Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Barcelona 4.3.2007


Recommended Posts

Onko teistä joku ollut Barcelonan maratonilla? Millainen keli siellä siihen aikaan oli? Entä järjestelyt? Ajatuksiini on tullut osallistuminen ensi keväänä. Kunto testataan Rautaveden maratonilla 4 viikon päästä. Saisiko kenties teistä hyvää matkaseuraa? T. maratoonari vm 52 Turusta

Link to comment
Share on other sites

Kiitos tiedoista! Netistä löytyi lämpötila maaliskuussa 13 astetta. Eikö reitti olekin lupaava http://www.barcelonamarathon.com/eng/index.html

Siis täällä: http://www.maratobarcelona.com/eng/index.html

Eipä hassummalta tosiaan näytä reitti. Maaliskuun säästä ei voi vetää kovin suuria ennakkoarveluja. Jo tammikuussa voi olla 20 tai yli, saati sitten maaliskuussa. Yleensä kuitenkin sateetonta ja aurinkoista, varmasti sopiva kuukausi heittää maraton.

Link to comment
Share on other sites

Lennot varattu. Motivaatio tammikuun lenkeille löytyy huomattavasti helpommin kun on selkeä tavoite jo maaliskuulle. Barcelona on muutenkin upea kaupunki ja illalla voi palautella La Ligan matsissa Espanyol-Villareal.

Barcelonassa ei muuten ollut viime vuonna yhtään Suomalaisjuoksijaa, ainakaan en tuloslistalta löytänyt. Barcelona on ollut suurinpiirtein HCM:n kokoinen tapahtuma, tälle vuodelle järjestäjät odottavat noin 7000 juoiksijaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Reitti Barcelonassa vaikuttaa pääpiirteittän aika nopealle. Välille 4-5km, 13-14km ja 15-16km aika tiukkaa nousua. Voisiko joku valaista miten paha tälläinen n. 20metrin nousu/km on, Tukholma maralla XXXX??-silta taitaa tehdä nousua n.30m/n.km, muistinkohan oikein (juoksin ekan maran 1996 tukholmassa, sillasta ei enää paljoa muistikuvia)- Joka tapauksessa taidan ottaa taktiikaksi tasaisen vauhdin jaon, paitsi em. kilometrit, jotka menen tod.rauhallisesti, tai sitten en....

http://www.barcelonamarato.es/common/profile.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Barcelonan maraton on nyt takanapäin.

Maratonin startti oli suhteellisen aikaisin eli 8.30, joten sää oli mukavan viileä arviolta noin 12c josta ilma juoksun aikana lämepeni maltilliseen n19c eli juoksusää oli lähes ihanteellinen. Järjestelyissä Espanjalaisilla on vielä jotain opittavaa esim. expo halli kannattaa avata hiukan aikaisemmin kuin 1h ennen starttia. Itsellä ei tullut paniikkia kun olin riittävän ajoissa paikalla, mutta kaikki eivät varmasti ehtineet viivalle varustesäilytys-ja Wc(muutama wc sisällä!!) hässäkän takia, mm. Rolf oli vielä 10min ennen starttia pitkän vessajonon päässä. Järjestelyisä positiivista ainakin se, että vettä ja urheilujuomaa jaettiin pulloissa myös juoksun aikana, tosin 5km huoltoväli oli minulle ainakin kilsan verran liian pitkä.

Oma juoksu lähti hieman takkuisasti liikkeelle, en meinannut saada hyvää juoksufiilistä aluksi päälle, joten pari ekaa kilometriä meni n.5.10/km vauhdilla tavoitteena olleen 4,55/km sijaan. Sitten pienen alamäkiosuuden jälkeen sain hyvän vauhdin päälle, kilometrit meni 4.35-4.50 välille aina 35km saakka. Puolimatkan väliaika oli 1.41.10 ja tunne todella hyvä, matka eikä vauhti tuntunut vielä oikeastaan missään. Tässä vaiheessa aloin jo suunnittelemaan negative spilttiä eli tavoitteeksi kerralla alle 3.20. No tämä tavoite kesti tasan seuraavat 10km, jonka jälkeen reidet alkoivat palautella miestä taas maan pinnalle. Viimeisillä kilometreillä espanjalaisilla oli varmaan ihmettelemistä yksinään kiroilevasta ulkomaalaisesta tyypistä, halu vaihtaa kävelyksi oli nimittäin sen verran kova että omaa kroppaa oli pakko hieman käskyttää voimasanoilla. Pääsin maaliin ajassa 3.25.34, vaikka viimeinen 5km vei aikaa yli 27minuuttia. Mutta oma ennätys parani kuitenkin melkein 4min, tästä on hyvä jatkaa treenejä kohti seuraavaa tavoitetta. Ja vielä Polarin tietoja: 42,2km avg 175 4.50/km.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy