Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vilniaus maratonas


Recommended Posts

Vilnassa juostiin 9.9. paikallinen maratooni parin sadan juoksijan voimin. Puolikkaalla ja minimaratonilla oli väkeä runsaammin, eli tapahtuma oli kooltaan Hämeenlinnan luokkaa.

Reitti kiersi kahtena lenkkinä pääosin keskustan pohjoispuolella Tallinnan maratonia tai Rahvajooksua muistuttavalla reitillä. Profiililtaan se oli varsin tasainen. Alusta sen sijaan oli huonoimmillaan melkoista kurapolkua, mutta onneksi pääosin asfalttia.

Järjestelyt olivat ihan ok. Kotisivulla (www.marathon.lt) olevassa kartassa lähtöpaikka oli tosin pari kilometriä sivussa, mutta löytyihän sekin pienen vaivan jälkeen.

9 euron osallistumismaksulla sai numeron lisäksi kaikenlaista rekvisiittaa, mm. energiageeliä mukaan matkalle. Huolto reitillä (5 km välein "perushuolto") oli myös ok. Kun maalissa odottivat T-paita ja mitali, niin hinta-laatusuhde olivat todella kohdallaan!

Via Balticaa pitkin pääsee joko omalla autolla (600 km) tai Eurolines-bussilla (m/p 46 e) kätevästi Tallinnasta Vilnaan. Myös lennot lienevät kohtuuhintaisia. Kaupunki itsessäänkin oli mukava kokemus. Hinnat olivat alhaiset, ja turisteja oli sopivan vähän.

Vilnan maraton oli erittäin suositeltava kokemus, jonne tulee varmasti mennyksi vielä uudelleen, jos nyt ei heti ensi vuonna.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy