Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
juhelmi

Worldloppet-hiihtomaratonit

Recommended Posts

Worldloppet-sarjan kisoja on 20 ympäri maailmaa, joista 16 Euroopassa. Ymmärtääkseni kaikki ovat avoimia kisoja, jonne kuka vain saa ilmoittautua. Onko palstalaisilla kokemuksia muista kuin finlandia-hiihdosta ja Vasaloppetista? Finlandian olen pari kertaa hiihtänyt ja tänä vuonna Pirkan hiihto on ohjelmassa, mutta jonakin vuonna kiinnostaisi osallistua johonkin näistä.

http://www.worldloppet.com/what_is_worldloppet.php

Näissä massahiihdoissa ongelmana tuppaa olemaan väenpaljous. Ensi kertaa kun olin finlandiassa, niin vasta siinä 15 kilometrin jälkeen pääsin hiihtämään sitä vauhtia kuin halusin. Seuraavana vuonna lähtöryhmä oli aiemman osallistumisen ansiosta parempi, ja pääsi melkein heti sopivaan vauhtiin.

Suositelkaa hyvää tapahtumaa, jos kokemuksia on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tartosta on kokemuksia toissavuodelta, erittäin hyvin järjestetty tapahtuma ja latuja riitti hyvin hiihtää vaikka mitä omaa vauhtia. Tänäkin vuonna mukana, jos vaan järjestetään - tällä hetkellä näyttää lumitilanne siltä, että saisivat järjestettyä koko reitillä. Viikonlopuksi nyt tosin luvattu Etelä-Viroon vesisadetta, mutta tokkopa vie kaikkea. Viime vuonnahan hiihto jouduttiin perumaan. Suosittelen kyllä tapahtumaa, polveileva ja aika rankkakin reitti, mutta mukava meininki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistava keli, loistava kisa, loistava tunnelma Tarton maratonilla tälläkin kertaa. Vahva suositus. Ainoa miinus oli reiluhko vastatuuli peltoaukeilla jossain 20-40 km välillä. Loppupäässä ei lunta maastossa juuri ollenkaan, mutta baanat mahtavat ja koko ajan tilaa hiihtää.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rekisteröimätön

Worldloppetista kokemuksia kymmenestä eri kisasta niin sanoisin että Marcialonga ja Norjan Birkebeinerennet ovat jäänet ehkä parhaimpina mieleen,Marcian reitti on hieno ja Norjassa ekat n.11km noustaan+kannustus tekee niistä hienot.Eksoottisin oli myrskyssä hiihdetty Australian Kangaroo Hoppet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ylläs-Levi Ski Marathon on uusi tulokas Ski Classic-kiertueeseen. Eli maailman huiput tulevat tasatyöntämään myös Suomen tunturit ylös. 

 

http://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/13205-suomi-mukaan-ski-classics-maailmaan-yllas-levi-ski-marathonista-finaalikilpailu

 

Ilmoittautumnen on auki. Ensimmäinen hintaporras 120 €.

 

http://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/14010-ilmoittautuminen-suomen-ensimmaisen-ski-classics-kisaan-on-auki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähtö on siirtynyt näköjään Ylläsjärvelle, aika rapsakka lasku on luvassa Ylläksen päältä Äkäslompoloon. Voisi kuvitella, että siinä aurataan ja paljon, jolloin pidot voi olla vähänkään karkeammalla kelillä aika vähissä, kun päästään alas Äkäslompoloon. Saattaa tulla isolle osalle tuskien taival, tuosta reissusta.

 

Kun ilmoittautuu tänään 15.9., saa maksusta 20% alennusta. No 24 eurolla ei ole oikeasti merkitystä, jos Lappiin saakka lähtee reissuun, mutta kaikkihan on kotiinpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, tulihan ne järjestäjät järkiinsä, eivätkä halunneet asettaa osallistujia Ylläs-Levi hiihdossa alttiiksi tapaturmille, eikä myöskään pidoitta hiihtämiselle. Nyt ei mennäkään Ylläksen laen kautta, vaan mennään Keskisenlaen ja Kellostapulin välistä. Oikein hyvä reittimuutos kaikinpuolin. 

 

Ensi vuonna pitää satsata kunnolliseen Lapin kevätkierrokseen ja hiihtää Ylläs-Levi ja Lapponia samalla reissulla (ja mahdollisesti Saami skirace). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos oltaisiin menty Ylläksen laen kautta, olisi kuntoilijoilta kadonneet pidot laskussa auratessa, eikä se olisi varmaan tavalliselle kuntoilijalle haluttu tilanne. Huiput nyt vetää reitin kun reitin ilman pitoja, varsinkin jos loppu on melko tasainen, siellähän se luisto sijoitukset heillä ratkaisee. Itselleni olisi kyllä täysin mahdotonta hiihdellä vuorotahdilla Ylläksen aurailuiden jälkeen Kesänki ja Pyhätunturi ylös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsekin tuota Ylläs Levi mutta on ainakin toistaisek työt estämässä harrastusta.

Toisaaalta nostaisin sen kowahlon hinnan esiin. Tyydyn siis Lapponiaan tänä vuonna katsotaan jos joskus saisi sopimaan. Olihan se Kautakeino Hetta myös näitä must once in lifetime at least Lapissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy