Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mitenkäs teette itsenne näkyville pimeässä?


Lionel

Recommended Posts

Yhden iltalenkin aikana minuun meinattiin törmätä kahteen oteeseen. Ensin oli pimeällä papparainen tulossa kauppakeskuksen liittymän liikenteenjakajan VÄÄRÄLTÄ puolelta päälleni! Onneksi ehdin hypätä pois alta. Seuraavaksi nainen tuli Citymarketin pihalta suoraan eteen, ja taas ripeä väistö pelasti minut.

Jotain rankempaa piti ruveta kehittelemään suojaksi ranneheijastimien tilalle. Tarkkailin juoksulenkeilläni muiden kulkijoiden näkymisiä, ja totesin, että taajamaoloissa autojen alaspäin näyttävät lähivalot eivät valaise heijastinliivejä. Samoin nilkkaheijastimet ovat liian matalalla, koska ne jäävät helposti lumivallien ja muiden reunusten taakse.

Lisäksi itsensä pitäisi saada näkyväksi joka suunnalta, koska kaupunkien risteyksissä liikennettä voi tulla mistä päin tahansa. Eli piti löytää jotain parhaiten havaittavissa olevan keskikropan korkeudelle ja 360 asteen sektoriin. Päädyin lopulta led-vyön hankintaan, ja parhaaksi vaihtoehdoksi päättelin englantilaisen Auran. Tänään tilasin vyön, hintaa tuli rahteineen 37 €. Täältä löytyy:

http://www.auracyclesystems.co.uk/

post-12604-14304186803411_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oon kyllä pärjännyt toistaiseksi (koputtaa päätä) niillä mitä takista, housuista, kengistä ynnä ranteista löytyy. Ehkä luoja on varjellut väärää kaistaa tulevista, tokkopa noihin heijastimetkaan auttaa - tai sitten viuhdon niin, ettei sitä voi olla huomaamatta. No, miulla ei oo ikinä kiire mihinkään, ja päivätkin pitenee! Kohta on kevät ja metsäpolut...

Link to comment
Share on other sites

Ei ole mitään idioottivsrmaa keinoa, saat rakentaa vaikka huomiovilkkuhärvelit nelivilkkutyyliin ja silti joku painaa päälle ihan pokalla.

Mun talvella käyttämistä juoksu/hiihtotakeista on 2 neonkirkkaita keltanen ja orsnssi. Kahen muun kanssa käytän keltaista huomioliiviä joka on tarkoitettu urheiluun. Sellasta telttamallista huomioliiviä en henkeni uhallakaan laita niskaani...

Lisäksi käsivarsiin heijastinnauhat, sillä on pysytty ehjänä. Aina välillä saa rummutella repsikan ovea tai nokkapeltiä... [emoji16]

Link to comment
Share on other sites

Minulla on juoksuasuissa hyvät heijastimet. Teetin aikanaan juoksutakit (WOL) kirkkaankeltaisina, ettei tarvitse mitään huomio liivejä päälle pukea. Ja hyvät heijastimet tietysti takissa joka suuntaan.

Kesällä neonväri ja oranssi juoksupaita liikeenteessä. Ja silti säännöllisin väliajoin suojatiellä valoisassa risteyksessä ja kesällä päivän valossa; alle meinaa jäädä. Jotkut ovat omissa mailmoissa, räplää jotain , tms.

Just meinasin jäädä farkkuAudin alle. 2 nuorta naista etupenkillä ja kumpikaan ei nähnyt minua suojatiellä.

Hidastivat onneksi katsoessaan tuleeko autoja, mutta unohtivat kevyeen liikenteen väylän.

Pääsin nipin napin hyppäämään alta pois.

Sama pyöräillessä. Pyörässä valo, heijastimia vanteissa , renkaan sivuissa, lisä heijastinta (liikennemerkki tarraa) liimattuna runkoon ja lokasuojiin joka suuntaan. Huomio heijastin takki päällä.

Valtaosa 99 % näkee hyvin, mutta silti säännöllisesti vaaratilanteita, kun joidenkin huomiokyky ei vaan ole hereillä syystä tai toisesta. Talvella juostessa saat itsesi nopeasti pysäytettyä ja väistetyä, mutta jäisellä alustalla polkupyörällä se onkin kokolailla vaikeampaa.

Link to comment
Share on other sites

kun pimeessä on ajellu autolla, niin heijastinliivi ei erotu tarpeeksi nopeasti erilaisista tienvarsimerkeistä yms kiinteistä heijastimista eli kaiken maailman postilaatikoiden ja maitolaiturien varoitustarroista. sen sijaan heiluvan heijastimen erottaa pistevalomassasta taajamassakin. jotkut päälle puetut jouluvalotkin varmasti erottuvat.

olen sitten laitellut polvien kohdalle vanhan ajan taljat eli heijastimet, jotka killuvat heiluen lyhyen karhunlangan päässä. toki on myös tuo heijastinliivi. joulupukki toi hanskatkin, jotka ovat kokonaan heijastinkankaasta tehdyt ja heiluvat siis myös varsin vimmatusti.

Link to comment
Share on other sites

Lidl:n heijastinnauhat led-valoilla toimii varsinkin kevyenliikenteen väylillä, kun vastaan tulee pimeitä fillareita eikä ole juuri valojakaan tien reunassa. Ainakin voi fillaroitsija funtsia, että ajoisiko tuota vilkkuvaa valoa päin vai ei.

Sain muutama vuosi sitten lahjaksi vastaavia ja todella mainiot olivatkin. Moni vastaantulija mainitsi, että kyllä näkyy. Valitettavasti rispaantuivat aika nopeasti, kun on ohuita johtoja hennosti kiinnitettynä. Hyvä tietää, että Lidlistä löytyisi täydennyskappaleita - ei ole kävellyt muualla vastaan. Lemmikkieläinkaupassakin jo meinaisin käydä, kun koirilla on vilkkupantoja tullut vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy