Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Garmin Fenix3


memppu

Recommended Posts

vkoskela on Juoksufoorumin ja Suomalaisen kestävyysurheilun elävä legenda, joka todisti joukoista urheilukellojen gps raitoja, että HCR reitti oli alimittainen aikanaan. Se oli vielä sitä aikaa, kun rannekellogps:tkin mittasi matkaa tarkasti, jopa Helsingin keskustassa, eikä pääpaino ollut jollain auringon nousu ja lasku widgeteillä ja sähköpostinotifikaatioilla.

Ihan vakavasti puhuenkin, se oli teko vailla vertaa! Se oli osoitus pienten kansalaisten mahdollisuudesta voittaa suuri ja kasvoton systeemi. Kun on vain halua ja rohkeutta. vkoskelan (ja tukijoukkojen) teko pelasti myös urheilukelloteollisuuden uskottavuuden ja nosti ne keskiöön. Nyt urheilukelloteollisuus itse on vauhdilla, lippulaivamalleillaan, murentamassa tätä upeaa ja historiallista tekoa.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on 52 suoritusta tehtynä Fenix 3 kanssa.

Ei ainuttakaan yli kymmenen metrin virhettä.

No jaa, kun heti lähtee liikkeelle laitteen löydettyä satelliitit, niin voi olla 20 metrin heitto alkupisteessä...

Meinaatko nyt reitin näkymistä kartalla, vai lopussa mitattua matkaa koko reissulle?

Link to comment
Share on other sites

Tässä vielä ei kovin imarteleva Fenix3 lokitus. Tässä on ainakin alussa ollut selkeästi hyvä sateliittilukitus, mutta sitten vaan käy jotain ja sateliitit on hakusessa 10minuuttia ja GPS pisteet pomppii pitkin merta 1.5 kilometrin päässä...

https://connect.garmin.com/modern/activity/747306073

Näyttää kyllä suht haastavalta reitiltä alussa (ainakin fenixille). Kun katsoo OpenStreetMappia ja Googlen satelliitteja, niin voi arvailla missä reitti on oikeasti kulkenut. Heti kun on menty metsään, niin mennään pian myös alas ja sen jälkeen kello on koko ajan jyrkähköön rinteeseen päin (jos vasemmassa kädessä) ja tarkkuus heikkenee, kunnes lopulta jonkinlaisessa kanjonissa yhteys häviää. Signaali palaa ylhäällä ja sitten vetää taas kunnolla sivussa. Kyllähän tuollainen jälki ottaa päähän.

Link to comment
Share on other sites

Meinaatko nyt reitin näkymistä kartalla, vai lopussa mitattua matkaa koko reissulle?

Reitin näkymistä kartalla.

Useimmitenhan juoksen teitä ja polkuja pitkin, joiden sijainnin tiedän.

Ja suunnistusmetsässäkin tiedän 10 m tarkkuudella mistä olen kulkenut, jos on ollut kartta mukana - yleensä suunnistaessa on!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Lisäksi Ambit 2 ja 3 ovat olleet siitä kämäisiä, että niillä ei ole voinut tallentaa reittipisteitä joka sekunti

Tarkennuksena tuohon - tämän päivän lenkki paljasti, että viimeisen päivityksen jälkeen pisteitä tosiaan tallentuu liikkeessä joka sekunti. Jos pysähtyy tai oikein hidastelee niin niitä tuntuu tallentuvan parin kolmen sekunnin välein, mistä nyt ei kauheasti ole haittaa. Nyt ei pysty enää tuosta puutteesta isommin valittamaan, pitää keksiä jotain muuta.

Link to comment
Share on other sites

Oletteko saaneet ongelmitta paritettua Fenixin bluetoothilla puhelimeen(Android)?

Tai siis kyllä mullakin pariutui ongelmitta. Ongelmana vain on se että bluetoothin pois kytkeminen hukkaa laitteet joka kerta.

Eli paritettava aina uudestaan.:mad0228:

Tämäkään ei auttanut:

https://forums.garmin.com/showthread.php?213298-Fenix-3-Bluetooth-Pairing-Fails&p=577627#post577627

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Millonhan näitä kelloja alkaa tulemaan kunnolla myyntiin? Nyt kun katselee pitkin kotimaisia verkkokauppoja, niin eipä missään ole kuin korkeintaan punarannekkeista tai nämä varastot reippaasti miinuksella. Pitäisikö tyytyä 920xt -kelloon vai vieläkö kannattaa odotella? 

Link to comment
Share on other sites

Guest Fenix 3 ongelmia

Eli omassa fenix 3:ssa kestää ikuisuus kunnes vauhtiin(tahtiin kuten garminissa lukee) voi luottaa, jos silloinkaan. Juoksen usein vetoja esim. 4min ja vielä kuntoradalla jossa on puita haittaamassa gps signaalia, (tosin ambit 2:ta ei puut tunnu paljoa haittaavan). Tämän takia on äärimmäisen ärsyttävää kun vauhti ei ehdi mukaan ja tuskin koko neljän minuutin aikana on oikea... Esimerkiksi kun lähden liikkeelle niin 30sec päästä fenix näyttää esim. 4.30min/km vauhdiksi vaikka oikeasti vauhti on n.3.30 luokkaa. Ambit kakkoseen verrattuna ambit näyttää hetkellisen vauhdin huomattavasti tarkemmin ja nopeammin (vedon lähdöstä) kuin fenix. Aivan kuin fenix:ssä olisi jokin tyyliin 30sec keskiarvo hetkellisen vauhdin kohdalla/tilalla. Vai onko, miten sen saa pois? Myöhemmin kuitenkin connectista katsottaessa vauhti on suunnilleen aito. Itselleni tämä on sietämätöntä  ja pakkohan tämä on palautettaa jos ei ratkaisua löydy (alle 2vko ostopäivästä netistä). Pitää kai sitten jäädä odottamaan ambit 4:sta...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itselläni lähti kello takaisin myyjäliikkeeseen. Kaikissa softaversioissa 3.20-3.60 reitti on ollut kelvotonta peitteisessä maastossa. Vertailuna olen juossut joka kerta 9 vuotta vanha Forerunner305 kädessä. Matkan tarkkuus parani 3.60 päivityksen myötä, mutta edelleen se on pääosin vajaa. Esim. suunnistajille täysin kelvoton tuote nykyisellään. 

Link to comment
Share on other sites

Oma meni Fenix 3 vaihtoon ja uusi on matkalla. JOS kyseessä olisi vain softabugi, olisi vika melko varmasti jo korjattu. Viimeisin päivityskään ei tuonnut suurempaa parannusta asiaan. Toivottavasti uudemmissa kelloissa on tehty jo rautapäivityksiä..

Tämä on kyllä melko kummallista, että nämä top of the line tuotteet tuntuu olevan enemmän ja vähemmän susia. Ainakaan seuraavaa kelloa en osta kovin lähellä julkaisuajankohtaa.. Ambit 3 tarjosi kyllä lopulta luotettavampaa dataa, vaikka siinäkin tuli kyllä "jonkin" verran ongelmia. 

Link to comment
Share on other sites

Päädyin itsekin siihän lopputulokseen, että selkee rautaongelma kyseessä ja ei välttämättä korjaannu millään (ellei tosiaan rautaa sisällä lähdetä vaihtamaan/muokkaamaan). Fenix:ssä ainakin tuo GPS-siru on halvempi ja huonompi kuin Ambitissa. Siksi nyt palautus ja aion palauttaa heti perään seuraavankin jos sellaisen lähettävät. Sitten kaupan purkua.

Garminilla hommaa taitaa sotkea vielä se, että Forerunner- ja Fenix-tuoteperheillä on oma tuotekehitys. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy