Jump to content
Juoksufoorumi.fi

100 kilometrin SM-kisa?


Hietsu
 Share

Recommended Posts

Endurancen syyskokouksen esityslistalta osui silmiin kohta "100 km:n SM-kisa?". Uskaltaisiko joku asiasta tietävä valottaa aihetta jo tässä vaiheessa?

Ensimmäisenä herää kysymys, järjestetäänkö SM-mittelö jomman kumman nykyisin järjestettävän kisan (Suomi-juoksu ja Masokistin unelma) yhteydessä vai uutena kilpailuna? Spekulaatioita kehiin, kiitos!

Link to comment
Share on other sites

No olisihan se hyvä suomi-juoksun tai masokistin yhteydessäkin, ja varmaankin korottaisi joidenkin huippujen panosta suoritukseen. Jos täällä ultrista keskustelun perusteella jotain voisi päätellä, olettaisin että ainakin osanottajia riittäisi nykyistä useammillekin ultralle. Järjestelyvoimavarat ovat sitten vähän eri asia...On tietysti helppo heitellä ideoita, mutta jollekin vähän viileämpään vuodenaikaa eli syksyllä/keväällä järjestettävälle sataselle tms. vois olla tilaus. Vaikka nythän jo hahmotellaan 12 h/ 24 h juoksua, joka ajaisi suht saman asian ja enemmänkin. Ja mahtuuhan sinne kummallekin reitille ultraajaa ja vielä maratoonarit päälle. Ensi vuonna en tyydy vain katsojaksi ja kannustajaksi, vaan tuppaudun toimitsijaksi ellen ole kisaamassa. Ainakin Suomi-juoksussa Roger Dyhr valitteli toimitsijoiden haalimisen vaikeutta niin sydäntäsärkevästi, että ihan nolotti olla paikalla pelkkänä katsojana...

Link to comment
Share on other sites

Kolmatta satasta ei ole järkeä edes alkaa suunnittelemaan. 24 h on ultrajuoksussa se toinen päälaji satkun lisäksi. Itse en odota juoksevani lähivuosina Suomessa kaksnelosta, sen järjestäminen kun ei taida olla järkevää näillä eväillä (liian vähän rahaa ja juoksijoita).

Pohjoismaissa ja euroopassa niitä piisaa, ja niihin suuntaan katseeni.

Link to comment
Share on other sites

No niinpä kai. Periaatteessa te kovimmat menijät kykenisitte varmaankin käymään läpi kaikki 7 (tai no ainakin suomi-juoksun väliin jättäen) vuoden ultrat Suomessa. Eikös se tilanne maratonienkin osalta ollut vähän samanlainen joskus kauan sitten ennen maratonbuumia. Vaikka eihän noista ultrista maratonia vastaavaa massalajia tule millään.

Link to comment
Share on other sites

Virallista 100km SM-kisaa Suomeen ei saada vielä vuosiin tuntien ainakin joiltakin osin SUL:n toimintaa.

Mutta ns. epävirallinen SM-kisa voitaneen järjestää jo ensi vuonna, kenties?

Oma ehdotukseni on aloittaa tämä perinne Suomi-juoksun yhteydessä kesäkuussa 2007 ja seuraavana vuonna 2008 Masokistissa, siis vuorovuosittain näiden kahden kisan yhteydessä.

Jutellaan tästä(kin) aiheesta lisää Endurancen syysleirillä.

Link to comment
Share on other sites

Edwinin ehdotus (epävirallisen) SM-arvon vuorottelusta Suomi-juoksun ja Masokistin unelman kesken on kaikin puolin järkevin ratkaisu. Tottahan se on, että ultrajuoksusta ei pullamössömaassa mitään massalajia koskaan tule, joten uusien kisojen järjestäminen ei tällä hetkellä kovin realistiselta näytä.

Sinänsä on jännä ajatella, että joissakin maissa (tai ainakin yhdessä) ultrajuoksu on hyvin arvostettu osa urheilukulttuuria. Etelä-Afrikassa massojakin keräävä Comrades (hiukan alle 90 kilometriä) on taatusti maineikkaampi kisa kuin yksikään maassa järjestetyistä maratoneista.

Link to comment
Share on other sites

100km viralliseks ja kerryttämään Kalevan Malja-pisteitä. Ois ollut aika hieno ratkaisuvaihtoehto Maljalle tälle vuodelle (tosin maratonpäätös oli kyllä loistava sekin). 100km:llä TuUL ois varmaankin mennyt ohi HKV:sta. Lehtinen ja Wannas olisivat kironneet ja Mika Luoto naureskellen holkännyt Maljan Turkuun.

Siinä seurapomoille vähän päänsärkyä. 100km viralliseksi!

Link to comment
Share on other sites

Miten olisi myös epävirallinen SM-maastoultra? Minulla olisi myös paikkaehdotus mielessä....

Kannatettava ajatus!

Joku mainitsi tuolla eräässä epävirallisemmassa keskustelussa, että Pirkan hölkän maastoissa saattaisi olla myös mielekästä järjestää maastoultria, reitin pituudeksi tulisi n. 70 km. Tämä vain virikkeeksi mahdolliselle keskustelulle...

Link to comment
Share on other sites

Pirkanhölkän reitti olisi varsin mukava maastoultraksi edestakaisin ( noin 66 km ). Ei olisi edes mahdotonta, että ultra starttaisi samaan aikaan ja samasta paikasta. Ultran kärki olisi hölkän maalissa Tampereen AKK:lla ( tai mikä kirjainlyhenne olikaan ) noin 2,5 h startista. Sieltä takaisin on noin 14 km kohtaan, josta alkaa pitkä polkuosuus. Tätä ennen on reilusti kahden juoksijan levyistä reittiä. Eli vaikka hitaimmat kävelysarjalaiset menisivät 10 min/km vauhtia, niin he ovat jo yli 19 km päässä lähtöpaikalta, eli leveämmällä uralla siinä vaiheessa kun ultran kärki tulee vastaan. Huoltopaikat olisivat jo valmiiksi Pirkanhölkän järjestämiä ainakin menomatkan.

Link to comment
Share on other sites

Älkää hyvät ihmiset Pirkan reitille....

...silloin tämä tauno kokee liian kovaa pakkoa olla viivalla....:035:

Haaste:

Juokse satanen ensi kesänä, niin minä alan harjoitella saman tien uintia kerta viikkoon, luvaten yrittää triathlonia täysmatkoilla 2007. Pyörailyharjoitukset alkaa vasta kun tiet sulaa.

Link to comment
Share on other sites

Haaste:

Juokse satanen ensi kesänä, niin minä alan harjoitella saman tien uintia kerta viikkoon, luvaten yrittää triathlonia täysmatkoilla 2007. Pyörailyharjoitukset alkaa vasta kun tiet sulaa.

Ohhoh.

Kiitos kunniasta, Spartan veteraanit harvemmin meikäläiselle haasteita heittelee.

Nyt velliperseeksi leimautumisenkin uhalla täytyy kieltäytyä kohteliaasti.

Ensi kesänä ja aika ennen sitä olen suunnitellut että kaikki olemassa oleva vähäinen treeni-aika pitää käyttää tri-harjoitteluun noita lyhempiä (perus+puoli) matkoja silmällä pitäen.

Mutta sen verran voin luvata, että jos Pirkan hölkän yhteydessä maastoultra onnistuu, niin sinne lähden viivalle!

Kyllä noiden pitkien matkojen aika tulee, kun elämäntilanne antaa myöden sellaisen treenituntimäärän mikä tyydyttää. Ja ekana mulla listassa on tuo Ironman, katsellaan sitä satkua sen jälkeen....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy