Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Helsinki City Run 2015, 16.5.2015


Recommended Posts

HCR 2015 -ketjua kyseltiin jo toisaalla, joten avataanpa se.

Tapahtumapäivä siis 16.5., ja lähtöjä tuttuun tapaan klo 15.00 alkaen useissa eri ryhmissä 10 minuutin välein. Reitti lienee sama kuin vuonna 2014, eli lähtö Vauhtitieltä ja maali Olympiastadionilla.

Itse ilmoittauduin tänne mukaan heti kun edellisvuoden tapahtuman jälkeen tuli mainos että pääsee halvalla mukaan. Tavoitteena taas oma puolikkaan ennätys, katsotaan miten käy tällä kertaa kun aiemmin HCR:ssä en ole parhaimpaani pystynyt. Juoksukunnon puolesta pitäisi kyllä olla edellytykset pieneen parannukseen.

Tapahtuman sivut:

http://www.helsinkicityrun.fi/

Link to comment
Share on other sites

Mukana ollaan, mutta vain ja ainoastaan siitä syystä että työnantaja maksaa. Suomi on täynnä halvempia, parempia ja nopeampia tapahtumia.

Tavoitteena on oma ennätys, mahdollisimman lähelle 1:40 pintaan olisi mahtavaa päästä. Viime kesänä kulki Forssassa 1:43, mutta saattaa olla epärealistista tavoitella HCR:n tungoksessa ja hiekkateillä parempaa aikaa kuin nopealla Forssan reitillä. Talven juoksut kyllä antavat odottaa hyvää tulosta, tammikuussa tuli tehtyä oma 10km:n ennätys Aktiassa.

Link to comment
Share on other sites

Mitkä ovat muuten HCR:n huonoimmat puolet?

Ajattelin kokeilla tätä tapahtumaa ensimmäistä kertaa, joten haluaisin jo valmiiksi tietää haukuttavat kohdat tapahtumasta.

-tungos, reitti, mitä muuta?

Entä onko tuolla mitään kehuttavia kohtia verrattuna muihin, Suomen mittakaavassa isoihin, puolijuoksuihin?

Link to comment
Share on other sites

Mitkä ovat muuten HCR:n huonoimmat puolet?

- Jos kovaa aikaa hakee niin alkumatkan tungos haittaa, mutta kyllähän se siitä helpottaa muutaman kilometrin jälkeen.

- Reitti ei varmasti ole nopein mahdollinen, mutta ei se minusta kovin pahakaan ole.

- Ainakin viime vuonna miesten pukutila oli vain pressuilla erotettu asfalttipintainen alue ilman minkäänlaisia penkkejä. Siksipä monet näyttivätkin vaihtavan kamat stadionin katsomossa.

- Jo mainittu odottelu voi jotakuta haitata, säästäkin ehkä riippuen.

Entä onko tuolla mitään kehuttavia kohtia verrattuna muihin, Suomen mittakaavassa isoihin, puolijuoksuihin?

Itse en ole HCR:n lisäksi käynyt puolikkaalla kuin Tampereen puolimaratonilla ja Tampere/Varala maratonilla, joten paha laajemmin verrata, mutta kyllähän HCR:ssä on enemmän sitä "suuren urheilujuhlan" tuntua. :) Ja väenpaljoudesta huolimatta järjestelyt ovat kuitenkin olleet perus-toimivat (kuten toki muuallakin).

Link to comment
Share on other sites

Mulle tulee huonoista puolista kaksi juttua mieleen:

1) HCR on Suomen suurin juoksutapahtuma, City Run, mutta se juostaan valtaosin erilaisissa pöpeliköissä, missä ei näy ristinsielua. Samanlaista metsässä juoksentelua voi harrastaa omin nokkineenkin koska huvittaa.

2) Jos jotain menee järjestelyissä pieleen, niin järjestävä taho on osoittanut, että se ei epäröi valehdella ja suoranaisesti kusettaa, niin paljon kuin suinkin kykenee. Raha (=SUL:n raha) on ainoa mikä siinä tilanteessa ratkaisee.

Hyviäkin puolia piisaa: väkeä tosiaan on paljon, jolloin ilmassa on juoksujuhlan tuntua. Tungos kuuluu elämykseen ja sitä tavallaan vähän kaipaakin. Yksin ei tarvitse hölkötellä missään vaiheessa.

Järjestelyistäkään mulla ei ole ikinä ollut mitään pahaa sanottavaa. Kaikki ihmiset juoksunumeroiden jaossa, expossa, juomapisteillä, maalissa jne. ovat aina tosi ystävällisiä ja hyväntuulisia, ja keskimäärin kaikki toimii hyvin. Viime vuonna en tosin ollut mukana, joten varustesäilytyksestä Stadionin ulkopuolella ym. uudistuksista en osaa sanoa mitään.

Tuo huonojen puolien kakkoskohta on etenkin semmoinen, joka riipii, mutta kun työnantaja piffaa, niin ilmoittautuminen on taas tälle vuodelle sisässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Toissavuosi oli pohjanoteeraus maalialueen ja etenkin sen jälkeisten osalta. Vaatesäilytys viime vuonna oli oikeastaan siinä kentällä hyvä, kamat sai jätettyä ja noukittua nopeasti. Pahinta on tungos Kallioon saakka. Reittinä vielä pöljempi kuin vanha HCM, varsinainen City Run, josta suurin osa mennään jossain hiton pusikoissa. Eikö tälle voisi tehdä uuden reitin tai sitten muuttaa nimen pusikkoseikkailuksi?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy