Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Polvitaipeen kipu

Arvostele ketju:


Guest Rekisteröimätön
 Share

Recommended Posts

  • Vieras
Guest Rekisteröimätön

Hei,

olen 18-vuotias salibandya sm-tasolla harrastava tyttö. Nyt n. viikon verran oikean polven taipeessani on ollut ajoittain todella kovaakin kipua. Kipu esiintyy mm. polven kiertoliikkeissä, polvea koukistaessa, jos yritän istualteen venyttää pakaraa (nostamalla jalkaa toisen päälle), jalka ei jostain syystä nouse ollenkaan ja kipu on lähes sietämätön), seisoaltaan etureiden venytyksessä (jalka ei nouse ollenkaan niin ylös että saisin jalasta kiinni) ja nyt viimeksi maanantaina alkuverkalla spurtteja tehdessä ensimmäinen askel tuotti kipua ja pettämisen tunnetta. Kuitenkin treenit pystyin muuten lähes täydellisesti tekemään, silloin tällöin tuntui kipua jos esim nosti jalkaa liian "korkealle"..

Polven ojentaminen tuottaa kipua taipeeseen ja polven ulkosyrjälle. Jos yritän ottaa kenkää jalasta seisaaltaan (jännittämällä jalkaa) ei onnistu millään, tuottaa niin paljon kipua. Suurin kipu tulee silloin, kun jalka on koukussa ja yritän esim työntää jotain eteenpäin, eli kun jännitän jalkaa sen koukussa ollessa.

Lääkäriin/ortopedille en malttaisi millään mennä, koska ainakaan tähän mennessä ei ole tarvinnut jättää reenejä kesken, eli voin normaalisti harjoitella. Nyt on kuitenkin alkanut mietityttämään, onko jotain pahempaa voinut mennä rikki, ja teenkö hallaa polvelle kun en anna polven parantua..

Nyt kysyisinkin onko jollain kokemusta polven taipeen kiputiloista/vammoista..

Link to comment
Share on other sites

Mulla nyt vähän samaa vikaa, eli polven takana on kipua. Seuraavana päivänä lenkistä ei tunnu enää kävellessä, mutta tosiaan laittamalla enemmän painoa jalla/kyykkäämällä saa tuon kivun tuntumaan. Ja juoksulenkillä 5-10km kohdalla alkaa hieman jo tuntumaan.

Hiukka hankala paikallistaa mistä tuo tulee, että onko se suoraan polven takana vai esim. pohkeen yläreunassa. Mitäs tähän keksittäis? Tämä viikko ollu aikalailla lepäilyä, edellinenkin löysä. Nyt kävin salilla vähän habaa ja penaa tekemässä sekä kiskoin soutulaitetta, ja nyt kun koitin käydä kyykyssä niin ylös tullessa vihlaisi polven takana... Ei tässä nyt enää malttaisi löhötä sohvalla kun kiloja tulee ja veltostuu! :)

Link to comment
Share on other sites

Näin se tekee minullakin juuri jäisellä muhkuraisella alustalla nastareilla juostessa ja varsinkin juoksun jälkeen. Eniten tuntuu pohkeissa, enemmän vasemmassa ja myöskin polvitaipeessa ja jalkapohjassa. Kävely ja hiihto sekä venyttely kyllä auttaa kireyden laukaisemiseksi. Painojen kanssa kyykkäämistä olen myös toistaiseksi vähentänyt. Onneksi on nyt hyvät hiihtokelit.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy