Jump to content
Juoksufoorumi.fimiten vammanne syntyvät?


Recommended Posts

syntyvätkö juoksuvammanne n.s. omaa tyhmyyttänne, eli painatte menemään, vaikka jotakin paikkaa aluksi vähän kolottaakin?

vai tulevatko ne kuin salama kirkkaalta taivaalta hyvin lämmiteltyyn, venyteltyyn ja muuten huollettuun kroppaan?

itse ajattelen ennen paukahdusta, että onhan tuo jossakin päin jalkaosastoa kipunoinut vamma ennenkin parantunut ajan kanssa, ja jatkan lenkkeilyä kuten ennenkin. tietyssä vaiheessa huomaan, että "olis pitäny löysätä aiemmin" ja kiroan parin viikon tai kuukauden pakkopaussia.

eli omat (sinänsä melko pienet) vammani ovat tyhmyyden ja malttamattomuuden summa, "kun lenkille on pakko päästä". ehkä lisäikä tuo tähänkin asiaan viisautta.

Link to post
Share on other sites

Minulla on myös molemmista kokemusta. Tyhmää tyhmyyttä on ollut jatkaa juoksua kivuista huolimatta, mutta tämän hetkinen päällä olevan rasitusvamma iski kyllä aivan yllättäin ja täysin arvaamatta. Eipä kai syynä näihin vammoihin ole ollut muu kuin riittämätön lihashuolto tai liian tehokas harjoittelu riittämättömin palautumisjaksoin. :huh:

Link to post
Share on other sites

Mun vammaa oli ainakin ilmeinen "paukahdus" ja pahensin jääräpäisellä treenillä nivelkierukat tosi huonoon happeen. Elikkäs voipi sanoa että omaa tyhmyyttä oli ainakin mun casessa.

Olen oppinut kuuntelemaan kroppaa ja en kyllä jätä lenkkiä väliin, jos ei kolotus ylitä kynnystäni. Säännöllinen visiitti pätevän urh.hierojan on ainakin mulla valaissu vamman laatuja ja antanu vinkkejä miten saadaan mies täyteen iskuun.

Link to post
Share on other sites

Tähän asti vammat ovat kyllä syntyneet juuri siitä härkäpäisestä asenteesta että "kyllä se varmaan itsekseen paranee vaikka treenaan samaan tahtiin...". Nyt onneksi alkaa jo vähän löytyä järkeäkin päästä ja osaa kuunnella kehon valituksia pikkuisen paremmin.

Toisin oli opiskeluaikoina yli 10 vuotta sitten, kun treenaaminen oli kaikkea muuta tärkeämpää. Selkä oli ollut tosi kipeä jo muutaman päivän ja olo muutenkin vetämätön, mutta särkylääkkeen voimalla menin vielä huonoimpanakin päivänä kovaan circuit trainingiin ajatuksella että siellä se selkäkipu lähtee. Ei kulkenut treeni, ja seuraavana yönä nousi kuume hetkessä 40 asteeseen. Aamulla pissasin vihreää puuroa (!) ja menin kaksinkerroin lääkäriin (kävellen tietysti!), joka otti kokeet ja passitti saman tien sairaalaan osastolle tiputukseen - munuaistulehdus oli päällä ja ei ollut kuulemma leikin asia.

Link to post
Share on other sites

Lyhyeen juoksuhistoriaani mahtuu 2 vammaa.

Heinäkuulla -06, ostin liian pronaatiotuetut kengät (Kayano). Ensimmäisenä juoksulenkkinä niillä, päätin tehdä vauhdin "kalibroinnin" 10 km matkalla, suunniteltua puolikasta varten. Siitä kengästä ja lenkistä sain maksaa 8 viikon juoksutauolla, 2 lääkekuurilla ja ensimmäisen maran juoksu siirtyi vuodella.

Toisen rasitusvamman sain, kun jatkoin loppuunajetuilla kengillä juoksemista. NB 1221 oli jo mailit tulleet täyteen, (~1000 km), ja niiden vaimennuksesta oli jäljellä vain muisto. Tästä sain maksaa juoksutaukoa 4 viikkoa ja 2 lääkekuuriaa, (1. maran sain kuiteskin juostua välttävästi).

Link to post
Share on other sites

Juoksu-uralle mahtuu toistaiseksi vain yksi merkittävä vamma. Kesällä iski jalkaan rasitusvamma kuin salama kirkkaalta taivaalta, kesken kisan mutta onneksi kesti maaliin asti. Siinä ei paljon vaihtoehtoja ollut kuin siirtyä kuukaudeksi pyöräilyyn ja uintiin, sen verran kipeetä teki pelkkä kävelykin.

Nyt on alkanut oireilla toinen jalka, samasta kohtaa. Ei pahasti vielä mutta kuitenkin. Nyt näköjään mennään sillä kyllä se siitä -asenteella. Kadutaan sitä sitten kun tulee taas pakkolomaa...

Link to post
Share on other sites

erichan kirjoitti: "Innokkuus+typeryys=erittäin huono yhdistelmä, jos haluaa pysyä vammoitta."

miulle riittää pelkkä typeryys... kerran (hieman g-d k:n tavoin) ostin pronaatiotuetut kengät, joita luulin tarvitsevani. ajattelin nimittäin hienosti, että ne poistavat jalkojeni jatkuvat pikkukolotukset. siis hienoa mutu-logiikkaa, vailla mitään tosiasiapohjaa!

noh, juoksin niillä normaalisti kuukauden ja huomasin, että akilleeni alkoivat naukua kuin paraskin kolli. onneksi parin viikon lepo auttoi. eipä ole sittemmin ollut käyttöä noille ihmekengille edes kauppareissulla.

Link to post
Share on other sites

Aivan yllättäen ja pyytämättä.

Mutta pohjia oli jo keräilty valmiiksi. Aloittelijan intoa: Liian suuria määriä, liian lujaa, liian vähän venyttelyä ja lisäksi huonot lihakset ja juoksutekniikkakin jostain sieltä, missä valo ei paista.

Nyt tässä yritän leikkia kokenutta ja varon ettei pääsisi sattumaan uudestaan. Mutta taatusti taas ensi keväänä huomaan laukkovani aivan samalla lailla pylly pitkällä, jalat vinkkuralla liian suuria määriä liian lujaa. Ja taas sattuu, ai ai..

Link to post
Share on other sites

syntyvätkö juoksuvammanne n.s. omaa tyhmyyttänne, eli painatte menemään, vaikka jotakin paikkaa aluksi vähän kolottaakin?...

Ton kun varmuudella tietäisi, niin ois jäänyt moni vaiva kokematta, ilmeisesti.

Kahden vuoden sisällä mull on kumpikin polvi tähystetty, viimeksi justa 20.9.06. Kummallakin kerralla kierukan irtopaloja poistettiin haittaamasta. Vaikea niistä on ollut sanoa, onko syy jonkinasteisessa rappeumasta (ikää yli 40 v.) vai onko repeymän aiheuttanut jokin vamma.

Tosiasi kait lienee et välillä jää lepo ja tauko pitämättä vaikka semmonen pitäis pitää, jolloin riksi jonkinasteiselle loukkaantumiselle kasvaa.

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy