Jump to content
Juoksufoorumi.fitat

Pääkaupunkihiihto 2015

Recommended Posts

Ilmoittautuminen on sisässä viime vuodelta. Nyt siis jännittää miten tulee käymään. Lisää lunta tarvittaneen ja kymmenen vuorokauden ennuste näyttää kohtuullisen hyvältä, mutta sen toteutumisestahan ei ole mitää takeita. Mielenkiintoista nähdä miten tulee käymään.

Jos pääkaupunkihiihtoa ei hiihdetä niin täytynee matkustaa Hyvinkäälle, jos siellä olisi lunta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minullakin ilmoittautuminen viime vuodelta. Kovasti ei ole noiden viime vuoden parin sadan ilmoittautuneen lisäksi ole uusia tullut. Olisi pitänyt ilmoittautua vain tuonne Hyvinkäälle. Jos tämä vuosi perutaan, siirrän ilmon juoksutapahtumaan. Tosin nyt pitkän aikavälin sää näyttää hyvältä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo profiili kiinnostaisi myös minua. Toki viimeistään ennen starttia, niin tietää kuinka paljon pitää satsata pitoon. Vai pitäisikö nykytrendin mukaan lähteä luikkareilla :) Taitaisi meikäläiseltä loppua käsivoimat, vaikka olisi tasainen maasto

Tuon reittikartan varmaankin olet jo löytänyt http://www.paakaupunkihiihto.fi/info/reitti/

Ainakin Paloheinässä kiertää kohtuullisen mäkistä maastoa, jos tuon kartan reitin oikein muistan. Pirkkolassa taitaa mennä sitä komosen latua eli pientä mäkeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunhan nyt tulisi ensin edes lunta, että pääsisi treenaamaan.

Jaa tosiaan olet Raaseporista. Pääkaupunkiseudullahan on "hyvät" tykkilumiladut. Siellä päin ei noita taida olla.

Tosin näissä Helsingin ja Vantaan laduissa pääsee kiertämään muutaman kilometrin kierrosta. Usein pertsan ladut niin huonossa kunnossa, että lähinnä on tullut luisteltua. Pitäisi varmaan opetella taas pertsaa ennen Pääkaupunkihiihtoa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä olisi yksi uusi ilmoittautuja.

Onko tietoa millainen profiili tuolla reitillä on?

Hiihdon sivuilla sanotaan, että tapahtumanjärjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Tänään keskuspuiston eteläosan latujen ohi pyöräiltyäni epäilen että hiihdon aloittaminen laaksosta on haastavaa. Etenkin kun lähiaikoina ei ole merkittävästi uutta lunta luvassa ja starttipaikka pitänee kuitenkin päättää hyvissä ajoin.

Sen sijaan Paloheinän luonnonlumiladuilla on lunta kohtalaisesti ja vähintään hyvä jäinen pohja jos saadaan vähänkin lisää lunta. Kiertelin tänään luonnonlumikolmosen, peltolenkin peräosia, osan vitosesta ja metsälenkkiäkin. Ei montaa pohjakosketusta ja paljon tosi hyväkin pätkiä.

Paloheinään saisi siis näilläkin lumilla semihelposti parinkympin pertsanlenkin. Toki se vaatisi joissain kohdin lapion heiluttelua ja kenties kaupunkikin voisi tarjota strategisille paikoille muutaman lumikuorman. Tiedä niistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hinta on nyt 85 €. Ilmoittautuneita on jotain 270 kun 2000 mahtuisi mukaan. Voi olla, että osa peruu osallistumisen, koska tapahtuma siirtyy.

Vaikea uskoa, että saavat mitään yleisöryntäystä 85 € hinnalla. Luulisi, että hintaa kannattaisi laskea ainakin 60 €:n

Tästä voi tulla pienen osallistujamäärän pannukakku. Toki siinä mielessä mukava, että ei ole ruuhkaa.

Itse hieman mietin nyt osalistumisen siirtoa Länsiväyläjuoksuun 4.2014 tai Pääkaupunkijuoksuun 9.2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hinta on nyt 85 €. Ilmoittautuneita on jotain 270 kun 2000 mahtuisi mukaan. Voi olla, että osa peruu osallistumisen, koska tapahtuma siirtyy...

Tuohan on hyvä uutinen, tällainen rapakuntoinenkin saattaisi ehtiä tuohon mennessä johonkin kuntoon. En edes harkinnut osallitumista, kun oli niin aikaisin, nyt saatan lähteäkin..

Kummallista muutenkin, että yrittävät järjestää massahiihtotapahtumaa helmikuun alussa täällä etelärannikolla, jossa usein kamppaillaan lumipulan kanssa. Olen joskus tutkinut niiden ilmatieteilijöiden virallisia lumitilastoja (valitettavasti mitään linkkiä ei ole muistissa), ja sen mukaan Helsingin lumen syvyyden tilastollinen maksimi osuu maaliskuun 20:n päivän kieppeille. Voihan olla, että ilmastonmuutos on siirtänyt pitkäaikaisen max. lumensyvyyden kohtaa hivenen aikaisemmaksi, mutta missään nimessä siirros ei voi olla 1-2vk suurempi. Paras aika pääkaupunkihiihdolle olisi todennäköisesti maailiskuun 1. viikonloppu.

Täällä on jotakin lumimääristä

http://ilmatieteenlaitos.fi/lumitilastot

..kaikkenlaista sekavaa silppua, mutta ei tietenkään sitä tärkeintä, eli milloin lumen syvyys keskimäärin on maksimissaan?

Ikään kuin vahingossa, sivun loppupuolella, on kuitenkin kerrottu, että Helsinki-Kaisaniemen kaikkien aikojen lumiennätykset osuvat kutakuinkin em. aikaan:

23.3. 1941/109cm

13.3.1916/96cm

14.3.1931/94cm

Muokattu
Yritin tutkia ilmatieteenlaitoksen lumitilastoja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näyttää käyneen niin, että porukka on perunut osallistumisia. Nyt niitä on 229. Luulisi, että järjestäjän kannattaisi laskea 85 € hintaa. Tosin nyt on tilaa hiihtää. Tosiaan maaliskuussa olisi tämä lumitilanteen vuoksi järkevämpi järjestää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy