Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Heke ( Tallinnan maraton 8.9 alle 3:50)


Heke

Recommended Posts

13.7 PK-lenkki 8,4km@0:53@6:14min/km

Vaimo ja tytöt jäivät alkuillasta vielä uima-altaalle täällä Sunny beachilla, mutta minä vaihdoin lenkkarit jalkaan ja lähdin tutustumaan tähän "turistirysään" juoksemalla. 

Lämmintä oli 25 astetta mutta tuuli viilensi kutenkin sen verran että ihan inhimilliset olosuhteet oli juosta. Yllättävän paljon muitakin oli uskaltautunut juoksulenkille auringon painuttua hieman alemmas ja lämpötilan pudottua muutamalla asteella keskipäivän 30 asteesta. Kiva kaupunkikierros kaiken kaikkiiaan. Muutamia forrest gump-huutoja kuului sieltä täältä, mutta sehän vaan piristi mieltä

Muokattu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15.7. Juoksua 8km@0:49@6:11min/km

Eilinen päivä meni lepäillen mutta tänään olimme reippaita heti aamusta. Herättiin vaimon kanssa jo hieman aiemmin ja juoksukamppeet päälle ja lenkille heti kahvikupposen jälkeen. 

Olipas rankkaa! Täysin tyyni sää ja aurinko porotti tosi kuumasti jo aamusta. Pari kilometriä tingittiin alkuperäisestä suunnitelmasta kun ei vaan millään jaksanut. No parempi tämäkin kun ei mitään. Pakko on nimittäin koettaa kuluttaakin kaloreita sillä tällaisella all inclusive-lomalla niitä tuppaa kertymään. Aamiainen, lounas, välipala ja illallinen Ilmaisine juomineen on kyllä ihan liikaa ja näkyy kohta vyötäröllä...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16.7 Juoksumatolla 6km@0:37@6:08min/km

Ulkona oli niin kuuma että päätin kokeilla hotellin kuntosalia. Pieni kuuma kellarihuone löytyi mutkien takaa ja siellä oli ihme kyllä useita ihmisiä kuntoilemassa. Kaksi juoksumattoa siellä oli mutta toinen oli rikki. No toinen oli vapaa joten ei muuta kuin lätkyttämään.

10 minuutin jälkeen hiki jo virtasi kun ilmanvaihto oli ihan olematon ahtaassa huoneessa. Kohta sen jälkeen kävi jo ensimmäinen katselemassa siihen malliin että olenko kohta jo lopettelemassa. Jotenkin alkoi tympimään koko homma ja kun puolen tunnin jälkeen tuli lisää jonottajia niin päätin kiristää ruuvia, ottaa loppukirin ja laittaa pillit pussiin. No tulipahan kokeiltua tuokin, mutta seuraava lenkki on ihan sama juosta ulkona jos vielä innostun lenkille. 

 

Link to comment
Share on other sites

18.7 juoksua 10,1km@1:06@6:32min/km

Lähdin liikkeelle vasta auringonlaskun jälkeen illalla kymmeneltä ja toiveena oli hieman ihmillisempi juoksusää. Harmittavasti sattui varmaan lomaviikon kuumin ilta ja lisäksi vielä myöhään syöty illallinen teki menon raskaaksi ja lopulta vaivalloiseksi.

Juoksin Sunny beachilta Nessebariin ja siellä tuli vitonen täyteen. Sitten U-käännös ja takaisin hotellille. Koko menomatkan odottelin että kohta ne mahavaivat helpottaa, mutta turhaan. Vaivat vaan paheni ja viimeiset kaksi kilometriä oli jo yhtä tuskaa. Pakko oli kävellä osa matkasta. Yhtäkaikki sen opin kyllä että raskaan illallisen jälkeen ei kannata lenkkeillä. 

Tänään sitten lento Helsinkiin ja yö pilot-hotellissa ja maanantaina automatka kotiin. Viikko tuli sitten täyteen ja tässä kuluneen viikon saldo:

Juoksua 32,5km (3:25)

Hieman kevyempi viikko ainakin kilometrien osalta. Juoksu ei kyllä kulkenut täällä lainkaan. Jos edeltävällä viikoilla sujui kivasti niin nyt oli kyllä sitten toista ääripäätä. Toki olosuhteet juoksuun ei olleet täällä kovinkaan häävit, sillä kuumuus ei vaan sovi minulle. Toisaalta loma on loma ja kaikki kilometrit tuli vähän kuin boonuksena. Ihan alunperin ajattelin jopa jättää lenkkarit kotiin.

 

Link to comment
Share on other sites

20.7 Maantiepyöräilyä 23km@0:54@avg 25,4kmh/h

Kotona taas ja Ihan pakko oli päästä pyöräilen viikon tauon jälkeen. Tyyni ja valoisa kesäilta on mitä parhain sää pyöräilylle ja siksi vauhti taas karkasi ja ajelin vakiokierroksen hieman PK- vauhtia reippaammin. 

Pääsin testaamaan samalla uutta tankoon kiinnitettävää älypuhelinkoteloa jossa on läpinäkyvä kansi. Löysin nimittäin tällaisen tänään Tammiston XXL-kaupasta ja ostin kokeeksi. Ensivaikutelman perusteella kätevä ja suositeltava lisävaruste retkipyöräilyyn. Laitoin puhelimeen runrastic-sovelluksen päälle ja pystyin vauhdissa seuraamaan eri speksejä ja karttaa suoraan ruudulta. Toisaalta tällainen yllyttää vauhdin pitoon kun näkee kertyneen keskinopeuden koko ajan, mutta silti kiva pussukka joka saa jäädä pysyvästi pyörääni. 

Huomenna sitten taas juoksun pariin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21.7 Reipas juoksulenkki 13,9km@1.22@5.53min/km

Juoksimme lenkin yhdessä vaimon kanssa myöhään illalla. Alkumatkasta oli vielä hieman kuuma, mutta loppumatkalla jo melkein paleli, sillä sen verran reippaasti lämpötila laski illalla yhdentoista jälkeen. Mukava oli silti jolkotella inhimillisessä kelissä helteisten Sunny beachin lenkkien jälkeen. Ihan kivasti kulki vaikka PK-vauhtia tuo ei varmasti minulla ollutkaan. Vaimo ei kuitenkaan malta juosta tätä hiljempaa, joten ei auta kuin tyytyä tähän jos meinaa yhteislenkkejä juosta.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22.7 Palauttava pyörälenkki 23km@0:57@24,2km/h

Yhteislenkki vaimon kanssa, mutta juoksulenkki vaihtui pyöräilyksi kun sää oli taas harvinaisen mukava pyöräilyyn. Juostaan sitten syksymmällä enemmän kun sataa ja tuulee päivästä toiseen. Oheislajeistani niin maantiepyöräily kuin hiihto on molemmat säistä riippuvaisia lajeja, joten "taotaan nyt kun rauta on kuumaa"

 

Link to comment
Share on other sites

23.7 Juoksua 13,1km@1:19@6:02

Myöhäisillan lenkki pienessä tihkusateessa ukkoskuurojen jälkeen. Ilma oli raikas ja helppo hengittää, joten olosuhteet juoksulenkille olivat kohdallaan. Sain vielä ihailla matkalla niin upeaa sateenkaarta että harvoin näkee. Juoksu kulki tunnin ihan kivasti, mutta loppu oli enemmän puurtamista. Ehkä lepopäivä voisi olla paikallaan, joten korkeintaan pieni palauttava lenkki tänäiltana.

Link to comment
Share on other sites

23.7 Juoksua 13,1km@1:19@6:02

Myöhäisillan lenkki pienessä tihkusateessa ukkoskuurojen jälkeen. Ilma oli raikas ja helppo hengittää, joten olosuhteet juoksulenkille olivat kohdallaan. Sain vielä ihailla matkalla niin upeaa sateenkaarta että harvoin näkee. Juoksu kulki tunnin ihan kivasti, mutta loppu oli enemmän puurtamista. Ehkä lepopäivä voisi olla paikallaan, joten korkeintaan pieni palauttava lenkki tänäiltana.

Hyvin olet taas pistellyt menemään sateenkaaren kera.Mulla kanssa samanlaisia tuntemuksia tällä hetkellä tuon palautumisen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Tuo palautuminen onkin joskus vaikea arvioida. Välillä tuntuu että voisi juosta vaikka joka päivä, sitten tulee taas jakso jolloin lepopäiviä tuntuu kaipaavan enemmän. Olen kuitenkin yrittänyt kuunnella omaa fiilistä ja mennä sen mukaan. Ehkäpä se onkin viisainta, mutta joskus houkuttaisi kokeilla oikein tehoviikkoa ja juosta vaikka 80km viikossa. Se tiki edellyttäisi pyöräilytaukoa, joten katsotaan syksymmällä kun pyöräilykelit loppuu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26.7 Pitkis 24,0 km@2:27@6:09min/km

Kaksi lepopäivää teki terää ja olipa mukava lähteä pitkikselle hyvin palautuneena ja tuoreilla jaloilla. Juoksimme lenkin yhdessä vaimon kanssa ja hyvin jaksettiin lätkytellä. Sen verran oli kuitenkin kuuma sää että pakko oli puolivälissä hakea juomapulloihin täydennystä huoltsikalta. Siellä pieni breikki ja geeli naamariin ja paluumatka kotiin sujuikin taas ihan mukavasti.

Viikkokin tuli täyteen ja tässä speksit:

Juoksua 51km, 5:09

Pyöräilyä 46km, 1:51

Viikon liikkujien tunnit yhteensä siis 7:00, joten oikein hyvä viikko kaikenkaikkiaan. Kyseessä oli viikko 1/12 kohti Münchenin maratonia ja tästä on hyvä jatkaa. Mitään varsinaista treeniohjelmaa minulla ei sinne ole, mutta yritetään pitää kilometrit ylhäällä ja vaihdella juoksuvauhteja entistä enemmän. Pyöräily toki kulkee mukana niin kauan kun kelejä piisaa. Yksi puolikkaan kilpailu olisi tarkoitus juosta syyskuussa kolme viikkoa ennen maratonia, mutta muuten ei ole mitään tarkempaa lyöty lukkoon. Mennään fiiliksen mukaan ja koetetaan päästä mahdollisimman hyvään kuntoon noihin syksyn kisoihin.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vai Münchniin olet matkalla. Se on ihan mukava tapahtuma. Viime syksynä kävimme tyttären kanssa siellä hölkkäämässä.

Pyöräily on kyllä hyväksi jaloille. Se on hyväksi myös päälle. Itselläni meinasi viime syksynä tuonne Müncheniin treenatessa, vuoden toiselle maralle, homma alkaa maistumaan puulta. Nyt on ollut ohjelmassa myös pyöräilyä ja uintia - on paljon kivempaa! Juoksua on pikkuisen vähemmän muttei ero kovin suuri ole. Muut lajit ovat mahdollistaneet näin loman aikana runsaan liikkumisen ilman kyllästymistä ja pökkelöityneitä jalkoja. Vielä pitäisi miettiä, miten töiden alettua ehtii ulkoilemaan. Ihan näihin kesäloman viikkotunteihin ei taida riittää voimia.

Link to comment
Share on other sites

Muncheniin olemme ilmoittautuneet  ja lennot ja hotellikin on jo varattuna. Pitäisi olla tosiaan mukava, kohtuullisen kokoinen tapahtuma ja reittikin nopeahko. Aikatavoitteena olen pitänyt 4h15min, eli noin 6:02 min/km-vauhdilla pitäisi siis jaksaa koko matka. Minulla on kyseessä otsikon mukaisesti toinen maraton ja vaimolle neitsytmatka. Juoksin oman neitsytmatkani viime syksynä Budapestin helteessä ja nyt olisi toiveissa hieman inhimillisempi sää. Sen myötä viimevuoden loppuajasta tavoitteena olisi siis nipistää reilu puoli tuntia pois.

Itsekin pidän siitä että on kokoajan joku oheisliikunta mukana joka tuo vaihtelua juoksulle. Jalat ja pää tykkää ja näin tulee treenituntejakin kerättyä mukavammin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy