Jump to content
Juoksufoorumi.fi

16.11.


Ellu
 Share

Recommended Posts

Aamu alkoi taas töihin juoksemisella 10,2 km 57'... Kyllä nää aamulla juostut pätkät taitaa sopia mulle aika hyvin, ainakin herää ennen töihin tuloa, eikä haahuile täällä kuin mikäkin zombi. Jalat tuntui vähän jäykiltä ja väsyneiltä, mutta se ei oikeastaan vauhdissa tuntunut juurikaan.

Iltapäivällä taidan taas verytellä jalkojani reippaalla kotimatkakävelyllä (reilu 7 km ja 60'), jos olo tuntuu siltä. Vähän on sellainen nuutunut olo, joten saa nähdä jaksanko rasittaa itseäni vielä lisää tänään. Ei se kai ihan fiksuakaan aina olisi... Mutta hölmöhän minä... :viheltely

Eilisestä myrskystä huomasi sen verran, että Hatanpään arboretumilta Pirkkalaan päin noustessa järven rantaa myötäilevällä hiekkapolulla oli kaatunut iiiiiiso puu ihan poikki kulkuväylän. Se oli sillai sopivasti mutkassa loivassa ylämäessä mulle, mutta vastaantulevat pyöräilijät hirvitti. Tein sitten päivän hyvän työn ja huutelin kahdelle vastaantulevalle pyöräilijälle varoituksen tuosta ja sain jopa ihan kiitokset takaisin. Lämmitti mieltä kivasti, lähes hiki tuli! 8)

Täysin off topic, mutta liittyy tämän hetkisiin tuntemuksiin, meijän kaveriporukka alkoi sitten eilen ihan virallisesti lisääntyä, ensimmäinen tulokas oli kolmikiloinen tyttö. Parin viikon päästä eli joulukuun alkupäivinä on seuraavalla parilla laskettu aika, sitten tammikuussa yksi, helmikuussa toinen ja maaliskuussa mun sisko saa kaksoset (tuleva kumitäti on aika täpinöissään! :innostunut ). Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole synnyttämässä huhtikuussa, mutta sitten taas toukokuussa on tulossa yksi vaavi.... Koita tässä nyt sitten tolkutella itselleen, että parin vuoden päästä voisi itsekin harkita nyyttiä, mutta kun toi vauvakuume alkaa jo vähän oireileen. :seinä Ääähh... Mulle kans, kaikki ja heti!!

Link to comment
Share on other sites

Otetaanpa käytännön esimerkki Maratonharjoitteluosion aiheeseen "alle kolmen tunnin".

Landor & co kyselivät miten päästään maralla alle kolmen tunnin ja millä vauhdilla mennään silloin 70% sykkeellä maksimista.

Juoksin aamulla 11,5 km 128 sykkeellä ( n.70 % max. ) 4:26 min/km. Kevyttä oli meno ja pk kohdallaan.

Eilen juoksin 19 km 141 sykkeellä ( 76 % ) 4:12 min/km, mikä antaisi mielestäni maratonajaksi naftisti alle kolmen tunnin, kun maratonin juoksee n. 150 sykkeellä ( 81 % max. ).

Yhteenvetona sanoisin että alle kolmen tunnin maratoonarin kannattaa siis keskittyä juoksemaan 4 - 4,5 min/km-vauhtia rennon kevyesti alhaisilla sykkeillä.

PS. onneksi on maraan vielä 2,5 viikkoa eli ennätän hyvin nostaa vauhtia suhteessa sykkeeseen ( MVH treeniä lisää ), joten mara voisi mennä lähemmäs 2:50.

Link to comment
Share on other sites

...Yhteenvetona sanoisin että alle kolmen tunnin maratoonarin kannattaa siis keskittyä juoksemaan 4 - 4,5 min/km-vauhtia rennon kevyesti alhaisilla sykkeillä.

...tätä odotellessa, mennään näillä eteenpän...

6,1 km, 149, 4:30 min/km, 81 max%, 73 res%

Kovalta tuntui. Tasavauhtisen lenkin viimeisellä vitosella keskisyke 152. Tämmösen vois nyt pk kaudellakin juosta kerran viikossa tai kahdessa. Yksi kuormittava treeni viikossa tulee spinningissä.

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus oli käydä tänään tekemässä ohjelman mukainen 30 min vk-lenkki, mutta päätin jättää väliin. Maanantain punttireenin jäljiltä on jalat vielä sen verran kipeät, että ajattelin antaa palautua. Samoin huomiseksi suunniteltu puntti siirtyy perjantaille. Tyhjää lähtisin repimään huonosti palautuneilla jaloilla, toistuisi vaan samat vaivat joista just pääsin eroon. Tänään riittää lämmittely ja pitkät venytykset.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy