Jump to content
Juoksufoorumi.fiKenialainenkin käryää, toivottavasti kohta norjalainenkin :)


Recommended Posts

  • Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kävin 90-luvun puolivälissä talvipakkasilla juoksemassa matolla kanssa runsaasti vapaita painoja sisältävällä salilla. Siellä liikkui "roinaa" ja jotkin aikaisemmin aivan tavallisennäköiset ihmiset sa

Loppukilpailuihin täytyy alkaa ottamaan lisää juoksijoita, muutenhan voi käydä niin että mitalistit loppuvat kesken.

Olen edelleen sitä mieltä,että tuolla tasolla mitään ei tapahdu vahingossa ja selvää on vain,että käytetty on anabolisia.

Posted Images

Aika murheellinen otsikko, että toivottavasti norjalainenkin käryää.

Jokseenkin kyynistä toivoa jonkun käryä. Käry ei itsessään ole hyväksi urheilulle eikä lajille, ainoastaan media hyötyy. Toivottavasti huijarit jäävät kiinni tai ainakin parantavat tapansa, mutta ainakaan minä en toivo käryjä, en edes norjalaisten.

Link to post
Share on other sites

Eiköhän se ole aika saletti juttu, että kaikki maailman huiput käyttävät. Maratonienkin osalta tätä käsitystä vahvistaa vain monien huippuluokan maratoonarien käryäminen tämän vuoden aikana; jos joku 2.06 juossut käryää, niin uskotko, että ne muut juoksee yhtä lujaa ilman aineita?

Jos on mahdollisuus tienata vuodessa 500 000 $ juoksemalla (plus sponsoritulot yms.), niin tyhmähän se on joka ei käyttäisi kaikkia mahdollisia keinoja.

Noita ison luokan käryjä on ollut jo niin monta (esim. US Postal/Armstrong tai BALCO/Jones), että sehän on ihan selvää, että kaikki tosissaan rahasta urheilevat käyttävät.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

No saattaa olla, että huiput käyttävät ainakin harjoituskaudella aineita tai liikkuvat ainakin ns. harmaalla alueella. Siksi olisinkin sitä mieltä, että doping-testeistä pitäisi luopua kokonaan. Sitten kaikki olisivat samalla viivalla siltä osin, eikä tarvitsisi ylläpitää kulissia "puhtaasta urheilusta". Urheiluhan on enimmäkseen viihdettä.

Olisi myös kestävyysurheilun etu, ettei testejä ei tehtäisi, koska kiusallisia käryjä ei tällöin olisi. Kestävyysurheilu olisi tällöin samalla viivalla esim. NHL-lätkän kanssa.

Link to post
Share on other sites

Siksi olisinkin sitä mieltä, että doping-testeistä pitäisi luopua kokonaan. Sitten kaikki olisivat samalla viivalla siltä osin, eikä tarvitsisi ylläpitää kulissia "puhtaasta urheilusta".

Aina säännöllisin väliajoin käydään tämä keskustelu tälläkin foorumilla. Yleensä tällaisia mielipiteitä kuulee ihmisiltä, jolla ei ole mitään kosketusta kilpaurheiluun oman tai lähipiirin harrastusten kautta. Oma mielipiteeni on, ettei missään nimessä pitäisi luopua.

1) Kaikki eivät todellakaan olisi samalla viivalla sen jälkeen. Edelleen toisilla olisi varaa ja mahdollisuuksia hankkia paremmat aineet, menetelmät ja lääkärit, kun taas toiset joutuisivat tyytymään siihen kaurapuuroon tai vaihtoehtoisesti epämääräisiin/vaaraallisiin keinoihin.

2) Huippu-urheilu ei ole mikään muusta kilpaurheilusta erillinen näytelmä, vaan se on kilpaurheilun terävin kärki, johon tähtäävät alemman tason kilpailijat ja juniorit. Vähän ikävää olisi jonkin lahjakkaan juniorin miettiä, että kohta on pakko ruveta käyttämään aineita jotta voisi olla "samalla viivalla" muiden kanssa ja jatkaa harrastusta. Eli dopingin salliminen pakkottaisi nekin käyttämään aineita, jotka eivät halua doupata, tai vaihtoehtoisesti voisi heittää hyvästit huipulla kilpailemiselle. Miten se voi olla kenenkään mielestä reilua?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Citius,altius,fortius. Kaikki maailman huiput käyttävät joitakin suoritusta parantavia

aineita. Se ei ole kaurapuuro ja ruisleipä. Aivan lapsellisen tietämätöntä usko puhtaaseen

huippu-urheiluun. El Doretin harjoituskeskus Kenian doping-sydän, mutta eihän sitä saisi ylöspanna.

Ja, miten Etiopiasta löytyy jatkuvasti kestävyyskoneita?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy