Jump to content
Juoksufoorumi.fiHeke ( Tallinnan maraton 8.9 alle 3:50)


Recommended Posts

Moikka juoksijakaverit,

 

Ajattelin sitten alkaa itsekin pitää julkista päiväkirjaa juoksuistani kun niin mielellään lueskelen teidän muidenkin sivuja 😄

 

Taustaa: pituus 191, paino 92-96kg ja ikää 47v. Aloitin juoksuharrastuksen syyskuussa 2013 lähes nollasta. Olin juuri lopettanut tupakoinnin ja lenkkeily oli hyvä keino pysytellä savuttomina. Alussa lenkit oli isolta osin kävelyä, mutta kunnon parantuessa juoksupätkät lisääntyi hitaasti mutta varmasti. Lahjoja minulla ei kestävyyslajeihin ole koskaan ollut, mutta jostain syystä jäin kuitenkin juoksukoukuun varsin nopeasti.

 

Alusta alkaen olen juossut 3-5 lenkkiä viikossa, tosin treeneistä osan olen korvannut talvella luisteluhiihdolla, säbällä ja kesällä myös maantiepyöräilylenkeillä. Tykkään juoksusta paljon ja juoksen aloittelijaksi aika paljon hieman pitempiäkin lenkkejä. Peruslenkki on 10-13km. Viikkokilometrit ovat olleet 40-60 välissä ja lisätreenit ovat olleet juuri noita korvaavia lajeja.

 

Kilpailuja on takana kaksi puolikasta ja yksi mara. Eka kilpailu oli HCR2014 ja se meni hieman alle 2:10. Toinen puolikas oli syyskuussa ja siellä meni tasan 2:00. Maratonin juoksin Budapestin helteessä aikaan 4:48.

 

Maratoni jälkeen olen treenannut säännöllisesti ja seuraava kisa on HCR toukokuussa. Siellä olisi tavoittena jo 1:55 alitus. Kesän aikana olisi tavoitteena puristaa puolikkaan aika 1:49:xx ja lokakuussa sitten toiselle maratonille jonnekin päin Eurooppaa. Siellä pitäisi päästä jo 4:15 aikaan.

 

Juoksutreeneistä sen verran että tällä saralla olisi varmaan paljon kehittämistä. Sykkeitä seurailin vuoden verran mutta mittarin rikkouduttua olen juossut vaan fiilispohjalta. Niinhän siinä tietysti sitten kävi niin että keskivauhdit kasvoivat ja PK-lenkeistä on tainnut tulla VK-1lekkejä.. Tykkään juosta sellaisia maravauhtisia lenkkejä ja siinä sykkeen helposti karkaa pois PK-alueelta. Olen kuitenkin kuntoilussa sen verran alkutaipaleella että olen ajatellut kaikkien juoksujen olevan "kotiinpäin". Toki olen pyrkinyt vaihtelevuuden ja myös siihen että juoksen välillä sellaisia testejä jossa näen missä mennään. Yksi tällainen oli viime viikonlopun cooper jossa meni 2610 m. Ei häävi tulos mutta silti 140 metriä enemmän kuin viime elokuussa. Tavoitteena olisi tälle kesälle päästä cooperissa paremmin kuin intissä vuonna 1989 eli 2750m. Olen siis luonnostaan hidas ja oikealla treenillä tuokin kyllä paranisi nopeamminkin. Toisaalta kun aloitin juoksua syyskuussa 2013 niin silloin meni noin 1600m...

 

Juoksen juoksemisen ilosta, mutta haaveena oli juosta maraton alle 4h joskus vuonna 2016. Viime vuonna juoksukilometrejä kertyi 1650. Tälle vuodelle on nyt kasassa 490km ja tavoitteena olisi päästä vähintään viimevuoden lukuihin.

 

Tämän viikon juoksut on tässä:

ma 6.4 13.1km/ 1:22 / 6:18

ti. Säbää 1:15

pe. 8,02km/ 0,49min/6:08

11.4 la maravauhtinen pitkis 23,3km/ 2:22min/ 6:06

 

Tämän päivän pitkis jätti kyllä hyvän mielen. Tuolla vauhdilla olisin hyvinkin voinut lähteä maralle.. Samalla tuli näköjään rikottua minuutilla viime kevään HCR: n puolimaratoninkin aikakin. Näin se kunto näköjään pikkuhiljaa paranee..

 

Ohhoh, tulipa siinä vuodatettua jo heti alkuun. Saa kommentoida! Yritän päivitellä tätä vähintään viikoittain.

 

Heke

Link to post
Share on other sites
  • Replies 683
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

HCR takana. Aika 1:54:xx.   Ihan OK juoksu kun tavoite (1:55) tuli saavutettua. Keli oli hyvä ja reitin alkupuoli tosi tasaista. Toinen puolikas on sitten yhtä mäkeä ja kruununa Maunulan hii

Amsterdamin maraton takana. Loppuaika 3,58,xx. Vaikeuksien kautta kyllä meni, sillä ensimmäiset 32km oli helppoja mutta viimeinen kymppi täyttä tuskaa ja taistelua pohjekramppien kanssa. Reipas alkuva

Paljon on taas vettä virrannut Vantaassa siitä kun viimeksi olen päiväkirjaani täyttänyt. Nyt voisi olla aika ryhdistäytyä. Viime vuosi oli sellaista sekalaista kuntoilua kun tuli pyöräiltyä, juostua,

Posted Images

Kiitos kommenteista Reenaaja ja hidas

Eilen tuli kuitenkin vielä yksi merkintä reenikalenteriin. Palauduin nopeasti reipasvauhtisesta pitkiksestä ja päätin käydä eilen illalla vielä kevyemmän palauttavan lenkin. Se meni näin.

10,47km/68min/ 6:31 min/km

Fiilis lenkillä oli tosi kevyt. Jotenkin tuntui että en ole ennen pystynyt juoksemaan tuota vauhtia noin kevyesi. Sykemittari olisi varmaan paljastanut fiiliksen oikeaksi. Nyt tuntuu siltä että viikon takainen Cooper nosti tasoa taas pykälällä ylöspäin ja hyvä niin. Jotenkin tuntuu että onhan tässä jo junnattukin...

Viikon saldoksi tuli 55 km ja tiistain säbäpeli päälle

Tänä aamuna kun heräsin niin kurkkua kuristi ja tuntuu että orastaa flunssa olisi tulossa. Toivottavasti olen väärässä. Pitää kuitenkin illalla katsoa jättääkö lenkin väliin.

Link to post
Share on other sites

15.4 Kiihtyvä VK-lenkki 11.03km/1:00:18/5:28min/km

Lähdin melko rauhallisesti liikkeelle mutta kun kulki kohtuullisen hyvin niin päätin lisätä vauhtia ja tehdä tehokkaamman VK-lenkin kiihdyttäen. Viimeiset 8 km meni 5:20 vauhdilla, mutta aikamoista raastoa oli. No tulipahan samalla tehtyä epävirallinen kympin ennätyskin, 54min tasan. (km-1-11) Nyt ainakin tuntuu että HCR-puolikas 5:20 vauhdilla on utopiaa. No tavoite onkin alittaa 1:55 ja siihenhän riittää 5:25 vauhti. Samaten 4 minuutin puristaminen pois kympin ajasta ei oo ihan pikku juttu.

Persuus onkin nyt sitten kipeänä kuten normaalistikin kun juoksen kovempaa. Pitänee vaan juosta näitä vähän useammin niin ehkäpä se siitä.

Link to post
Share on other sites

16.4 palauttava PK-lenkki 9,3km/1:00/6:32min/km. Kiva ilma ja kylläpä tuntui hiljaiselta vauhdilla nopean lenkin jälkeen.

17.4 reippaampi normilenkki 13,1km/1:18/5:59min/km. Jäähyväislenkki ensimmäisille Adidas adistar boosteille jotka on kestänyt noin 1400 km!Ihan laadukkaat ovat olleet kun on näin hyvin kestänyt 95-kiloisen alla. Hienosti kulki taas ja on se vaan mukava juosta kun tiet ovat sulaneet täällä pohjoisessakin ja valoa riittää iltaisinkin.

Link to post
Share on other sites

19.4 semipitkis 19.1km/1:55/ 6:03 min/km

Viikko 16: Yhteensä 53 km juoksua ja reilu tunti säbää. Ihan hyvä viikko siis.

Tarkoituksena oli juosta pitkis hiljempaa mutta vaimon vetäessä kovassa myötätuulessa vauhti vaan karkasi menomatkalla hieman kovaksi. Palatessa sitten puskettiin vastatuuleen mutta yritettiin sitten pitää saavutetusta vauhdista kiinni. Ihmeen hyvin se menikin ja keskivauhdiksi tuli oikein mukavat 6:03. Harmitti kun sykemittari oli rikki ja nyt olisi ollut mukava tarkistaa myös lenkin keskisyke. Fiilis kuitenkin on että aika alas se taisi jäädä ja jonkinmoinen hyppäys uudelle tasolle on juoksukunnossa tullut. Pitänee ilmeisesti ostaa uusi mittari niin ei tarvitse arvuutella.

Nyt alkavasta viikosta tuleekin hieman erilainen kun mennään vaimon kanssa loppuviikoksi Saariselälle hiihtelemään. Toisaalta hyvä että jalat saa iskutuksesta vähän lepoakin...

Link to post
Share on other sites

20.4 Normi PK-lätkyttelyä 13,1km/1:21/ 6:13 min/km

Mukava ja kevyt saunalenkki kevät-iltana. Vähän jäykkää menoa kun on yhä persuus/pakarat jumissa. Toisaalta eipä ihmekään kun nyt jo näyttää Huhtikuulle 161km juoksua ja vielä 10 päivää tätä kuuta jäljellä. Aiempi kk.ennätys 186km taitaa mennä rikki vaikka tämän viikon juoksut taitaa olla tässä ellei sitten keskiviikkona kävis pienen lenkin. Tänään on säbä-ilta ja Torstaina kohti Saariselkää ja siellä hiihtoa loppuviikko.

Link to post
Share on other sites

21.4 Sählyä 1h15 min

Kesän kisakalenterikin alkaa päivittymään ja syksyn maratoniksi on valikoitunut Münchenin maraton 11.10. Hirveästi tietoa en ole onnistunut tapahtumasta löytämään mutta ilmeisesti keskisuuri tapahtuma on kyseessä. Reitti pitäisi olla aika tasainen ja maali olympiastadionilla. Helteitä ei pitäisi myöskään enää olla tuohon aikaan, joten edellytykset hyvään juoksuun pitäisi olla olemassa. Jos joku palstalaisista on ollut Münchenissä niin kaikki info otetaan mielellään vastaan

Link to post
Share on other sites

München on kiva maraton. Ei mikään Tukholman tapainen massajuoksu maratonin osalta. On siellä silti paljon porukkaa. Samalla juostaan myös kymppi, puolikas sekä viestimaraton, joten ei tarvitse yksin juosta.

Olympiastadion oli pettymys siinä mielessä, ettei siellä juostukaan maaliin Tukholman tapaan tyylikkäästi juoksurataa pitkin. Mitä ihmeen asvalttia sinne oli vedetty?

Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedoista rinieme, mukava kuulla. Todella suuresta maratonista minulla ei ole kokemuksia kun ainoa on se viime lokakuussa juostu Budapestin maraton. Se oli kooltaan hieman Munchenia pienempi, mutta silti ihan riittävän iso. Jäniksiä on Munchenissä aika moneen tavoiteaikaan ja jopa 4;15 jänispalvelu löytyy. Nyt tuntuu että sen perään taidan syksyllä lähteä.

Tänään oli ihan kohtuu freesin tuntoinen olo ja päätin käydä kuitekin juoksulenkillä vaikka kilometrejä on tullut viimepäivinä aika runsaasti.Lähtiessä tuntui niin keveältä että päätin tehdäkin reippaamman Vk1-vk2 lenkin, jollaisia aina silloin tällöin teen hieman testimielessä. Näin se meni: 13,1km/72min/5:32min/km. Vauhti kiihtyi pikkuhiljaa ja viimeinen vitonen tuli noin 5:20 vauhdilla. Fiilis lenkin jälkeen oli hieman kaksijakoinen. Vajaa 2 minuuttia tuli parannusta edelliseen vastaavaan testilenkkiin, mutta olisin odottanut ehkä hieman enemmän. Toisaalta jos huomioi poikkeuksellisen kovan edeltävän viikon niin siihen nähden meni kohtuullisen hyvin. Pitää käydä vielä parin viikon päästä lepopäivän jälkeen kokeilemassa tosissaan saisiko tuosta vielä toiset 2 minuuttia nipistettyä. Se tarkoittaisi käytännössä 5:20 keskivauhtia koko matka. Mikäli se onnistuu niin voisi sitten kokeilla lähteä HCR:ssä samaa vauhtia liikkeelle. Jännä nähdä kuinka käy...

heke

Link to post
Share on other sites

Münchenissä kannattaa varata reilusti aikaa numerolapun hakureissulle ja marapäivänä lähtöpaikalle ehtimiseen. Olympiapuisto on laaja eikä järjestäjien kartoista ja opastuksista oikein ottanut selvää. Metrolla pääsee kyllä lähelle. Juoksupäivän aamuna mentiin ratikalla ja käveltiin vain muiden perässä. Perille löydettiin mutta ei jäänyt paljon ylimääräistä aikaa ehtiä lähtökarsinaan. Karsinat olivat myös aika epäselviä eikä oikein ehtinyt ottaa niistä selvää. Meilläkin oli aikomuksena seurata 4:15-pupuja, vaan eihän niitä lähdössä löytynytkään. Eikä ehtinyt etsimään...

Juoksun jälkeen kävimme uimahallilla suihkussa ja hieronnassa. Sitten ajattelimme mennä ratikalla takaisin hotellille. Mutta mutta... tapahtuman vuoksi ratikat eivät vielä kulkeneet. Joskus myöhemmin illalla niitä olisi taas ollut. Siinä vaiheessa metrollekin olisi ollut pitkä matka, joten talsimme väsyneillä jaloilla ratikkakiskoja seuraillen kohtaan, missä oli toimivia linjoja. Neuvona siis: juoksun jälkeen metrolla.

Itse juoksu oli hieno tapatuma. Kaikien kaikkiaan reissusta jäi hyvät muistot ja myös maraennätykset. Tänä vuonna kokeillaan taas jotain muuta. Ostettiin myös tapahtumapaidat matkamuitoksi. Eivät olleet ihan ilmaisia mutta laatu on erittäin hyvä. Paidan voi ostaa jo ilmoittautumisen yhteydessä. Samoja paitoja myydään kuitenkin myös expossa ja tapahtumapaikalla.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy