Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
nedflanders

Sinun lenkkireittisi?

Recommended Posts

Useimmat meistä juoksevat niitä tuttuja reittejä jotka lähtevät kotiovelta. Osa meistä juoksijoista asuu kaupungeissa, osa taas maaseudulla ja näin siten lenkkiympäristöstö on sen mukainen missä asuu.

Minä asun Helsingissä, Roihuvuoressa ja asuintalostani on matkaa merenrantaan vajaat 300m. Lenkkireittini kulkevat Marjaniemen, Tammisalon ja Laajasalon maisemissa, erityisen kauniina pidän Tammisalon kanavan seutua jossa hiekkapintainen kevyenliikenteenväylä kulkee ihan kanavan vieressä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvella ei ole täällä pienessä teollisuustaajamassa järkeviä reittejä kuin kevyenliikenteen väylät ja sitten hiihtoladut suksilla. Kesällä kuntorata, urheilukenttä, asfalttitiet, hiekkatiet, metsäautotiet, retkeilypolut eli valinnanvaraa on runsaasti. Tilaa on myös runsaasti, ei tarvitse juurikaan väistellä toisia kulkijoita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tampereen Teiskon Kämmenniemessä asustelen rakkaan avokkini ja pienen poikani kanssa, materiaalisesti köyhää, mutta henkisesti ja sielullisesti hyvin rikasta elämää viettäen.

Asfalttia ja melko nousurikasta on normi juoksulenkkini.

Reiteissä melko vähän vaihtelun mahdollisuutta kun täältä lenkille lähtee, eli näin juoksijan kannalta huonolla sijainnilla asuntomme on.

Hyviä metsäpolkuja ei täällä ole, vaan tosiaan ihan kovalla alustalla juoksentelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisteet myös keskuspuistolle .

Nykyään Hyvinkääläisenä suuri osa lenkeistä valikoituu täällä tehtäviksi mutta aika ajoin on päästävä joko Vantaalle auto Kuusijärven parkkiin jossa erilaisia reittivaihtoehtoja joko Keravan suuntaan ja Tuusulaan tai kohti Kehä 3.sta ja joskus Ikean ohi Malmille päin.

Tai sitten se Keskuspuisto, yleensä auto Paloheinän parkkiin ja siitä joko Pitkäkosken kautta Pirkkolaan tai jos pitempi lenkki niin Laaksoon ja Uimastadikan kierto ja takas eri reittejä käyttäen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keravanjokivartta ulkoilupolkuja pitkin Vantaanjoen risteykseen ja,jos pitkiksellä,niin edelleen Vantaanjokivartta

Haltialan maalaisidyllisen tilan läpi metsäistä Kuninkaantammentietä(ulkoilupolku)aina Vantaankoskelle asti ja siitä

yleensä Ylästöntietä takaisinpäin.Talvisin joutuu vähän reittejä muuttelemaan,kun tuo Kuninkaantammentie osan

talvea latuna.

Jokivarsia hyvä täällä meillä mennä,kun ulkoilupolut hyvin hoidetut/auratut ja mahtuu monenlaista luontomaisemaa

matkan varrelle.Toki tulee juostua asfaltillakin fillariteitä pitkin välillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meri siellä ja kivikko tuolla. Siinä jukosureittejäni rajoittavat tekijät. Aika vähissä on helpot vaihtoehdot. Voin toki valita, kierränkö vakioreitin vasta- vai myötäpäivään. Kummassakin tapauksessa lopussa on ylämäki, kun mökki sijaitsee mäen päällä. Pienillä lisämutkilla tuo perusreitti pyöräteitä pitkin säätyy 8-12 km:n pituiseksi.

Kesällä intoudun välillä myös noille kivikkoisille metsäpoluille. Niitä löytyy yllättävän paljon, kun vaan rohkeasti loikkaa ojan tuolle puolen metsään. Olen kotoisin hiekkaisilta mäntyankailta enkä ole oikein oppinut pitämään nyyisen asuinpaikan kivikoista. Hiekkakankaalla on paljon huolettomampaa juoksennella. Täällä pitää ola hereillä joka askeleella. Muuten löytää itsensä vaaka-asennosta.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä lenkkeily tuonu munkin elämään tavallaan paljon sisältöä !! Ja lapset myös antaa paljon ...poika on jo lyhyimmällä kovemmilla lenkeillä mukana .... Pysyny poissa "pahoilta " teiltä ... kiljun ja yleensä alkoholin juomisesta .... Ja hyvässä kunnossa 45 v ! Jäätävään kuntoon tähdätään ... Muuruveden hiekka teillä .... Eli lande maisemaa hölkätähän ... ....:stupid::running:

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua on tässä mielessä onnistanut. 100 metrin päästä pääsee Laajavuoren ulkoilureiteille ja metsäpoluilla. Tiejuoksuun sopivia reittejä lähtee ihan pihasta. Suuntaa vaihtamalla tarjolla on monenlaista reittiä: kolmen kilometrin päässä pääsee Finlandiamaratonin reitille. Järviä voi kiertää erilaisin pituuksin, 12,5, 15, 20, 27 tai näiden yhdistelmiä. "maaseutureittejä" voi juosta eri variaatioina 25-35 km:n mittaisina. Yhteistä lähes kaikille reiteilla ovat mäet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissumiehenä teen lenkkini siellä missä kulloinkin satun liikkumaan. Mieleen jääneitä vakiopaikkoja ovat Oulussa hupisaaret ja joenranta, Joensuussa Linnunlahti, Turussa Halisen lenkki ja Tukholmassa Östermalm.

Viikonloppuisin ja lomilla etsin voimia vapaa-ajan asunnon ympäristön mäkisistä maastoista. Espoossa minut löytää talvisin Areenalta ja kesäisin urheilupuiston lähiseuduilta.

Juoksemista voi harrastaa melkein missä vain. Lenkkivarusteet sopivat pieneen tilaan ja loppu on enemmän viitseliäisyyttä. Yritän valita hotellin keskustan ulkopuolelta niin, että liikennevalot eivät pysäyttele tarpeettomasti. Autolla pääsee keskustasta nopeasti pois väljempiin maastoihin. Niiden löytäminen vaatii hieman taustatyötä, mutta julkaistut maratonreitit antavat vinkkejä juoksukelpoisista reiteistä. Navigaattori auttaa jos eksyy.

Satunnaisreiteillä on vaikea toteuttaa tarkkaa suunnitelmaa. Vedot korvautuvat helposti olosuhteiden ohjaamilla vauhtileikittelyillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asun Helsingissä ja kotoani on pari kilsaa Laaksoon, josta lähtee tutut Keskuspuiston reitit. Sinne tulee suunnattua varsinkin sulan maan aikaan, talvella hieman harvemmin.

Muita vaihtoehtoja on Vanhakaupunginselän kiertäminen juoksemalla ensin Itäväylää pitkin Herttoniemeen, josta hiekkateitä pitkin vastapäivään ympäri.

Toinen samaan suuntaan kulkeva reitti on juosta Arabianrantaa pitkin Vantaanjoelle ja jokea pitkin niin pitkään kuin jaksaa. Takaisin pääsee samaa reittiä pitkin tai sitten tekee lenkin vielä Keskuspuistoon ja tulee puiston läpi kaupunkiin.

Talvella tulee juostua paljon Helsingin rantaa pitkin: Siirryn Rantatielle Sörnäisissä ja rantaa pitkin Kauppatori-Kaivopuisto-Eira-Ruoholahti-Lauttasaari ja samaa reittiä takaisin.

Kivan 8km pikkulenkin saa kun juoksee Itäväylää pitkin Mustikkamaalle ja kiertää saaren ympäri ja takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy