa ja aina sykkeet huitelee pilvissä???Tallinnan maratonin startti on aamulla klo 9 ja siihen pitää kyllä valmistautua heräämällä tosi aikaisin. Muuten en saa konetta käyntiin.

 

Viikko 33 yht 59km ja 4 juoksukertaa. 

 

Ihan semijees viikko rankan edellisviikon (82km)jälkeen. Yhtään useampaa lenkkiä ei olis kyllä kannattanut juostakkaan. Sen verran alipalautunutta oli meno.  Ensviikon ohjelma näyttää haasteelliselta mutta yritetään pitää vielä viikkokilometrit korkealla.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

19.8 VK-MK-juoksua 8,1km@0:39@avg4:52

 

Maanantaina-iltana oli vuorokauden mittaiseen reissuun lähtö mutta ennen lähtöä oli sopivasti aikaa pikaiselle juoksulenkille. Ajatuksena oli juosta reipas kymppi mutta just lähtiessä tuli sen verran raju sadekuuro että lähtö siirtyi vartilla. Lenkkiä pitikin siksi lyhentää kahdeksaan kilometriin mutta vastineeksi päätin juosta vielä reipastakin kovempaa. Keskisyke näytti vaan 180 mutta lenkin lyhyyden vuoksi tuossa ei paljon totuutta ole. Minulla nimittäin kestää aina joku kilometri ennen kuin sykkeet nousee normaaliin matkatasoon. En tiedä onko syy mittarissa vai ihan elimistön ominaisuus.
Oikeasti lenkki mentiin "laikka punaisella" 190 molemmin puolin ja loppukirissä meni 200-rajakin rikki. Ihan kohtuullinen kulku mutta ainahan se vois paremminkin mennä

 

20.8 oli lepoa mutta tänään illalla sitten taas jotakin.

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

22.8 pitkis 23,3km@2:13@avg 5:44@HRA 163

 

Eilen töistä päästyäni hieman murua rinnan alle, sekä pakollinen ruokalepo ja sitten lenkkarit jalkaan ja matkaan. Keli oli mitä parhain ja kun vaimo lähti pyörällä huoltomieheksi ja juomien kantajaksi niin mikäs siinä oli ilta juoksennella. Tarkoitus oli pysytellä PK-VK rajalla ja kohtuullisen hyvin onnistuikin. Keskivauhti nousi silti ihan kivaksi. Kaiken kaikkiaan ehkä helpoin ja paras pitkis ja tuli loppuun asti tosi hyvin. Polarin running index näytti silti vaan 50 mikä oli sinänsä yllättävää. Viikon takainen pitkis meni hieman kovempaa mutta keskisykekin oli selkeästi korkeampi. SIlti index näytti silloin 51. Ihan ei ole auennut tuo Indexin logiikka mutta väliäkö sillä. Pääasia että muutaman huonomman lenkin jälkeen tuntuma oli taas hyvä.

 

Tänään on luvassa sadepäivä ja lepokin lienee paikallaan. Katsotaan sitten viikonloppuna taas lisää.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

24.8 Juoksua 10km@0:55@avg5:32@HRA 166

 

Peruskymppi yhdessä vaimon kanssa. Puoliväliin  ylämäkivoittoista vastatuuleen ja loppu sitten päinvastoin. Näin lenkistä tuli luonnostaan kiihtyvä. Kulku ihan OK ja mukava oli huomata että vaimo pysyi hyvin perässä vaikka treenimäärät ovat hänellä olleet huomattavasti vähäisemmät kuin minulla. Huomenna sitten kevyt kimppalenkki kavereiden kanssa mikäli vaan porukka on juoksutuulella.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

25.8 PK-lenkki 11,7km@1:16@avg6:32@HRA 154

 

Pyhäaamun kimppalenkki kavereiden kanssa. Vauhti oli rauhallista ja jostain syystä sykkeetkin pysytteli matalalla vaikka aamulla juoksinkin. Monesti aamulla en tahdo saada konetta käyntiin ja sykkeet suhteessa vauhtiin ovat korkeat. Nyt tilanne oli onneksi toisin.

 

Vk 34: 5 juoksukertaa, 63,2km ja kesto 6h05min.

 

Ihan hyvä viimeinen määräviikko vaikka alkuviikon reissu aiheutti vähän säätämistä. Torstain pitkis ja Lauantai-illan kiihtyvä kymppi olivat ehkä parhaita. Nyt sitten pikkuhiljaa kevennellen kohti kahden viikon päästä juostavaa Tallinnan maratonia. Kunto vaikuttaa olevan ihan ok mutta harmittavasti erityisesti oikea päkiä vähän oireilee. Syynä on se että jalalle sopivia juoksukenkiä ei meinaa löytyä. Olen juossut vuosikausia Adidaksen adistar boosteita mutta harmittavasti niitä ei saa enää mistään. Ne oli kuin luodut minun jaloille ja mikään muu malli ei ole niin hyvä. Viimeiset adistar boostit ovat nyt totaaliset loput ja olen viime viikkoina juossut Adidaksen Superovilla ja Energy boosteilla. Supernovissa on liian kova kärki ja varmasti lähtis varpaan kynnet jo matkalla mikäli niilläjuoksisi maratonin. Energy boosteilla kipeytyy vastineeksi päkiä. Ostin eilen kokeiluun Intersportista Footbalancen pohjalliset mutta nyt kahden lenkin perusteella ei niistäkään taida olla merkittävää apua. Harmittavan painavat vielä ovat ja kengät tuntuvat lähes turvajalkineilta verrattuna alkuperäisiin. Harmittaa että tällainen riesa sitten häiritsee valmistautumista. Kympit ja puolikkaat kyllä menis kengillä kuin kengillä mutta Maraton on ori asia.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

27.8 Juoksua 20,2km@1:57@avg5:53@HRA 160

 

Viimeistä edellinen viikko ennen maratonia käyntiin. Maanantaina golf-kierros kaverin kanssa ja sitten työreissuun. Tiistai-iltana olin aikonut vielä lepäillä mutta niin vaan poltteli jo juoksemaan että päätin juosta viimeisen pitkiksen pois. Keli oli vielä illastakin törkeän kuuma ja otinkin toista litraa juotavaa matkaan mukaan. Alku oli helteen takia tuskaista mutta illan hieman viiletessä meno jo sujui. Lopulta pimeä painoi päälle ja luovutin kesken kaiken. Näin potkis jäi vähän vajaaksi. No parempi sekin kun ei ollenkaan. Nyt taas lepoa ja ehkä vasta perjantaina hölkälle. Ajatus oli että juoksen kolme lenkkiä tällä viikolla ja ensi viikolla enää kaksi lyhyttä ennen sunnuntain kisaa.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

30.8 Juoksua 23,4km@2:16@avg5:49@HRA 162

 

1.9 Juoksua 12,1km@ 1:15@avg6:12@HRA161

 

Viime viikon keskiviikko ja torstai oli lepoa mutta perjantain sään hieman viiletessä taas juoksun pariin. Tiistain vajaaksi jäänyt pitkis jäi kaivelemaan, joten ei auttanut kuin juosta pitkis uusiksi. Jostain syystä vaan jalat olivat ihmeen voimattomat ja jäykät joten kovin lupaavalta tämä kenraaliharjoitus ei tuntunut. Sykkeet pysyivät ihan kurissa mutta jaloista johtuen meno oli aika takkuista. Lenkin jälkeen hämmästys oli kyllä suuri kun Polarin running index näytti 55 mikä on korkein lukema koskaan??? Yleensä index pyörii 5-53 välillä.

 

Lauantai sitten lepoa ja tänään aamulla kavereiden kanssa kevyt kimppalenkki. Aamulla sykkeet olivat perinteiseen tapaan koholla mutta meno tuntui ihan kohtuullisen keveältä. Erityisesri jalat oli paljon paremmat kuin perjantain pitkiksellä.

 

Viikon sportit: 3 juoksukertaa 56km@5h29min

 

Hieman kummallinen viikko kun juoksukertojen suhteen tämä oli jo keventelyä mutta kilometrejä tuli silti yllättävänkin paljon. No nyt kisaviikolla kevennellään reilummin ja ohjelmassa on vaan lyhyitä spurtteja pari kolme.

 

Elokuu yhteensä 16 juoksukertaa@269km@25h36min

 

Historian toiseksi kovin kuukausi heti edeltävän heinäkuun jälkeen (306km) Positiivista on se että jalat ovat edelleen kunnossa ja kestää hyvin juoksua. Negatiivisen puolelle menee vastineeksi se että laihtuminen on pysähtynyt ja paino on jämähtänyt 90-91 kilon välille.

 

Vuoden juoksut nyt 1566km

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

3.9 Juoksua 8,4km@0:43@avg5.09@HRA 176

 

Viimeinen varsinainen lenkki ennen sunnuntain kisaa. Tarkoitus oli kokeilla vähän tulevaa maravauhtia ja ihan hyvältä tuntui. Huomasi että keventely on tehnyt tehtävänsä. Yritin pysytellä juostessa Polarin mukaan ns."keltaisella alueella", mutta vauhti ja syke meinasi vaan väkisellä karata kun askel tuntui kevyeltä.Muutaman kerran syke nousi "punaiselle" eli yli 184 ja tätä rajaa on maratonilla parempi olla rikkomatta. Toki silloin kilometrivauhtikin oli 5:00 nurkilla. Anyway, tuon lenkin perusteella noin 5:15 alkuvauhti pitäisi olla ihan OK.

 

Torstaina tai perjantaina vielä lyhyt lämmittely-lenkki ja sitten Lauantai-aamuna Tallinnaan. Jännitys on nousussa ja kisapäivän sääennuste näkyy elävän päivittäin. Välillä näytti runsastakin sadetta mutta nyt lupailee poutaa ja jopa turhankin lämmintä loppumatkaan (19 ast) Ihanne olisi tietysti tyyntä, pilvistä ja lämpöä 10-13 ast. Uusimpien ennusteiden mukaan alkumatka voi ollakin lähellä tuota.

 

Maltopussi on tuossa pöydällä ja ajattelin aloittaa tankkauksen tänään illalla. Huominen työreissu Helsinkiin vähän sotkee kun valmiiksi sekoitettua juomapulloa ei voi kuljettaa lentokoneessa. Pitänee ottaa sinne vaan tyhjä pullo ja jauhetta mukaan ja sekoittaa perillä. Onneksi on vaan päiväreissu joten illaksi kotiin.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Kiitos @ZeroDiesel Aina se vaan jännittää vaikka on jo neljäs maraton edessä ja kaikki pitäisi tehty mitä on tehtävissä. Toisaalta mitään isompia paineita ei nyt ole sillä se "maaginen" 4h:n raja onneksi rikkoutui jo edellisellä maratonilla. Olisihan se silti poikaa jos ennätyksen saisi tehtyä. Siksipä laitan nyt ihan julkiseksi omat arvosanat mahdolliselle loppujalle:

 

alle 3:45 erinomainen 10

alle 3:50  kiitettävä 9

alle 3:55 hyvä 8

alle 3:58 tyydyttävä 7

 

3:58 on edellinen ennätys joten sen alittaminen jo tekee reissun onnistuneeksi. Vähintään kiitettäväähän sitä aina tavoitellaan, joten siitä tuo ketjun otsikkokin 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Kiitos @MaraToni! Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Pitkien lenkkien vähäisyys väistämättä vähän huolettaa ja pahoin pelkään että jonkinmoinen kanttaus on taas tulossa kolmenkympin jälkeen. Jospa saisi siihen mennessä tienattua alkumatkalla sen verran "hyvää" että olisi silti mahdollisuus yltää "kiitettävään"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy